“YABAN”

“YABAN”da, Dallas Buyers Club’ın yönetmeni Jean-Marc Vallée, Oscar ödüllü Reese Witherspoon ve Oscar adayı senarist Nick Hornby, yazar Cheryl Strayed’in çok satan, sıradışı bir macerasını ekranlara taşıyor. Yıllar süren umursamaz davranışları, eroin bağımlılığı ve evliliğinin yıkımıyla beraber Strayed acele bir karar alır. Lanetlenmişçesine aklında kalan annesi Bobbi’nin (Oscar adayı Laura Dern) hatıraları ve tamamen tecrübesizce, bin mili aşan Pacific Crest Yolu’nu tek başına yürümeyi kafasına koymuştur. YABAN, onu çıldırtan, güçlendiren ve sonunda iyileştiren bu maceradaki korku ve tatminleri ortaya koyuyor.
YABAN, başrollerde Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Michiel Huisman, Gaby Hoffman, Kevin Rankin, W. Earl Brown, Mo McRae, Keene McRae.
YABAN, ona ilham veren annesinin başdöndürücü ani ölümü, harabolmuş bir evlilik ve küstahca kendini yok etmeye adamış olmasına rağmen bunlara artık bir “Dur!” demek isteyen Chreyl Strayed’in akılalmaz macerasını anlatıyor. Hiç deneyimi olmadan, kocaman ağır bir çanta ve zayıf düşmüş iradesinin etkisiyle Strayed, Amerika’daki en uzun, en zorlu ve en vahşi transit yol olan Pasific Crest Yol’unu tek başına yürümeye karar verir. Yürüyüşe başlamasından biraz sonra bırakmayı düşündü fakat azmetti ve o birkaç ay boyunca korku, yorgunluk ve tehlikenin içinde ona neşe, cesaret ve güzelliği hatırlatanları buldu. Hayatını yeniden düzene oturtmasını sağlayan, yeni ama dikkat çekici hikayesini su yüzüne çıkartan bir macera.

Vizyon Tarihi: 6 Şubat 2015 (1s 59dk)
Yönetmen: Jean-Marc Vallée
Oyuncular: Reese Witherspoon, Gaby Hoffmann, Laura Dern
Tür: Dram, Macera
Ülke: ABD

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
KLONDİKE (2022) Mezarcı (2017) Despero / The Tale Of Despereaux (2009) Bulut Atlası - Cloud Atlas (2012) Benim Güneşli Maad'ım - My Sunny Maad (2022) Sınırsızlar Kulübü - Dallas Buyers Club (2014)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment