“TÜRK FİLMİ”
ÇAĞDAŞ ERÇELİK SUNAR
GALERİ EKSEN’DE !
09 Nisan – 03 Mayıs

Sergi, Çağdaş Erçelik’in sanat hayatına ve güncel yaşamına etki eden Türk sinemasının kendisini derinden etkileyen , aralarında bağ ve ilişkiler olan izleyiciye ciddi mesajlar ileten  eserlerden yola çıkarak oluşmuştur. Seçkide; Muhsin Bey, Anayurt Oteli, Ah Güzel İstanbul, Ah Belinda ve Canım Kardeşim gibi birçok yapıtı heykele uyguladı.
Çağdaş Erçelik , 23 Aralık 2011 – 21 Ocak 2012 yıllarında ‘Dersaadet’ adını verdiği Dersaadet’te yaşamış edebiyatçılar ve onların yarattığı hayal kahramanları , hikayeleri , romanları ve romanlardaki sahnelerden esinlenerek oluşturduğu sergi ile adından çokça söz ettirmişti. Oldukça başarılı geçen sergiden sonra, 28 Mart – 13 Nisan 2014 tarihlerinde ‘Dostoyevski’ isimli sergisini gerçekleştirdi. Sergide, Dostoyevski romanlarından yola çıkarak oluşturduğu çalışmalarında roman karakterleri ve bu karakterlerin yaşadığı mekanlar bulunuyordu.
Ülkemiz edebiyatı ‘Dersaadet’ ve sonrasında ‘Dostoyevski’ sergisi ile bizlere muhteşem eserler sunan Erçelik, bu kez de unutulmaz Türk Sineması ile yapıtlarını aklımıza kazımaya kararlı.
Sergi 09 Nisan – 03 Mayıs tarihleri arasında Galeri Eksen Nişantaşı’nda görülebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
Efendiler (2025) Sonradan Gurme (2025) Evli Mutlu Çocuklu (2025) Diş Perisi Masalı - A Tooth Fairy Tale (2025) Kaçak Fil - Hitpig! (2025) Popeye the Slayer Man (2025) Saint-Ex (2025) Örümcek-Adam - Spider-Man (2025) Baba -The Godfather (2025)
Arşivden Seçkiler:
Umudun Kıyısında (2017) Cin-i Ayet (2018) Dikkat Bebek Var - What to Expect When You’re Expecting (2012) Vampir İmparatorluğu - Daybreakers (2010) Minik Kuş - Gus – Petit Oiseau, Grand Voyage / Yellowbird (2015) Seninle Bir Ömür - The Longest Ride (2015)

Leave a comment