YENİ YILA GİRERKEN SANAT SİZİ KANATLANDIRSIN!

RED BULL YARATICI KUTULAR SERGİSİ santralistanbul’DA AÇILDI.
SERGİ: 15 0CAK 2012 ye kadar açık olacak.

Red Bull, 1999’dan beri dünyanın dört bir yanındaki 42 şehirde düzenlenen Red Bull Yaratıcı Kutular sergisi 21 Aralık Çarşamba santralistanbul’da düzenlenen galayla açıldı. 22 Aralık-15 Ocak arasında santralistanbul’da gezilebilecek olan sergi herkese açık olacak. Sanatseverler sergiyi www.redbull.com.tr/yaraticikutular adresinden de takip edip oy verebilecek ve özel hediyeler kazanabilecekler. Red Bull Yaratıcı Kutular Yarışması’na katılan yüzlerce eserden jüri üyeleri Burçak Madran, Erdem Akan, Cem Dinlenmiş, Esen Karol, Gamze Saraçoğlu, Mehmet Turgut ve Mehmet Erkök tarafından seçilen 50 tanesi santralistanbul’da sanatseverleri bekliyor.

Red Bull Yaratıcı Kutular Sergisi’nin açılışı 21 Aralık Çarşamba santralistanbul’da 20:30’da başlayan bir galayla gerçekleştirildi. Jüri üyeleriyle eser sahipleri; sanat camiasıyla basın mensupları Red Bull Yaratıcı Kutular Sergisi Galası’nda bir araya geldi. Davetliler eserleri yakından incelerken, davetiyelerinden çıkan özel geliştirilmiş RFID (radyo frekansıyla tanıma teknolojisi) kartlarıyla oy vererek en beğendikleri eserleri belirlediler. Gece boyunca 1000’den fazla oy kullanıldı.
Red Bull Yaratıcı Kutular Sergisi’ni 15 Ocak’a kadar santralistanbul’da gezen herkes RFID sistemiyle çalışan özel kartlar aracılığıyla sergilenen eserler arasından en iyiyi tayin ederken; santralistanbul’a gelemeyenler www.redbull.com.tr/yaraticikutular adresini gezerek oy verebilecekler. İnteraktif bir sergileme tekniğiyle düzenlenen sanal sergiyi gezenler ince düşünülmüş tasarımı sayesinde sergiyi yerinde izlemiş kadar keyif alacaklar. Red Bull Yaratıcı Kutular Sergisi’nde eski tip fotoğraf makinesinden, optik illüzyonlarla oluşturulmuş çalışmalara yer verilmiş.
Bugüne kadar Avrupa’dan Yeni Zelanda’ya birçok farklı yerinde düzenlenen Red Bull Yaratıcı Kutular, 2011’de ilk kez Türkiye’de düzenleniyor. Katılım için herhangi bir yaş sınırlaması olmayan yarışmanın jürisinde Burçak Madran, Erdem Akan, Cem Dinlenmiş Esen Karol, Gamze Saraçoğlu, Mehmet Turgut ve Mehmet Erkök’ten yer alıyor. Jüri, eserleri yaratıcı konsept (kutu tasarımının ardında yatan genel fikir), konseptin uygulanması (kutu tasarımı ve konsept arasındaki paralellik), yapı (eserin yapımında gösterilen ustalık ve titizlik) açılarından değerlendirdi ve yüzlerce eser arasından, sergilenmek üzere 50 eser seçti. Jürinin seçtiği eserler 22 Aralık 2011 -15 Ocak 2012 arasında santralistanbul Ana Galeri’de halkın beğenisine sunulacak. Sergilenenler arasından jürinin birinci seçtiği eserin sahibi Milano Tasarım Haftası’na; sergiyi gezenlerin seçtiği eserin sahibi İsveç Ice Hotel’de konaklama ve Buzdan Heykel Yapma Atölyesi’ne katılım hakkı kazanacak. İnternette ve santralistanbul’da sergiyi gezenlerin oylarıyla birinci seçtiği eser ve jüri üyeleri tarafından birinci seçilen eser 16 Ocak 2012 de kamuoyuna duyurulacak
Ziyaret Hakkında:
santralistanbul’da yer alan sergiler ile Enerji Müzesi, Pazartesi hariç hafta içleri saat 10.00-18.00 arası, hafta sonları ise saat 10.00-20.00 arası ziyarete açıktır. Sergiler, Enerji Müzesi ve santralistanbul’da düzenlenen tüm etkinliklerle ilgili giriş koşulları www.santralistanbul.org adresinden öğrenilebilir. Red Bull Yaratıcı Kutular sergisi santralistanbul’a giriş bedeli (yetişkin:15 TL/öğrenci:5 TL) ödenerek gezilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Me Nokta Ali (2021) Çalsın Sazlar (2015) Kahin’in Kızı - Skammerens - The Shamer’s Daughter (2015) Kadınlara Mahsus (2023) Çıngıraklı Top (2009) Saint Laurent (2015)

Leave a comment