KORHAN BOZKURT’TAN BİR ERKEK HİKAYESİ.
2007 yılında kendi yazıp yönettiği “O Kadın” filminde bir aşk hikayesini kadın gözünden anlatan yönetmen, bu sefer aşkı erkek bakış açısıyla ele alıyor

Bir erkeğin hikâyesi bu.
Aklından gelip geçenler, yüksek sesle söyledikleri, hiç söyleyemedikleri, yaşadıkları ve yaşayamadıkları ile sadece bir erkeğin.
MADALYONUN BİR YÜZÜ. Tek tarafı. Korkan, üzülen, ağlayan, seven, sevgisini ve sevgisizliğini gösteren; yapacak bir şey kalmadığında, her şeyi ardında bırakıp gidecek kadar cesur ve belki de, mücadele etmek yerine kaçmayı seçecek kadar korkak.
Ama neden? Hep bu soruya cevap arar kadınlar kafalarında. Neden? “Şimdi bir erkeğin zihninden, erkekçe geliyor beklenen çünkü.
“Gittim, çünkü…”
 
“HER ŞEY TAKIM, BEN TEKİM”

Artemis Yayınları tarafından yayınlanan Hoşça Kal, bir erkeğin hüzünlü vedasının ardındaki gerçek hislerini ilk kez böyle çırılçıplak gözler önüne seriyor…

“BİR ERKEK VEDASI”

“Kimseye hatta kendine bile itiraf etmeyip,
bir şekilde tesadüfen(!) yan yana oturmak
değil miydi aşk?”

Korhan Bozkurt

Romanda 35 yaşındaki Hakan’ın evliliği üzerinden; hayata, sisteme, topluma ve en nihayetinde kendine bakışını ele alıyor yazar.

“Bir şey arıyorken
karşısına çıkanı buldum zannedebiliyor insan,
oysa ki esas bulduğu
hiçbirşey aramıyorken karşına çıkan oluyor.”

Korhan Bozkurt

Romandaki Hakan karakteri sistem ve iç dünyasının arasında kalmış bir erkek… Birgün bir soru aklını karıştırıyor:

BUNDAN SONRA BÖYLE Mİ DEVAM EDECEK HAYAT!!!

“Erkek   çocuklar   nasıl   yetiştiriliyor?   Sonra  onlar eş olduğunda, sevgili olduğunda neden  kızıyoruz? Ve “o” adamlara  bu kadar  kızarak,  nasıl onlara benzer  erkek  çocuklar  büyütüyor  ve  aynı  adamlar  çocuğumuz  olduğunda kızmak yerine yüceltiyoruz? Bu  soruların yanıtlarını bir  erkek gözünde, kaleminde aramak… Elinizdeki kitabı okumak için iyi bir neden.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Blinky Bill: Kahraman Koala - Blinky Bill The Movie (2016) Nuh'un Gemisi Cudi'de 2 (2022) Bu Son Olsun (2012) KİKA (2022) Unutursam Fısılda  (2014) MAMA (2013)

Join the Conversation

5 Comments

Leave a comment