“SİRKE TADINDA BÖĞÜRTLEN REÇELİ” NİN GALASI HARBİYE MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ’NDE YAPILDI

İBB Şehir Tiyatroları’nın 2013-2014 sezonunda repertuarına kattığı, Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli adlı oyunun galası 9 Aralık 2013 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapıldı.

A. Kadir Bozkurt’un yazdığı Zuhal Ergen’in yönettiği oyuna; Deniz Gökçer, Üstün Akmen, Engin Uludağ, Rengin Uz, Tuncer Cücenoğlu, Güngör Mengi ve Mesut Uçakan’ın, da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, eleştirmen, sanatçı ve bürokrat katıldı.

Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli’nde ülkenin birinde yaşanan siyasal ve toplumsal değişimler, evlilikleri boyunca bu sürece şahitlik ederek ölümle şakalaşan yaşlı bir çiftin ilişkisi ekseninde mizahi bir dille aktarılıyor. Kendini değiştirmeyi akıl edemezken dünyanın düzenini değiştirmeye çalışan ve eşiklerde kalmanın sancısını yaşayan bir adamın baskılar karşısındaki tavrı hicvediliyor. Kahramanlarımız için hayat tıpkı sirke tadında böğürtlen reçeli gibi… Biraz acı, biraz buruk ama bazen de tatlı…

Dramaturgluğunu Arzu Işıtman’ın, sahne tasarımını Ayşen Aktengiz Bayraşlı’nın, kostüm tasarımını Duygu Türkekul’un, koreografisini Özge Midilli’nin, ışık tasarımını Murat İşçi’nin, efekt tasarımını Erhan Aşar’ın yaptığı oyunda; Mert Tanık ve Bensu Orhunöz rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tenten’in Maceraları - The Adventures of Tintin (2011) Adım Adım: Işığa Giden Yol (2016) Tatil Zamanı - Vacation (2015) Anormal Aktivite 2 - A Haunted House 2 (2014) Madagaskar Penguenleri - Penguins of Madagascar (2014) Max Maceraları: Kralın Doğuşu - Max Begins (2012)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment