Merhaba değerli okurlarımız! Site sahibimiz ve editörümüz çok değerli Nilgün Hanım, bana güncel filmlerden yazalım dedikçe ben daha da eski filmler yazıyor olduğum için bana kızıyor olsa da, bu hafta da dayanamadım ve 11 yaşında bir film paylaşmak istedim. Malum, kar kapladı her yanı bu aralar. Biz de ailecek kar keyfi yaptık biraz. Çektiğimiz fotoğrafları incelerken, sanki antika bir kar küresine bakıyor gibi hissettim ve bu manzara aklıma Sadakatsiz isimli 2002 yapımı filmi hatırlattı. Kar küresi ile film arasında nasıl bir alaka kurdun demeyin, seyredin lütfen.

Filmi seyredenleriniz eminim ki daha başlığı görür görmez hatırlamışlardır. Pek unutulur cinsten bir film değildi. Henüz seyretmemiş olanlar için kısa bir özet yapalım. Film, hayatlarında her şey yolunda giden Sumner ailesinin yaşamlarından bir kesit sunuyor bizlere. Olaylar gayet sakin başladığında, devam eden dakikalarda, şehvet, ihanet, aşk, duygu, cinayet silsilesiyle karşılaşacağımızı tahmin etmiyoruz. Edward Sumner’la mutlu bir evliliği olan Anne Connie Sumner, iş için New York’ta bulunduğu bir gün, ufak bir kaza atlatır. O sırada orada bulunan genç Paul, Connie’yi yerden kaldırıp, dizinde oluşan sıyrığı tedavi etmek amacıyla evine davet ediyor. Etmez olaydı. Paul, genç, yakışıklı, testosteronlar tavan yapmış, üstüne üstük abdominalleri de var, bir de saçlar başlar tarz şekilde! Ee, ateş, barut derken… Neyse, daha fazla detaya girmeyim. Sonuç olarak, kafası karışmış olan Connie, ilerleyen günlerde kendini bir kez daha bu evde buluyor ve olaylar beklenmedik bir hal alıyor.

Filmin yönetmenliğini Adrian Lyne üstlenmiş. Bütçesi sanırım ki elli milyon dolar civarında olan filmin başrollerinde, Richard Gere, Diane Lane ve Oliver Martinez yer almış. Benim nazarımda film baştan sona, her detayıyla gayet güzel. Bilgisayarımdaki arşivimde bulamadım ama bu filmle ilgili vizyona girdiği tarihlerde de yazılar yazdım diye hatırlıyorum. Film, duygu çatışmalarını, insana özgü durumları ve evlilik bağını bence çok güzel anlatıyor.

Sonuç olarak, her şeyin kardan ötürü tatil edildiği şu günlerde, evde oturup DVD keyfi yapacaksanız, Sadakatsiz isimli filmi de sıraya koyun derim.

Kış aylarında, dizi dizi dizilere boğulduğumuz gerçeği ve yeni başlayan kışlık dizilerle ilgili yorumlarımı da çok yakında sizlerle paylaşacağım. Yepyeni ve değişik sanatsal söyleşiler, filmler, diziler ve özgün yorumumla ben Göksel Aksel sizlerleyim. (‘Şimdi hava durumu’ diye ekleyecektim az daha)

NOT: Lütfen bu soğuk kış günlerinde, etrafımızdaki insanların eksiklerini gözlemleyelim. İhtiyaç sahiplerine, önce İŞ ve sonra da kömür, gıda ve giyecek yardımları yapalım elimizden geldiğince. Fırsatı ve imkânı olanlar da muhakkak sokak hayvanları için yardım etsinler.

En içten sevgi ve saygılarımı; en samimi dilek ve dualarımı gönderiyorum hepinize.

Göksel Aksel

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Seansları - The Sessions (2013) Çılgın Ortak (2021) Ejder Kılıcı - Dragon Blade (2015) Gassal (2015) Konuş Onunla - Hable con Ella (2021) Büyü de Gel - No Hard Feelings (2023)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment