Her aşk, anlatılmak ister. Aşk’ı anlatmak içinse anlamak gerekir önce. Yanmak gerekir aşkın harlı ateşinde… Yanmadan OL’mak, OL’madan ÖL’mek yoktur. Aşk’la olup, Aşkla ölünürse ulaşılır ancak O’na. Aşk’ın amacı da budur yalnızca.
Fantastik kurgu yazarı Şebnem Pişkin’in Eylül ayında raflarda yerini alacak son kitabı “Mehmed’e –Gönderilmeyen- Mektuplar”,  kendine Aşk’ı aracı edinen genç bir kadının çoğu kez şiirleşmiş mektuplarıyla evrilen ve ilahi aşka doğru meyleden kutsal yolculuğunu anlatıyor. Yazarın, amacına ulaşan bütün Aşk’lara, Aşk’ı arayanlara, Aşk’la yananlara, Aşk’ta var olanlara ithaf ettiği, Aşk’a bir kıyısından bulaşan herkesin kendinden bir şeyler bulacağı “Mehmed’e Mektuplar”, Şebnem Pişkin kitaplarının tümünde ortak olan sevginin gücünü, Aşk’ı, akarcasına ve huşu içinde anlatıyor.
Kahramanlarının yanında yaşananları izleyen görünmez bir varlık gibi olan yazar Şebnem Pişkin, onların içsel yolculuklarını, yaşadıklarını ve kalplerini, iç dünyalarının gizemini gerek Aşk’ı, zamanı, gerekse ayrılığı ve zamansızlığı kullanarak okuyucuya ustalıkla aktarıyor.
Aşk, ki cana bakmadır cama bakma değil; kendinde sevgiliyi, sevgilide kendini görebilmektir Aşk. Ve en sonunda ne sen varsın, ne de ben, var olan yalnızca Allah’tır diyebilmektir Aşk. Kent Kitap’tan basılan “Mehmed’e Mektuplar” Eylül ayından itibaren tüm kitapçılarda!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gişe Memuru (2011) Tatil Zamanı - Vacation (2015) Hayatın Tuzu (2009) Çakallarla Dans 4 (2016) İçimdeki Güneş - Let The Sunshine In (2017) Panda: Sihirli Yol - Way Of The Panda - The   Prodigy (2011)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment