Genç kuşağın önde gelen üç virtüozu, 9 Şubat’ta, Cemal Reşit Rey’de!
CRR, Atilla Aldemir, Benyamin Sönmez, Sabri Tuluğ Tırpan, 9 Şubat 2010 saat 20.00 de.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 9 Şubat’ta, Türkiye’nin uluslararası başarılara imza atan genç kuşak müzisyenlerinden keman sanatçısı Atilla Aldemir’i, Rostropoviç’in “Kuşağının önde gelen viyolonselcilerinden, tartışılmaz yetenek” olarak değerlendirdiği Benyamin Sönmez’i ve kendine özgü yorumuyla tanınan piyano virtüozu Tuluğ Tırpan’ı ağırlayacak.
Konserde Şostakoviç, Çaykovski ve Tırpan’ın eserleri seslendirilecek.
Atilla Aldemir’in 1840 yapımı J.B.Vuillaume keman ile sahne alacağı konserde, Benyamin Sönmez ise Mateo Goffriller (1698-Venedik) viyolonselle eserleri yorumlayacak.
Konserin başlama saati 20.00.
15 ve 12 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!
Johannes Brahms Yarışması’nın tarihinde beş ödüle sahip tek yarışmacısı…
Atilla Aldemir, 2007 yılında Uluslararası 14. Johannes Brahms Yarışması keman kategorisinde ikincilik ve iki özel ödül kazandı. Aldemir, aynı yarışmanın 2008 yılı viyola kategorisinde ise üçüncülük ve en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görüldü. Atilla Aldemir böylece Johannes Brahms Yarışması’nın tarihinde beş ödüle sahip tek yarışmacısı unvanına sahip oldu. Aldemir’in kazandığı diğer ödüller arasında Premio R. Lipizer Yarışması “The passion for music, strong artistic temperament” ödülü, 8. Zagrep Vaclav Hulm finalist, Essen Folkwangpreis, Vestfalya Kültür Ödülü, T.C. Kültür Bakanlığı Genç Yetenekler Keman Yarışması ikincilik ödülü bulunmaktadır.

Natalia Gutman ile…

Benyamin Sönmez, 2006 yılında Yeni Zelanda’da M. Rostropovich’in patronajında düzenlenen Uluslararası Adam Viyolonsel Yarışması’nda 350 profesyonel çellist arasindan ilk beşe girerek büyük başarı gösterdi. Sönmez, ayrıca en iyi Boccherini yorumcusu ödülünü kazandı.

Sönmez, Yuri Bashmet’in desteği rus çellist Prof. Natalia Gutman ile ilk profesyonel müzik çalışmalarına başladı. Sönmez’in Gutman ile Almanya’da başlayan müzik çalışmaları Moskova’da devam etti. Sönmez’e “Sultan” ismini takan Gutman, Moskova’nın güvenli olmadığını söyleyerek, ona kendi evinde ailesiyle yaşamayı teklif etti. Böylece, Çaykovski Konservatuvarı’nın en yetenekli öğrencisini Benyamin Sönmez ile Natali Gutman anne oğul gibi oldu.

Müzikallerin prensi

Sabri Tuluğ Tırpan’ın 2002 yılında George Orwell`in 1984 kitabından esinlenerek bestelediği “HEARTS” müzikali Musical Coctail dergisi tarafından son yıllarda Almanca konuşulan ülkelerde bestelenmiş en iyi müzikal olarak değerlendirildi. Tırpan’ın 2004 yılında Mozart`ın Figaro`nun Düğünü Operası’nın temalarından yola çıkarak bestelediği caz stilindeki ikinci müzikali FIGARO çok büyük beğeni topladı ve Almanya`da da birçok yerde seslendirildi. Sanatçının 2005 yılında çıkardığı, kendi eserlerinden oluşan ‘My Red Color” isimli çalışması, Fishtank etiketi ile tüm Avrupa`da piyasaya çıktı ve Avusturya`da yılın en iyi çalışmaları arasında gösterildi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Sana Benzer (2015) Sagu & Pagu: Büyük Define (2018) Lanetli Kapı: Paranormal Orman - Door in the Woods (2019) Zifir-i Azap (2018) Çıplak Ten - Carne trémula (2022) Araftaki Ev - La Casa Del Fin de Los Tiempos (2015)

Leave a comment