Türkiye’nin ilk çocuk macera filmi “Kral Yolu” CANNES film festivalinde Türk filmleri masasında sergilendi. Yapım dünya yapımcılarının da beğenisini kazandı. Yapımcılığını ZOOM yapımın üstlendiği Doğa Rutkay, Arda Esen, Yonca Evcimik, Sunay Akın gibi önemli isimlerin rol aldığı yapımda yönetmen koltuğunda başarılı bir isim Serli Nişanyan oturdu. “Kral Yolu” Cannes film festivalinden sonra ilk olarak Hindistan’ dan Jargan film festivali 2013’ e davet aldı. Bu festival Hindistan’ın en büyük basım evi olan Jargan tarafından dünya filmlerini Hindistan’ın çeşitli şehirlerine taşımak amacıyla düzenlenmektedir. Festivalin bünyesinde “Kral Yolu” 5-9 Temmuz arasında Yeni Delhi, 1- 6 Ekim arasında Bombay şehirlerin de gösterime girecek. “Kral Yolu” isimli sinema filminin başarılı yönetmeni Serli Nişanyan, bu festivale biz başvuruda bulunmadık, fark edilip davet almak tüm ekibimi ve beni çok mutlu etti derken, “Ancak başka festivallere başvurular yapacağız.” dedi.“Bir Türk yapımı çocuk filminin yurtdışından böyle bir ilgi görmesi bence Türk sineması adına son derece önemli bir başarıdır” diyen Serli Nişanyan, “Hep bizim çocuklarımız yabancı yapımları izliyordu artık yurt dışında Türk kültürünü anlatmanın zamanı geldi.” dedi. “Kral Yolu” isimli çocuk macera filmi ilk olarak Hindistan’dan geçerek daha birçok dünya ülkesinde uzun bir yolculuğa çıkacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Tepenin Uşakları 2: Zifin (2025)  (2025) Son - The End (2025) Öldürdüğün Şeyler (2025) Pink Floyd: Live at Pompeii (2025) Until Dawn: Şafağa Kadar (2025) Ucuz Roman (2025) KAYIP DÜNYA (2025) Star Wars: Bölüm 3 - Sith'in İntikamı - Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2025)
Arşivden Seçkiler:
Çekmeköy Underground (2015) Yeniden Doğuş - The Howling Reborn (2012) Beni Unutma - Remember Me (2010) Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar - Women on the Verge of a Nervous Breakdown (2022) Cille 2069 (2024)

Leave a comment