Annesi Violonist, babası Samba sanatçısı, kız kardeşi piyanist ve erkek kardeşi besteci olan Joao Bosco, Bosco Our Preto Universitesi’nden mezun olduktan sonra Amerikan caz dünyasında yükselmeye başladı. Bosco, Miles Davis ve Bosa Nova – Joao Gilberto ve Antonio Carlos Jobim gibi caz dünyasında markalaşmış isimlerle çalıştı.

Üniversite yıllarında Vinius Moraes’ ın lirik şiirleriyle tanıştı. Bu tanışma ona büyük bir katkı olarak döndü.  1970’li yılların başında, dönemin süperstarı Elis Regina için yazdığı şarkılarla ünlendi. Daha sonra kendi yazdığı şarkıları seslendirerek kısa sürede efsane statüsüne ulaştı.

Joao Bosco bu konserinde,  Brezilya’nın klasik Samba ve Bossa Nova geleneklerine dayanan müziğiyle, rock and roll, jazz ve diğer etnik stilleri bir arada tutan volümü yüksek bir konser verecektir.

BİLET FİYATLARI : 50,00-40,00-30,00-20,00TL

Eugene DRUCKER – Keman

Philip SETZER – Keman

Lawrence DUTTON – Viyola

David FINCKEL – Viyolonsel

Emerson Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün otuz yılık tarihi, başarılarla doludur. Topluluk, 1987’den beri Deutche Grammophon ile otuzun üzerinde kayıt yapmış, dokuz Grammy, üç Gramophone ve Avery Fisher ödülü kazanmıştır. Topluluk, 1976’da kurulduğundan beri aynı enerji ve başarı çizgisi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Emerson Dörtlüsü, 2010 – 2011 sezonunda Londra Wigmore Hall’da üç konserlik bir seri, Carnegie Hall Stern Auditorium’da Thomas Ades ‘The Four Wuarters’ının dünya prömiyerini gerçekleştirecek, aynı eseri Los Angeles’da Walt Disney Konser Salonu ve Londra’da South Bank Centre’da çalacaktır. Topluluk, ek olarak Fransa, Rusya, Meksika ve Norveç’te konserler verecek, ayrıca Almanya, İtalya, Danimarka, İsviçre ve Avusturya’nın çeşitli kentlerinde sahne alacaktır.  Kuzey Amerika’da ise topluluğun konser vereceği şehirlerarasında Montreal, Boston, Philadelphia, Washington D.C.Detroit, Chicago, Houston, Costa Mesa, San Diego, Santa Barbara, Seatle ve Vancouver bulunmaktadır. 2009’daki başarılı çıkışlarından sonra grup, Güney Amerika’ya 2011’de de bir turne daha yapacaktır.   İkamet ettiği Washington D.C.’deki SmithsonianInstitution’da 31. sezon biletlerinin tümü tükenmiştir. Emerson Dörtlüsü, Stony Brook Üniversitesi’nde konser dizilerinin yanı sıra akademik yıl boyunca oda müziği dersleri vermektedir ve 2004, 2006, 2008’de yoğun yaylı çalgılar dörtlüsü atölye çalışmaları yapmıştır. Emerson Kuartet ayrıca Carnegie Weill Müzik Enstitüsü’nde üç profesyonel çalışma atölyesi gerçekleştirmiştir. 2006-2007 sezonunda Carnegie Hall, Emerson Dörtlüsü’nü, Isaac Stern Auditorium’da, Beethoven in Context adlı, kendi Perspectives serilerini sunmak üzere davet etmiştir.  Mart 2004’te grup, ilk kez bir oda topluluğuna verilen Avery Fisher Ödülü’ne layık görülmüştür.

1976’da kurulan Emerson yaylı Çalgılar Dörtlüsü, isimleri Amerikalı şair ve düşünür Ralph Waldo Emerson’dan almıştır.

Felix MENDELSSOHN  (1809 – 1847)
YAYLI ÇALGILAR DÖRTLÜSÜ,  no.5, Mi Bemol Majör, Op.44 / 3
Dimitri SHOSTAKOVİTCH  (1906 – 1975)
YAYLI ÇALGILAR DÖRTLÜSÜ, No.8, Do minör, Op.110
Ludwig van BEETHOVEN   (1770 – 1827)
YAYLI ÇALGILAR DÖRTLÜSÜ, No. 14, Do Diyez minör, Op.131

BİLET FİYATLARI : 45,00-35,00-25,00-15,00 TL

Türk Müzikallerinden Örnekler
“Orhan Şallıel Senfonik Orkestrası”

Türk müzikallerinden örnek eserlerin sunulacağı konserde, orkestrayı Orhan Şallıel yönetecek. Lüküs Hayat, Leblebici Horhor gibi müzikallerden örneklerin sunulacağı gecede senfoni orkestrası eşlik edecek.

BİLET FİYATLARI : 30.00 – 25.00 – 15.00 – 10.00 TL

Yevgeniy Negrutsa     (akordeon)
Dmitri Saharov     (akordeon)
Olga Boyanjiyu     (akordeon)
Sergey Fomin    (akordeon)
Mihail Grosu         (akordeon)
Olga Cociurca    (akordeon)
Sergey Paramonov     (akordeon)
Yuriy Ostrikov      (piyano)
Vitaliy Negruta          (flüt ve bas)
Yaroslav Batijmanşi   (perküsyon ve davul)

2003’te akordeon sanatçısı Yevgeniy Negrutsa, tarafından kurulan Concertino Akordeon Grubu, on sanatçıdan oluşmakta olup klasik, pop ve Moldova Halk Müziği çalmaktadır.

Grubun 7 üyesi (Yevgeniy Negrutsa, Dmitri Saharov, Olga Boyanjiyu, Sergey Fomin, Mihail Grosu, Olga Cociurca ve Sergey Paramonov akordeon çalarken diğer üç sanatçı piyano (Yuriy Ostrikov), flüt ve bas (Vitaliy Negruta) ve perküsyon ve davul (Yaroslav Batijmanşi) çalmaktadır.

Grubu oluşturan sanatçılar Kişinyov Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Akademisi mezunudurlar. 2007 ve 2008 yıllarında İtalya’da katıldıkları uluslararası üç müzik yarışmasında birincilik ödülü; bunun dışında Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da katıldıkları yarışmalarda da birincilik ödülü almışlardır.

Dünyada sayılı akordeon grupları arasında yer alan grup, Rusya, Belçika, Azerbaycan, Danimarka, Çin, Almanya, Fransa, Avusturya’da konserler vermiştir.

BİLET FİYATLARI : 30.00-25.00-15.00-10.00 TL

Orkestra Şefi                : Hakan Şensoy
Solistler               : Davide Formisano (flüt) – Bülent Evcil (flüt)

Çoğu solistlik kariyerlerini devam ettirmekte olan sanatçılardan oluştuğu Milli Reasürans Oda Orkestrası 1996 yılında kuruldu. İlk konserini 10 Nisan 1996 tarihinde İngiliz Şef Howard Griffiths yönetiminde veren Milli Reasürans Oda Orkestrası, kuruluşundan itibaren yurt içi ve yurt dışından katılan tanınmış şef ve solistlerle birçok başarılı konsere de imza attı. Kültürel hayatı zenginleştiren çok sesli evrensel müziği konser ve resitaller açılımıyla müzikseverlere sunan Milli Reasürans Oda Orkestrası, her yıl Eylül Mayıs arası Milli Reasürans binası konser salonunda dinleyicilerle buluşuyor.

Düzenli konser dizilerine ek olarak çeşitli ulusal ve uluslararası festivallere de katılan topluluğun, “Romantik Dönem Yaylı Müziği” ve “Şensoy Plays Tura” adlı CD’leri bulunuyor.

Hakan Şensoy

İstanbul’da doğan sanatçı, keman eğitimine 1977-78 yılında girdiği İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Ayhan Turan gözetiminde “Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi”nde başladı.1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Romanya, Kosova, Arnavutluk, Letonya, Azerbaycan, Estonya, İsveç, İngiltere, Venezuela, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.

1985 yılında İstanbul Filarmoni Derneği tarafından “Yılın En Başarılı Genç Sanatçısı” ve aynı yıl “Sanat Dalında Üstün Başarı” ödüllerini aldı.1988 Eylül ayında İstanbul AKM’de verdiği resital UNESCO tarafından Uluslararası Eğitim seferberliğine alındı ve bu konserde pek çok ülkeden UNESCO temsilcisi hazır bulundu. 2010 – 2011 sezonunda Polonya, İtalya, ABD, Meksika, Arnavutluk, Lübnan, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Finlandiya, Rusya, İsveç gibi pek çok ülkeye konserler vermek ve idare etmek üzere davet edilen sanatçı halen İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda Yrd. Doçent unvanıyla öğretim üyesidir.

Davide Formisano

Davide Formisano, Milan kentinde 1974 yılında dünyaya geldi. Genç yaşta “Galileo Galilei” yarışmasında birincilik ve Uluslararası Stresa yarışmasında  yüksek onur ödüllerini kazandı. Henüz 17 yaşındayken Paris’te “Jean Pierre Rampal Concourse” ‘de jüri özel ödülünü elde etti. Flüt alanında ödül kazanan en genç İtalyan sanatçı olan Davide Formisano, genç yaşına rağmen Orchestra Giovanile Italiana, Schleswig-Holstein Festival Orchester ve European Community Youth Orchestra gibi pek çok grupta yer alarak Lorin Maazel, Carlo Maria Giulini and Kurt Sanderling gibi ünlü şeflerle çalıştı. Sanatçı ayrıca pek çok uluslararası festivallerde, ünlü konser salonlarında sahne aldı.

Sanatçı halen İsviçre’deki Baden ve Lucerne festivallerinde konuk sanatçı olarak yer almakta olup, Almanya’da Würzburg, Neumarkt ve Rügen’de piyanist Phillip Moll ile birlikte sahne almıştır. Temmuz ve Ağustos aylarında ise Japonya’da uluslar arası Fuji Festivali’nde,  Tokyo’daYamanami Müzik Festivali’nde sahne almıştır.

Giulio Briccialdi                     Venedik Karnavalı
Solist: Bülent Evcil
Severio Mercadante               Op.57 Mi minör Flüt Konçertosu
Solist: Davide Formisano
Domenico Cimarosa               Sol Majör 2 Flüt Koncertosu
Ara
Nikolay Rimsky Korsakov     Op.35 Şehrazat Senfonik Süit

BİLET FİYATLARI : 40,00-30,00-20,00-15,00 TL

DİVAN’çe
“Divan Şiirimizden Şiirler, Ezgiler”
Ustalar Topluluğu
İnci Çayırlı- Nurettin Çelik
Şiirler: Enes Ergür
Hasan Esen, Turay Dinleyen, Metin Uğur, Ahmet Şahin, Necip Gülses
Yönetmen: Ahmet Cennetoğlu

Fuzuli
Muhibbi (Kanuni Sultan Süleyman)
Baki
Nazim
Bahti (Inci Sultan Ahmet)
Nef’i
Nabi
Nahifi
Nedim
Sabit
İlhami (III. Sultan Selim)
Adli (II. Sultan Mahmut)
Şeyh Galip
Enderuni Vasıf
V. Sultan Murad

BİLET FİYATLARI : 25.00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL – 10.00 TL

Özer ÖZEL

Klasik Türk Müziği camiasında renkli kişiliği, sanatsal yorum ve fikirleriyle çok sevilen ve başta müzisyen dostları tarafından takdirle karşılanan Özer Özel; hemen hemen eline aldığı her enstrümanı çalabilmesi ile tanınır. Tanbur sazındaki ustalığı, bu enstrüman için çalınması mümkün olmayan eserleri dahi yorumlamada gösterdiği beceri dinleyenleri başka dünyalara götürür. Televizyon dizilerinde seslendirdiği pek çok eser unutulmuş eserler sayfasından yeniden icra edilen ve sevilen eserler sayfasına geçmişti. Pek tabi bunun en önemli sebebi yorumlamadaki ustalık ve sadeliktir. Bu eserler arasında herkesin bir çırpıda hatırlayacağı “Asiye”, “Elif Dedim Be Dedim”, “Bir Fırtına Tuttu Bizi” ilk akla gelenlerdir. Sevenlerini tarifi imkânsız bir müzik yolculuğuna çıkartacağı bu konserinde, sanatçı, saz eserleri, ilâhiler, makam müziği sözlü eserleri ve türküler seslendirecek.

Konserin bazı bölümlerinde Özer Özel’e, ” Hem hayat hem müzik serüvenindeki yegâne yol arkadaşı olan eşi, Aslıhan Özel “İstanbul Kemençesi” ile eşlik edecek. Konser boyunca kendisine başka hangi usta hanende veya sazendelerin refakat edeceği ise merak konusu.

BİLET FİYATLARI : 25.00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL – 10.00 TL

Grup Türk Kahvesi
“Çare’Sazım”

Solistler     : Aylin Şengün Taşçı – Osman Ziyagil
Saz Sanatçıları: Halil Karaduman (kanun), Ferruh Yarkın (ritm),
Mete Aslan (ud), Name Yarkın (kemençe), Umut Sel (kontrbas)
Sunan           : Jale Şengün

19. yüzyılda Avrupa’da ortaya çıkan operetler aynı yüzyılın ikinci yarısından itibaren ülkemizde de ilgi görmeye başlayınca, Batı etkisi altında müzik yapan Türk besteciler unutulmayacak güzellikte operetler bestelediler. Dikran Çuhacıyan, Kaptanzade Ali Rıza Bey, Muhlis Sabahattin, Cemal Reşit Rey, Neveser Kökdeş bu isimlerden ilk akla gelenlerdir.

Türk Kahvesi Grubu Türk bestecilerin ünlü operetlerinden seçtikleri bazısı bilinen ve sevilen bazısı ise gün ışığına çıkmamış eserleri, okunduğu dönemdeki Batı tarzından uzak, Türk Müziği anlayışı içinde seslendirerek, farklı bir yorumla izleyicilere sunacak.

Konserde yer alacak eserlerin ait olduğu operetlerin öyküleri ve bir zamanların Türk operet dünyasındaki renkli atmosferi Jale Şengün’ün sunumuyla aktarılacak.

BİLET FİYATLARI : 25.00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL – 10.00 TL

“Bahar Konseri-Köçekçeler”

Şef         : Birol Yayla
Solistler     : Bekir Ünlüataer, Serhan Aytan

İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun CRR Konserleri’nden “Bahar Meltemi” başlıklı Nisan bölümü, 2011 yılının ilkbahar mevsimini selâmlamak üzere hazırlandı. Birol Yayla’nın yöneteceği konser, Türk Musikisi edebiyatında “bahar” kavramının seçkin örneklerinden oluşturuldu. Konserin sololar bölümünde Udî Serhan Aytan, Türk saz musikisinden çarpıcı örnekler sergilerken; Bekir Ünlüataer ise Türk Musikisi’nin yakın dönemine ait sözlü eserlerle sahne alacak.

BİLET FİYATLARI : 25.00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL – 10.00 TL

Münip Utandı& Klasik Türk Sazları Beşlisi
“Ölümünün 30. yılında Münir Nurettin Selçuk Anma Konseri”

Solist         : Münip Utandı
Konuk Sanatçı: Merve Utandı

“KLASİK TÜRK SAZLARI BEŞLİSİ”
Aziz Şenol Filiz       ( Ney)
Birol Yayla           ( Tanbur )
Samim Karaca      ( Ud )
Taner Sayacıoğlu      ( Kanun )
Lütfiye Özer         ( Kemençe )

Münip Utandı ve Klasik Türk Sazları Beşlisi, CRR sahnesinde dinleyenleri ile buluşuyor.  Münip Utandı, ölümünün 30. yılında üstad Münir Nurettin Selçuk’un ölümsüz eserlerinden oluşan repertuarı yorumlayacak.

1976 yılında kurulan İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun ilk kadrosunda yer alan Münip Utandı,  bu tarihten itibaren büyük teşvik gördüğü Nevzat Atlığ ile çalışmalarını sürdürdü. Koronun yurt içinde ve yurt dışında verdiği konserlerde tv ve radyo programında solist olarak görev aldı. Uluslararası İstanbul Festivali, Bach Günleri, Gaetano Donizetti Bergamo Musica Festival, Akl-ı Selim’in Müziği, Ülker Türk Müziği Günleri, Gülnihal, Uluslararası Adalar Festivali, Nardis Jazz Club, Ramazan’da Jazz gibi birçok müzik festivallerine ve etkinliklerine solist olarak katıldı.

Sesinin genişliği ve orijinal rengi ile son dönemin önde gelen yorumcularından biri olarak kabul edilen Münip Utandı’nın “Aynalıkavak’tan Kalamış’a”, “Münip Utandı”, “Bitmese Sevgi”, “Seslenişler Bekleyişler”, “Gidem Dedim”,  “Çeşm-i Dil”,“Boğaziçi” ve “Fikrimin İnce Gülü”, “Yeşil Bursa”,“Türk Hava yolları 75.yıl cdsi”,“Eski Şarkılar” , “Kuy-i Hicaz”adlı  on iki  albümü yayınlandı.

BİLET FİYATLARI : 25 .00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL – 10.00 TL

Henüz 18 yaşındayken New York’taki Carnegie Hall’da Jolivet’s Piano Concerto ve Liszt’s Piano Concerto No.1 eserlerini üstün bir performans ile yorumlayarak uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Philippe Entremont, müzisyen olan Fransız bir ailenin çocuğu olarak 1934 yılında dünyaya geldi. Henüz 6 yaşındayken annesinden piyano dersleri alarak müzik yaşamına adım atan ‘Şef’, Paris’te Marguerite Long ile çalıştı ve National Conservatoire’ye kaydoldu. Vienna Chamber Orchestra’nın yaklaşık 30 yıl Müzik Direktörlüğü’nü ve Orkestra Şefliği’ni yapan Entremont, şu anda Vienna Chamber Orchestra’nın Conductor Laureate for Life payesini elinde bulundurmaktadır. 2002 yılında China Shanghai Broadcasting Symphono Orchestra’nın ‘Principal Conductor’ı olma payesini almış olan; durmak, yorulmak bilmeyen Entremont, 2005-2006 sezonunda hem piyanist hem şef olarak Munich Symphony Orchestra ile birlikte ABD turnesine çıkmıştır. 2008 yılı Pekin Olimpiyat Oyunları’nda dünya çapındaki 10 piyanistin seçildiği Piano Extravaganza of the Century’de sahne alan Entremont, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonunda Munich Symphony Orchestra, the Israel Festival Orchestra, the Deutsche Staatsphiharmonie ve The Shenzhen Symphony Orchestra ile dünyanın en önemli salonlarında sanatını icraya devam ediyor olacak.

BİLET FİYATLARI : 50,00-40,00-30,00-20,00 TL

Michael Nyman, İngiliz “minimalist müzik” bestecisi, piyanist, müzikolog, yazar, yapımcı, senarist, şef; özetle sanat insanı. Kendisine atfedilen “Renaissance Man” deyimini kabul etmeyecek kadar alçak gönüllü olsa da, durmak bilmeyen yaratıcılığı ve çok boyutlu sanat anlayışı Nyman’ı dönemimizin en büyüleyici ve etkileyici kültür ikonlarından biri haline getirmiştir. Nyman, müzik dünyasında 1960’ larda “minimalizm” terimini icat ederek adını duyurmaya başladı. Henüz yirmili yaşlarında Birtwistle’ in 1969 yılında sahnelenen operası “Down By The Green wood Side”ın oratoryosunu besteleyerek müzik hayatındaki önemli başarılarından birini elde etmiştir. 1976 yılında kurduğu kendi grubu The Campiello Band, Nyman’ın tüm yaratıcılığını kullanarak 30 yıl boyunca yaptığı yeni denemeler ve ortaya çıkan kompozisyonlar bakımından önemli bir laboratuar niteliğindedir. Jane Campion’ un 1993 yapımı filmi The Piano’nun film müziklerini yapması ve bu albümün dünyada 3 milyonun üzerinde satış yapması Nyman’ın müzikleriyle fark yarattığını tescillemiştir. Nyman’in eserleri birçok farklı senfoni orkestrası, koro, kuartettarafından da yorumlanmıştır. Nyman, ayrıca dünyanın önde gelen koreografları için de eserler bestelemiştir. Bu konserde Michael Nyman, çok yönlü ve yaratıcı sanat  anlayışıyla seyircileri müziğin büyüsüne sürükleyecektir.

BİLET FİYATLARI : 60.00-50.00-40.00-30.00 TL

Genç yaşta başlayan sahne performanslarıyla Ahmet Özhan, 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstatlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görev üstlenmiştir. Bu zaman zarfında onlarca 45’lik plak ve longplay doldurmuş, daha sonra çok sayıda kaset, albüm çalışmaları bugüne kadar süregelmiştir.

Ahmet Özhan, popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuş, bu alanda da üretim ve araştırmaları devam etmektedir.

Sanat hayatı boyunca, birçok ödül kazanmış, yurt içinde yüzlerce konserle ülke sanatına katkıda bulunmuş ve yine çeşitli ülkelerde katıldığı festivaller ve beş kıtada verdiği konserlerle, ulusal kültürünü başarıyla temsil etmiştir.

1998 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı alan Ahmet Özhan, 1981- 1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda ses sanatçısı olarak görev yaptı.

1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer alan sanatçı, bu tarihten itibaren topluluğun Kurucu Genel Sanat yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

BİLET FİYATLARI : 30.00 TL – 25.00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL

Vincent Segal &Ballaké Sissoko

Tarzların, ritimlerin, dillerin, kültürlerin ve dinlerin birbirine entegre olduğu o mutlak an… Kora ve çello gibi iki farklı diyardan gelen enstrümanın kompleks ilişkisi bu müzisyenler tarafından tek bir sese büründürüldü. Tek bir varlık, tek bir dünya ve sadece müzik. Dinleyenlerin “Chamber Music”de duydukları ritimler hem nadir hem de değerli, iki duyarlılığın, doğal akışın kendiliğinden aynı ses skalasında birleşimi.

Albümün bir ucunda kora virtüözü Ballaké Sissoko dururken, diğer ucunda çellocu Vincent Segal yer alıyor. Her ikisi de eksizliğin doruklarında süzülen birer müzik terzisi. Birikimlerini ortak bir platforma işleme düşüncesi birkaç senelik bir öykü aslında. Bumcello’nun diğer yarısı olan Vincent Segal ile bir caz festivalinde tanışıp bu ekip ile çalma imkânı yakalayan Ballaké Sissoko aslında bu fikrin baş mimarı. Hemen kolları sıvamaktansa öncelikle birbirini tanımayı öngören sanatçılar, müziksel olarak alışveriş yapmaya başladı. Her imkân yakaladıklarında birlikte çalan bu müzik yoldaşları, yapacakları müziğin karmaşasını yavaş yavaş hazmederek geliştirdi. Birbirlerine bir kelam söylemeden bir sonraki aşamayı anlayabilecek noktaya gelindiğinde “Chamber Music” için kollar sıvandı. Ortaya çıkan eser, her iki sanatçının da yirmi yıllık müzik kariyerinin tüm birikiminin aktığı bir fanus. Mayıs 2009’da Bamako’da stüdyoya girmeye karar veren ikili, bu süreç zarfında öğrendikleri, geliştirdikleri birikimleri fiilen uygulamaya başladı. Ortak etik noktalar üzerine yoğunlaşıp müzikleri ile karanlık noktaları aydınlatan ikili, sadece kültürlerinin değil ama tüm birikimlerinin kesişim noktasına uzanmayı hedefledi. Albümün genel havası sonsuz bir nezaket çevresinde dönüyor; yumuşaklığı yönlendirmekten çok kabul etmenizi sağlıyor; ifade gücünün yoğunluğu mutlak olarak her an hâkim. Burada dinleyeceğiniz oluşum müziğin büyüleyici gerçeğinden başka bir şey değil. Vincent Segal &Ballaké Sissoko CRR’de verecekleri bu konserde, farklı bir müzik yelpazeleriyle müzikseverleri büyüleyecekler.

BİLET FİYATLARI : 30.00 TL – 25.00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL

Çello        : Alexander Rudin
Piyano    : Jeremy Menuhin
Keman    : Ayla Erduran, Sasha Rozhdestvensky
Viyola    : Atilla Aldemir

Ayla Erduran  (Keman) İstanbul’da dünyaya gelen sanatçı, önce annesiyle kemana başlamış, dört yaşında Karl Berger’in öğrencisi olmuştur. 1946-51 yılları arasında Paris Ulusal Konservatuvarı’nda Benedetti ve Benvenuti ile eğitim görerek keman bölümünden mezun olan Ayla Erduran,  1951-1955 arasında A.B.D.’de Ivan Galamian ve Zino Francescatti ile özel olarak çalışmış, Amerika’daki ilk konserini Newark’ta, Thomas Schermann yönetimindeki orkestrayla vermiştir. 1970’de Hollanda’da Beethoven Ödülü’nü kazanan sanatçı, 1971’de T.C. Devlet Sanatçısı seçilmiştir.

Alexander Rudin (Çello) Kendi neslinin en parlak, en özgün ve en karizmatik icracılarından biri olan Alexander Rudin, dünyaca tanınmış bir viyolonselci, şef, piyanist, öğretmen, tarihi müzik araştırmacısı ve oda müziği eserleri düzenlemecisidir. Devlet Ödülü ve Moskova Belediye Başkanlığı Ödülü’nü kazanmış olan Rudin, Rusya Halk Sanatçısı unvanını taşımakta, Moskova  Konservatuvarı’nda profesör olarak çalışmakta ve Müzikal Buluşmalar Yardım Fonu’nun başkanlığını yürütmektedir.

Jeremy Menuhin (Piyano) Jeremy Menuhin, yükselişini, 1984 yılında Genç Sanatçılar Piyano Yarışması’nı kazanarak ve devam eden süreçte Berlin Filarmoni ile verdiği konserlerle gerçekleştirdi. Washington Kennedy Center’da, Berlin Filarmoni’de, Amsterdam Concertgebouw’da ve Paris Salle Pleyel’de düzenli resitaller verdi. Jeremy Menuhin, aynı zamanda İsviçre’deki Menuhin Akademi’nin direktörlüğü görevini yürütmektedir.

W. A. Mozart
Piyanolu Trio, Do Majör, K. 548
Allegro
Andante cantabile
Allegro
Jeremy Menuhin / piyano
Sasha Rozhdestvensky / keman
Alexander Rudin / çello
G. Faure
Piyanolu Quartet, Do minör, No. 1, keman, viyola, çello ve piyano için

Allegro molto moderato
Scherzo: Allegro vivo
Adagio
Allegro molto

Jeremy Menuhin / piyano
Sasha Rozhdestvensky / keman
Atilla Aldemir / viyola
Alexander Rudin / çello

ARA

R. Schumann
Piyanolu Quintet, Mi Bemol Majör

Allegro brillante
In modo d’una marcia. Un poco largamente
Scherzo: Molto vivace
Allegro ma non troppo

Jeremy Menuhin / piyano
Ayla Erduran / keman
Sasha Rozhdestvensky / keman
Atilla Aldemir / viyola
Alexander Rudin / çello

BİLET FİYATLARI : 45.00 TL – 35.00 TL – 25.00 TL – 15.00 TL

Tarih            : 22-23 Şubat Salı-Çarşamba

Solist: Natalia Gutman, viyolonsel
J. C. Bach (1735-1782): İki orkestra için Senfoni, Mi mjör
J. Haydn (1732-1809):  Do Majör Viyolonsel Konçertosu
P.İ. Çaykovski (1840-1893): Rokoko Çeşitlemeleri (viyolonsel ve orkestra)
M. Ravel (1875-1937): Couperain’in Mezarı

BİLET FİYATLARI : 40.00 TL – 30.00 TL – 20.00 TL – 15.00 TL

Şef: Rengim Gökmen
Munir Nurettin Beken
“Ud Konçertosu”
Şef             : Hakan Şensoy
Solist        : Münir Nurettin Beken (Ud)
Filarmonia Istanbul
Hakan Şensoy

İstanbul’da doğan sanatçı, keman eğitimine 1977-78 yılında girdiği İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Ayhan Turan gözetiminde “Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi”nde başladı.1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Romanya, Kosova, Arnavutluk, Letonya, Azerbaycan, Estonya, İsveç, İngiltere, Venezuela, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.

1985 yılında İstanbul Filarmoni Derneği tarafından “Yılın En Başarılı Genç Sanatçısı” ve aynı yıl İTÜ Rektörü elinden “Sanat Dalında Üstün Başarı” ödüllerini aldı.1988 Eylül ayında İstanbul AKM’de verdiği resital UNESCO tarafından Uluslararası Eğitim seferberliğine alındı ve bu konserde pek çok ülkeden UNESCO temsilcisi hazır bulundu. Aynı yıl kazandığı bursla yüksek lisans eğitimi yapmak üzere Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde eğitimine başladı. Burada Trevor Williams’ın sınıfından mezun oldu. 1992 yılında İtalya San Bartalameo’da yapılan Uluslararası Rovere D’Oro Oda Müziği yarışmasında dördüncü oldu. 34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde 3 ayrı konserde solist, orkestra şefi ve başkemancı olarak sahneye çıkarak sahne üzerinde 3 ayrı disiplinle böyle bir etkinlikte yer alan ender sanatçılar arsında yerini aldı.2010 – 2011 sezonunda Polonya, İtalya, ABD, Meksika, Arnavutluk, Lübnan, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Finlandiya, Rusya, İsveç gibi pek çok ülkeye konserler vermek ve idare etmek üzere davet edilen sanatçı halen İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda Yrd. Doçent unvanıyla öğretim üyesidir.

Münir Nurettin Beken (Ud)

Münir Nurettin Beken, Etnomüzikoloji dalında doktorasını Maryland Üniversitesi’nde tamamlamıştır.  Kariyeri teori, kompozisyon ve performans alanlarını kapsamaktadır. Cemal Resit Rey, Yalçın Tura ve Stuart Smith besteleri üzerinde çalışmış olup, George Crumb, Lukas Foss, Philip Glass, Roger Reynolds, Steve Reich ve Charles Wuorinen gibi tanınmış isimlerle birlikte çalışmalarda yer almıştır. Dr. Beken’in besteleri dünyanın prestijli konser salonlarında ve uluslararası pek çok alanda sahnelenmiştir. Sanatçı, Metropolitan Museum of Art ve San Francisco ‘daki the Herbst Theater gibi salonlarda resitaller vermiştir.

Başarılı bir ud ustası olarak Dr. Beken,  Klasik Türk Müziği’nin pek çok yüksek sanatçısıyla sahne almış olup, Rounder Records’tan solo CD kaydı çıkmıştır. Amerikalı bestekârlar Melodie Linhart, Eric Flesher ve Christopher Shainin, Dr. Beken için besteler kaleme almıştır.

Müziğin fenomenolojisi, Orta Doğu ve Orta Asya melodik nota sistemleri, bilişsel müzikoloji sanatçının ilgi alanları arasındadır. Dr. Beken, halen Los Angeles California Üniversitesi’nde Etnomüzikoloji Bölümü’nde Yard. Doç. Olarak görev yapmaktadır.

Filarmonia İstanbul

2004 yılında Hakan Şensoy ve Cihat Aşkın tarafından İstanbul Oda Orkestrası çekirdek kadrosu üzerine nefesli ve vurmalı çalgıların ilave edilmesiyle oluşturulan orkestra, kısa zamanda adını duyurarak Türkiye’nin gündemine oturan önemli orkestralardan birisi olmuştur. 2005 yılında Bodrum’da, 2006 yılında ise Aydın’da verdiği halk konserlerinde klasik müziği halka sevdirmek amacıyla oluşturduğu repertuvar övgü almıştır. Flarmonia İstanbul ve İstanbul Oda Orkestrası,  sanat yaşamında özellikle yetenekli gençlere sunduğu olanaklarla da dikkat çekmektedir.  Çok genç bir sanatçı kuşağıyla konserlerini gerçekleştiren topluluk, ayrıca kendi içinde barındırdığı üyelerine solistlik kariyeri yapma özelliğini vermektedir.

Münir Nurettin Beken            “Çanakkale” Senfonik Şiir
Münir Nurettin Beken      UD ve Orkestra için Konçertino
Ara
Münir Nurettin Beken            “Dino ile Ceren” Orkestra ve Türk Çalgıları için Süit

BİLET FİYATLARI : 30.00 TL – 25.00 TL – 15.00 TL – 10.00 TL

İlhan Erşahin & Eddie Henderson
“SILVER”
İlhan Erşahin (tenor saksafon)
Eddie Henderson ( trompet)
Juini Booth (kontrbas)
Nasheet Waits (davul)

Türk Cazı’nın yurtdışındaki en önemli temsilcisi İlhan Ersahin,  en yeni projesi SILVER’da usta müzisyenlerle sahne alıyor. Miles Davis ekolünden sayılan ve  70’lerin en önemli trompetçilerinden Eddie Henderson; uzun yıllar Tony Williams, Sun Ra Archestra, Art Blakey, McCoy Tyner gibi isimlerle çalmış olan akustik basçı Juini Booth ve efsane perküsyoncu Freddie Waits’ın davulcu oğlu müthiş yetenek Nasheet Waits eşliğinde İlhan Erşahin, 70’lerin kendi döneminde çığır açan stillerinden beslenen ve 21.yüzyıl caz anlayışı inşa eden yepyeni bir tını sunuyor.

BİLET FİYATLARI : 50.00 TL – 40.00 TL – 30.00 TL – 20.00 TL

Lawrence D. “Butch” Morris yönetiminde
NUBLU “ISTANBUL” ORCHESTRA
– Lawrence D. “Butch” Morris    (şef)
– İlhan Erşahin (tenor, saksofon)
– Eddie Henderson (trompet)
– İmer Demirer (trompet)
– Juini Booth (kontrbas)
– Ozan Musluoğlu    (kontrbas)
– İzzet Kızıl     (perküsyon)
– Nasheet Waits(davul)
– Ediz Hafızoglu (davul)
– Sarp  Maden (gitar)
– Selen Gülün (piyano ve klavyeler)

Teorisyen, besteci ve şef, Butch Morris yirmi yılı aşkın süredir 22 ülkede, 62 şehirde 4000’den fazla müzisyenle çalıştı. 1976’da ilk geldiği New York’ta besteci ve saksofoncu David Murray ile çalışmaya başlayan Morris, o dönem bestecilerin yanı sıra pek çok görsel sanatçı, rejisör ve tiyatro yönetmeni ile çalıştı ve tamamen kendine özgü bir orkestra idare metodu geliştirdi. Güncel sanatlar ve modern kültürde özel bir yeri olan Morris, müziğin bestelenme ve sunum şeklinin entrümental olarak yeniden yorumlanması adına yeni yollar önerdi. Bizzat kendisi şöyle özetliyor “1968’de müziğin bir kitap gibi okunabileceği fikrini ortaya attım. Hiç bilmediğiniz, okumadığınız bir kitabı alıp rastgele bir sayfa çevirip okumaya başladığınızı düşünün, belki ilginizi çekecek bir bölüme ya da hikayenin en can alıcı yerine  denk gelirsiniz; bir sonraki sayfaya geçersiniz, ve ilginizi çeken başka bir şey bulursunuz, belki bir karakter tasviri. Kitabı alırsanız tamamını okuyabilirsiniz. Benim için sanat, hayal gücünün hayatıdır. Bir resimde bir detay yakalarsam, o detay benim için bütün resme dönüşür. Tüm bunlardan hareketle kendime şunu sordum: Yazdığım tüm bu müzikleri nasıl daha esnek/uyumlu hale getirebilirim? Tarih bize gösteriyor ki bir kere kaleme alınırsa aynen öyle gider. O zaman ben de aynı kitap ve resim örneğindeki gibi bazı bestelerimin partisyonlarını aldım ve bazı alanları izole ettim; sonra her alanı  doğaçlama ile geliştirdim. Doğaçlama kelimesini pek sevmesem de kullanmaktan çekinmiyorum çünkü bence doğaçlama yapan kişi aynı zamanda sezen  kişidir. O yüzden parçayı “oluşturma” kısmını müzisyene bırakıp ben doğaçlama sırasında ortaya çıkan fikirlerin hangilerine yüklenmeleri gerektiğini, hangi bölümün daha uzun tutulmasını, kurdukları bir cümlenin rengini, dinamiğini ya da temposunu değiştirmelerini söyleyen ifadeler buldum. Fikirleri sahnede müzisyenlerden alıyorum. Ama parçayı birlikte oluşturuyoruz. Doğal olarak da her konserde tekrarlanamayacak bir tecrübe oluyor.” Lawrence D. “Butch” Morris yönetiminde ilk kez bir araya gelecek olan “Nublu Istanbul Orchestra”’da heyecan verici unsur, İlhan Ersahin, İImer Demirer, Sarp Maden Ozan Musluoğlu, Selen Gülün gibi Türk Caz’ının önemli isimlerinin Eddie Henderson, Juini Booth, Nasheet Waits gibi özel konuklarla ve belkide başka sürpriz isimlerle sahne alacak olması ve tekrarı mümkün olmayan bu müzik şölenini sunacak olmaları…

BİLET FİYATLARI : 60.00 TL – 50.00 TL – 40.00 TL – 30.00 TL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Matrak Adamlar - Funny People (2009) Bay Evet / Yes Man (2009) Biz Böyleyiz (2020) Kara Deniz - Black Sea (2015) Kar Kırmızı (2021) Diriliş - The Revenant (2016)

Leave a comment