BAŞKA SİNEMA MAYIS AYI FİLMLER

Başka Sinema, Mayıs ayında merakla beklenen yerli ve yabancı filmlerin yanı sıra sinema klasiklerinden de bir seçki sunuyor.

Tereddüt Çizgisi 3 Mayıs’ta seyirciyle buluşacak. Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’nin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde yapan film Zurih Film Festivali, Cinemamed Film Festivali, New Directors | New Films Festivali gibi çeşiti festivallerde seyirciyle buluştu. 43. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma kapsamında Fipresci Ödülü’nü alan Tereddüt Çizgisi, Selman Nacar’a En İyi Yönetmen, Tülin Özen’e ise En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırmıştır.

Nehir Tuna yönetmenliğindeki; Doğa Karakaş, Can Bartu Arslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı’nın oyuncu kadrosunda yer aldığı Yurt 17 Mayıs’ta vizyonda! Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’nin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde yapan Yurt, İtalyan bağımsız film eleştirmenleri tarafından verilen Bisato d’Oro Ödülleri’nde En İyi Senaryo seçilmiş, 43. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma’da ise Altın Lale ödülüne layık görülmüştür. Aynı zamanda filmin görüntü yönetmeni Florent Herry’e En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü getirmiştir.

And Then We Danced / Ve Sonra Dans Ettik filminin yönetmeni Levan Akın’ın son filmi Crossing / Geçiş 31 Mayıs’ta vizyonda! Crossing / Geçiş, Dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali Panorama Bölümü’nde yaptı. Film Panorama İkincilik ve Tedy Jüri Ödülünü kazandı. İsveç, Danimarka, Fransa, Türkiye ve Gürcistan ortak yapımı olan filmin çekimleri İstanbulda yapılmıştır.

Birleşik Krallık’ın en prestijli tiyatro sahnelerinde kapalı gişe oynayan oyunları, canlı çekimleri ile bu sezon dört yeni oyun Türkiye seyircisiyle Mayıs ayında tekrar buluşuyor. 9 Mayıs’ta gösterilecek ilk oyun Best of Enemies’de başrolleri Homeland’dan tanıdığımız David Harewood ve Star Trek’ten tanıdığımız Zachary Quinto paylaşıyor.

BAŞKA ÇARŞAMBA

Başka Çarşamba Mayıs ayında İstanbul, Ankara, İzmir ve haftalık Başka Çarşamba gösterimi olan şehirlerinde The Old Oak / Umudunu Kaybetme, Faruk, Yurt, Crossing / Geçiş, Portrait of a Lady on Fire / Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, Tereddüt Çizgisi seyirciyle buluşacak.

Seans ve salon bilgileri için www.baskasinema.com‘u ziyaret etmeyi, ya da Instagram, Twitter ve Facebook üzerinden Başka Sinema’nın sayfalarını takip etmeyi unutmayın.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
MOONFALL (2022) Eyvah Annem Dağıttı 2 - A Bad Moms Christmas (2017) Küçük Deniz Kızı - The Little Mermaid (2023) Angry Birds Filmi 2 - The Angry Birds Movie 2 (2019) Ceza (2014) Görünmez Adam - The Invisible Man (2020)