ARALIK 2009
Konserlerin başlama saati 20.00’dir.

4 Aralık 2009 Cuma
ZEYNEP TANBAY DANS PROJESİ
2000 yılında ilk gösterisinden itibaren, Türkiye’de dans alanında öncülüğünü ortaya koyan
Zeynep Tanbay Dans Projesi (ZTDP), 10. yılını kutluyor.

2005-2006 sezonundan beri, Akbank Sanat’ın desteği ile topluluk olarak yeni bir döneme giren ZTDP, 4 AYAK ve VİVALDİ – STRAVİNSKY projeleri ile yurtiçi ve yurtdışında önemli kitlelere ulaşmayı başardı.

2009’un yeni projesi ARAZ,  ne / nerede / ne zaman / neden / nasıl / kim sorularını izleyicilerle baş başa bırakıyor…

“…uluslararası dans sahnesinde keşfedilmeye değer bir topluluk…”
Reneta Klett Süddeutsche Zeitung

Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

5 Aralık 2009 Cumartesi
AHMET ÖZHAN
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

8 Aralık 2009 Salı
UFUK-BAHAR DÖRDÜNCÜ
“Rusya’da Beyaz Geceler”
Program:
D. Şostakoviç, Süit Op. 6:
S. Rahmaninof, Süit no.2, Op.17
ARA
S. Prokofiyef, Süit (Cindrella’dan)
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

11 Aralık 2009 Cuma
DERYA TÜRKAN – RENAUD GARCIA-FONS- UĞUR IŞIK
MINSTREL’S ERA
Osmanlı enstrümantal müziği eserleri, ilk defa 17. yüzyılın ilk çeyreğinde, imparatorluk başkenti İstanbul’da yaşayan Avrupalılar tarafından notaya alındı. Ancak, Alberto Bobowski ve Dimitrius Cantemir gibi tarihçi olarak tanınan kişilerin notaya kaydettikleri bu eserlerin çoğu zamanla unutuldu ve sonraki yüzyıllarda hemen hiç çalınmadılar.

Türkiye’nin önde gelen kemençe virtüozu Derya Türkan, bu eserleri projesinde Türkiye’nin seçkin çelisti Uğur Işık ile tanınmış Fransız kontrbasçı Renaud Garcia-Fons’un eşliğinde çağdaş bir yorumla icra ediyorlar. Geleneksel orient bir enstrüman olan kemençenin sınırları eserlerin icrasında yüksek bir müzikal çizgide seyrederken, çello ile kontrbasın tınılarıyla beraber yepyeni bir ses sentezi oluşturuyor.

Konserde yeralan eserler, Osmanlı padişahının İstanbul Sarayı’ndaki özel dairesinde dinlemesi için bestelenmişlerdir. Besteciler, imparatorluğu oluşturan değişik uluslara mensup kişilerdir ve eserler Osmanlı İmparatorluğu’na 17. yüzyılda hâkim olan ezgi anlayışını yansıtmaktadır.

Çoğu ilk defa çalınan üç asır öncesinin eserleri, parlak ezgi yanısıra modern anlayış çizgisindeki refakatin neticesinde, bugün de rahatlıkla anlaşılabilecek bir kimliğe bürünüyor.
Bilet Fiyatları: 17.00-13.00TL

12 Aralık 2009 Cumartesi
PHILIP GLASS
Piyano Resitali
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

13 Aralık 2009 Pazar Matine
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı
İSTANBUL DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU
“ŞEB-İ ARÛS’UN 736. YILI”
FERAHFEZÂ MEVLEVÎ ÂYİNİ
Şef: Fatih Salgar
Solistler: Serap Mutlu Akbulut – Serhan Aytan (Ud)

İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Hazreti Mevlânâ’nın 736. vuslat yıldönümü dolayısıyla hazırladığı konserde, 33 yıllık geleneğini devam ettirecek ve Türk Musikisi repertuvarının şâheserlerinden birini, İsmail Dede Efendi’nin Ferahfezâ Mevlevî Âyini’ni seslendirecek. Konserin solistleri, usta solist Serap Mutlu Akbulut ve ud sanatçısı Serhan Aytan ise Türk Musikisi’nin çeşitli dönemlerinden seçtikleri nadide eserlerle müzikseverlerin huzuruna çıkacaklar.
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

13 Aralık 2009 Pazar Suare
Erkan Oğur – İsmail Hakkı Demircioğlu
Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Türk halk müziğinin iki usta sanatçısı olarak, çoğu eski, bazıları ise çok eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuarı seslendiriyorlar. Bu nedenle, kendi ifadeleriyle, performanslarını “bir birlikte hatırlama çabası” olarak görüyorlar. Düo formatında gerçekleştirdikleri, benzersiz ve ustalıklı türkü yorumları, Türk halk müziğinde yeni bir tarzın doğuşuna yol açıyor.
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

15 Aralık 2009 Salı
YANSIMALAR
Yansımalar, repertuarında yer alan eski ve yeni müzikleri ile 15 Aralık’ta CRR sahnesinde dinleyenleri ile buluşuyor.
Temelde akustik bir tınıya sahip olan Yansımalar, 90lı yılların başından bu yana geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüze uzanan ve geniş bir yelpazeye açılan sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor.
Aziz Şenol Filiz ve Birol Yaylanin temelini oluşturduğu Yansımalar, konserlerinde Ney, Gitar, Tanbur, Kontrabas, Çello ve Vurmalı çalgılardan oluşan topluluklarıyla sahne alırken yaptıkları proje konserlerde bu oluşuma pek çok değerli müzisyen katılmaktadır. Ağırlıklı olarak Birol Yaylanın bestelerini seslendiren Yansımalar, ayrıca müzik anlayışlarına uygun geleneksel ve anonim temalara da konser ve çalışmalarında yer vermektedir.
Yansımalar
A. Şenol Filiz (ney)
Birol Yayla (Gitar- Tanbur)
Murat Usanmaz (Gitar)
Pınar Bayraktar (Viyolonsel)
Erdal Akyol (Kontrabas)
Ediz Hafızoğlu (Vurmalı Çalgılar)
Konuk Sanatçı: Taner Sayacıoğlu (Kanun)
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

17 Aralık 2009 Perşembe
ŞEB-İ ARUS – Uluslararası Mevlana Vakfı Sema Topluluğu
736. Vuslat Yılı
Sema Töreni- III. Selim’in Suzidilâra Ayin-i Şerifi
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

18 Aralık 2009 Cuma
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü
İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
“ŞİİR YÜKLÜ ŞARKILAR”
Sanat Yönetmeni: Aylin Şengün Taşçı
Konuk: Prof. Dr. İskender Pala
Aylin Şengün Taşçı’nın sanat yönetmenliğini yaptığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, konserinde Divan edebiyatının derinliklerinde geziniyor ve usta edebiyatçı Prof. Dr. İskender Pala’nın lezzetli
anlatımı eşliğinde, bestelenmiş birbirinden güzel Divan şiirini kendilerine özgü güzellikleriyle yorumluyor… Hem yüzyıllar arasında, hem şiir ve müzik dünyasında tadına doyulmaz bir gezinti yapmak isterseniz bu güzel konseri kaçırmayın…
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

21 Aralık 2009 Pazartesi
SHARON KAM – ITAMAR GOLAN
Klarinet – Piyano
Resital
Program
Debussy, Claude        Premiere Rhapsody
Weber, Carl Maria von         Grand Duo Concertant
Ara
Robert Schumann         Romanslar Op.94
Francis Poulenc            Sonat
Maurice Ravel             Piece en forme de habanera
Fritz Kreisler            Syncopation
Piyotr İlyiç Çaykovski        Valse sentimentale
Alamiro Giampieri        Il carnevale di Venezia
Bilet Fiyatları: 26.00-17.00TL

22 Aralık 2009 Salı
Enderûn’dan Nağmeler
SÂZ-ENDERÛN TOPLULUĞU
Kemal Caba, Hasan Esen, Uğur Işık, İhsan Özer, Murat Aydemir
Enderûn, I. Murad Han’ın 1363’te kurduğu, II. Murad Han, Fatih Sultan Mehmed Han ve II. Bayezid Han’n geliştirip mükemmel bir saray üniversitesi haline getirdiği, 1833’te II. Mahmud Han tarafından kapatılan saray okuludur. Bu okulda, halkın arasından seçtikleri kişiler, yetenekleri doğrultusunda çeşitli isimlerle anılan odalarda yetiştirilip, sarayda çeşitli görevlere getiriliyorlardı.
Enderûndaki müzik eğitimi de, IV. Murad zamanında kurulan Seferli Odasında veriliyordu. Bu okul, birçok önemli bestekârın yetiştiği, aynı zamanda ders de verdikleri bir okuldu.
Bu projede, Enderûndan yetişmiş bestecilerin ve onların yetiştirdiği talebelerinin, enstrüman için besteledikleri nağmeler, Sâz-Enderûn topluluğu tarafından icra edilecektir.
Bilet Fiyatları: 13.00-11.00TL

23 Aralık 2009 Çarşamba
LİNA SASTRİ

Lina Sastri bir aktris, şarkıcı ve şarkı yazarı olarak İtalya’nın en ünlü sahne yıldızlarından biridir. Lina Sastri, Eduardo De Flippo, Giuseppe Patroni Griffi, Armando Pugliese, Roberto De Simone, Pierluigi Pizzi, Crivelli gibi tiyatro sahnelerinin en ünlü yönetmenleri ve aktörleri ileçalışmıştır. İtalyan tiyatrosunun en prestijli ödülleri Ubu ve Curcio’ye de sahip olan sanatçı klasik tiyatrodan müzikallere birçok oyunda başrol oynamıştır.

Sinemada da en ünlü İtalyan yönetmenlerden Nanni Loy, Nanni Moretti, Mingozzi, Lizzani, Tognazzi, Damiani, Bertolucci, Squiteri ile bir araya gelen sanatçı birçok filmde de başrol oynamıştır. İtalya’nın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan David Di Donatello’yu üç kez kucaklayan sanatçı ayrıca birçok ödüle aday olmak dışında İtalya’nın Oscarları kabul edilen Gümüş Kurdele ödülüne de iki kez sahip olmuştur.

Sinema filmlerinde beraber başrol oynadığı isimler arasında Giancarlo Giannini, Sergio Castellitto, Massimo Ghini, Sabrina Ferilli, Keith Karradine, Virna Lisi, Stefania Sandrelli, Mariangela Melato gibi ünlü oyuncular bulunmaktadır. Başrol oynadığı filmler arasında Eylül 2009’da Venedik Film Festivali’nde gösterilen Giuseppe Tornatore’nin son filmi “Baaria” da bulunuyor.

Televizyon dizilerinde de başrol oynayan sanatçı, filmlerin soundtrack şarkılarını söyleyerek müzikteki ilk adımlarını atmış. “Mi Manda Picone” adlı filmi için yazılan Assaie büyük ilgi görmüş. Müziğe bu büyük başarısından sonra devam eden sanatçı, kendi toprakları olan Napoli’nin melodisini ve ritmini duygusal hikayelerle birleştiren, Napolitan şarkıları söylemeye karar vermiş.

Şarkılarını sahnede söylerken hikayelerini dansla süsleyerek bir tür müzikal şov yaratan sanatçı, kendine özgü tiyatro diliyle şarkılarını tüm dünyaya ulaştırıyor. Tüm Avrupa’da ve de Amerika’dan Japonya’da büyük ilgi gören Lina Sastri, Napolitan şarkılarını dünyanın heryerine götürmeye devam ediyor…

Müziğinde klasik müzikten geleneksel müziklere geçişler yapan sanatçı, kendi yorumuyla Napolitan şarkıları Fado, Tango, Mambo hatta Rumba Flamenko ile buluşturuyor.

Caetano Veloso, D.D.Bridgewater ve Ray Charles gibi isimlerle beraber şarkı söyleyen Sastri, uluslararası birçok müzikal şovda sahneye çıkmış.

Şovlarını yaratırken ve yazarken müziğini görsel bir tiyatro anlatımına kavuşturan sanatçı ressam, heykel sanatçısı ve aynı zamanda bir sahne tasarımcısı olan Alessandro Kokocinski ile işbirliği yapmış.

Bir şarkıcı olarak kendi adını verdiği albümünde söylediği Napolitan klasiklerinin başarısını “Maruzella” ve “Live on Broadway” gibi albümleri ile sürdürmüştür.

Kendi albüm kayıtlarının dışında , Lina Sastri ünlü bazı sanatçıların projelerinde de konuk sanatçı olarak yeraldı. Gigi D’alessio ve 20. Yüzyılın Şiirleri projesinde Vittorio Gassman bunlardan sadece birkaçı.

“Party”, “Live in Japan” ve “Napolitan Konserleri” albümlerini ardı ardına yayınlayan sanatçı sonrasında Trio Novitango’nun eşlik ettiği ve Arjantinli ünlü şair ve yazar Borges’in sözlerine ünlü besteci Astor Piazzolla’nın müzikleriyle kaydettiği iki şarkının bulunduğu “The Other Side of Astor Platform” projesinde de yeralmış. “Party”, “Reginella” ve “Heart Mine” gibi çalışmaları ve şovlarıyla Sastri, tiyatro ve müziği sahnesinde biraraya getirmiş ve tüm dünyaya ulaştırmıştır.

Sanatçı “Heavenly Body” ve onu takip eden çalışması “Month Mariano”’yu 2009 yılının sonuna yetiştiriyor. Sanatçı 2008/9 sezonunda oynanan ve 2009/10 sezonuna da koyulan yönetmenliğini Franco Roses’in yaptığı oyun “Filumena Marturano” ile sahneye çıkıyor.

Sanatçının “The House of Ninetta” adını verdiği ve annesine ithaf ettiği monologlardan oluşan bir kısa öykü kitabı da bulunuyor. Lina Sastri yeni gösterisi “For the Road” ile de şarkıları ve kendine has sahnesiyle tiyatro ve müzik arasında bir köprü kurmaya devam ediyor.
Bilet Fiyatları: 32.00-29.00TL

24 Aralık 2009 Perşembe Sohbet:20.00 Konser: 20.30
Akbank Oda Orkestrası
“İki Gezgin, İki Yıldönümü”
Şef: Cem Mansur
Solistler: Andrea Tyniec, keman / Gloria Campaner, piyano
Program:
G:F.Handel (1685-1759) Konçerto Grosso op. 6 no.5
F. Mendelssohn (1809-1847) Keman ve Piyano için Konçerto
ara
P. Grainger (1882-1961) “Handel in the Strand”
G. F. Handel: Largo
F. Mendelssohn: Yaylı Sazlar Senfonisi no. 11

Andrea Tyniec, Keman
Müzik eğitimini Montréal Konservatuvarı’nda Prof.Sonia Jelinkova ile tamamlamış, ABD’de Michigan State University’de Master yapmıştır. İtalya, Cremona’daki Walter Stauffer Vakfı’ndan burs kazanarak, burada senelerce usta kemancı Salvatore Accardo’nun masterclass çalışmalarına katılmıştır. Prof. Ana Chumachenco ile de çalışan Tyniec halen Karlsruhe Hochschule Musik’te Prof. Josef Rissin ile çalışmalarını sürdürmektedir.
İtalya, ABD, İngiltere, İsviçre, Hollanda, Almanya, Fransa, Polonya ve Kanada’da konserler veren sanatçı, 2008’de Andrea Postacchini Uluslarası Keman Yarışması’nda birincilik, 2006’da Michelangelo Abbado Uluslararası Keman Yarışması’nda üçüncülük ödüllerini kazanmış, 2006’da Prix d’Europe Yarışması ve İsviçre the Schenk Foundation Yarışması’nda, 2001’de Montreal Senfoni Orkestrası Yarışması’nda özel ödüller kazanmıştır. Kısa bir süre önce Avrupa Kültür Vakfı Pro Europa’nın Avrupa Kültür Ödülü’ne layık görülmüş, Amsterdam Concertgebouw da dahil olmak üzere, Hollanda Müzik Günleri kapsamında pek çok salonda konserler gerçekleştirmiştir.
Polonya ve Bolivya kökenli bir ailede doğan Tyniec, Kanada’nın Fransızca konuşulan kesminde büyüdü. Ressam olan babasının etkisi altında sanatla, özellikle de çağdaş sanatla ilgilendi. Modern müziğe olan ilgisi doğal olarak gelişen sanatçı, pek çok Kanadalı bestecinin eserlerinin ilk seslendirilişini yaptı. Kendine ithaf edilen André Ristic’in keman konçertosunu şef Veronique Lacroix yönetiminde Ensemble Contemporain de Montréal eşliğinde ATMA Firması için kaydetti.
Sanatçı, bir bağışçı tarafından kendisine ödünç verilen, P.A.Landolfi tarafından yapılmış fevkalade özelliklere sahip bir kemanla çalmaktadır.

Gloria Campaner, Piyano
Venedik’de doğan Campaner, eleştirmenlerce genç kuşak İtalyan piyanistlerinin en önemlilerinden biri olarak kabul edilmektedir. 5 yaşında ilk konserini veren sanatçı, 12 yaşında Venedik Senfoni Orkestrası’na solist olmuş, genç müzisyenlere yönelik yirminin üzerinde piyano yarışmasında 1.lik ödülü kazanmıştır. Pescara Müzik Akademisi’nde Bruno Mezzena eşliğinde masterını tamamlayan sanatçı, Lugano Ticino-Musica, Imola Accademia Incontri col Maestro, Salzburg Mozarteum gibi önemli merkezlerde masterclass çalışmalarına katılmış, A.Jasinskij, G.Gruzman, M.Tirimo, D.Bashkirov gibi önemli sanatçıların derslerine katılmıştır. Halen Italya’da Kostantin Bogino ve Karlsruhe Hochschule für Musik’te Prof. Fany Solter’le çalışmaktadır.
Gerek solist gerek oda müziği sanatçısı olarak bugüne dek İtalya, Japonya, İsrail, Türkiye, Kazakistan, İngiltere, İrlanda, Almanya, İsviçre, Fransa ve Brezilya’da konserler veren sanatçı, 2008 Rospigliosi Uluslararası Piyano Yarışması’nda Bronz madalya, 2009’da Cantu Uluslararası Piyano Yarışması’nda Bronz madalya ve yine 2009’da, prestijli Ibla Büyük Ödülü’nde 1.lik ödülü ve Prokofiev Ödülü’nü kazanmıştır. 2010’da New York Carnegie Hall’de ilk resitalini verecek ve bir Amerika turnesi yapacaktır.
Konserleri RAI, Radio Classica, SKY Classica, RTSI tarafından yayınlanan sanatçı, Audionova, Meister Musica Bern ve Farsight Records için CD kayıtları yapmıştır.
Gloia Campaner 2008 yılından beri resmi bir Steinway & Sons Firması sanatçısıdır.
Bilet Fiyatları: 17.00-13.00TL

26 Aralık 2009 Cumartesi
JOHANN STRAUSS ENSEMBLE – Yılbaşı Konseri
Şef, solist: Russell McGregor (Keman)
Program:
“Die Familie Strauss”

Johann Strauss II        Frühlingsstimmen  (Walzer)
Johann Strauss II        Unter Donner und Blitz (Polka schnell)
Johann Strauss I        Loreley Rhein-Klänge (Walzer)
Johann Strauss II        Egyptischer Marsch
Josef Strauss            Die Libelle (Polka Mazurka)  op.204
Josef Strauss            Ohne Sorgen (Polka schnell)
Josef Strauss            Künstlerleben
ara
Johann Strauss            Rosen aus dem Süden (Walzer)
Johann Strauss            Vergnügungszug (Polka schnell)
Johann Strauss            Perpetuum mobile
Josef Strauss            Feuerfest
Eduard Strauss             Bahn frei
Johann Strauss II        An der schönen blauen Donau

Russell McGregor
Russell McGregor Oxford, İngiltere’de doğdu, fakat Melbourne, Avustralya’da büyüdü; 7 yaşında keman çalmaya başladı ve 1982 yılında Victorian College of Arts’ın Müzik bölümünden mezun oldu. Russell 1992 yılında Viyana, Avusturya’ya taşınmış olup Wiener Concertverein, Camerata Salzburg ve Viyana Oda Orkestrasının bir üyesidir. 1994 – 1996 yılları arasında Viyana Oda Operası’nda Konser maysteri ve Schönbrunn Palace Orkestrasında Konser maysterliği ve şeflik yaptı. Russell geniş bir oda müziği kariyerine sahip olup Bulgaristan, Endonezya, Kanada, Japonya, İngiltere ve İtalya’da sanatını icra etmiştir.

Oldukça başarılı bir lider olan sanatçı, Johann Strauss Ensemble ile mükemmel bir uyum içinde çalışmaktadır ve grup düzenli olarak sadece Avusturya’da değil, dünyanın her yerinde konserler vermektedir. Sanatçı sadece kemandaki virtüözlüğüyle etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda Strauss ailesinin sihirli müziği yoluyla dinleyicileri, bir müzikal yolculuğa çıkararak büyülemektedir. Russell McGregor, Mozart’ın tarzından gelen kendisine özel Strauss yorumuyla Viyana’da en bilinen (ve en ünlü) sanatçıdır; McGregor ayrıca Camerata Salzburg’la Mozart’ın eserlerini de icra etmektedir. Bu nedenle, onun Johann Strauss yorumunun bazen seyirciyi alıp götürmesine şaşmamak gerekir. Russell McGregor, Viyana’daki ünlü Musikverein’in Golden Hall’unda konserler verdi ve ayrıca Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo, Dame Kiri Tekanawa ve Ildiko Raimondi ile birlikte sahne aldı. Dikkati çeken etkinlikler arasında, Russell’ın 2002 yılında Sidney, Avustralya’daki ünlü opera binasında verdiği bir Strauss konseri yer almaktadır. Russell McGregor, Güney Amerika’da stadyumlarda 15 – 20.000 çığlık atan hayranının karşısında müziğini icra etmiştir. Ayrıca, kendisi yaylı dörtlüsü grubuyla İran’a düzenli olarak davet edilmektedir. Russell McGregor ve Johann Strauss Ensemble günümüzde İspanya, Macaristan, Çin ve Avustralya’da konserler vermeleri için büyük talep görmektedir. Sanatçı, “konserlerimde dinleyiciler daima eğlenecektir,” diye konuşmaktadır.

Johann Strauss Ensemble
Johann Strauss Topluluğu, 1985 yılında Bruckner Orchesters Linz’in müzisyenleri tarafından kuruldu.

Viyana Filarmoni Orkestrası’nın dünyaca tanınan “Neujahrskonzert” (Yeni Yıl Konseri) tarzındaki oldukça popüler konserlerinin yanısıra Strauss ailesinin ve diğer çağdaş bestecilerin eserlerine katkısı olan Domayer castıyla ve bir lider (Stehgeiger) ile yönetilen tipik Strauss tarzında çalmak da topluluğun kendi fikriydi.

Topluluğun repertuarında W.A.Mozart’ın, J. Haydn’ın (Katharinen Dansları), Beethoven’ın (Mödlinger ve 11 Viyana Dansı), F. Schubert’in (Eccosaisen), J. Lanner’in, Kemeter’in, Gebrüder Schramml’ın, J. Fucik’in, A. Dvorak’ın ve Ph. Fahrbach’ın yanısıra Strauss ailesinin tüm eserleri de yer alıyor.

Johann Strauss Topluluğu, Paris, Londra, Monako, Madrid, Roma, Brüksel, Berlin, Zürih, Hamburg, Salzburg, Viyana gibi Avrupa’nın müzik merkezlerinin yanısıra Japonya ve Rusya’da da sahne almakla birlikte, aralarında Monte Carlo Printemps des Arts, Viyana Klangbogen, Wiener Festwochen, Festival der Begegnung’un da bulunduğu çeşitli festivallerde de konserler verdi.

Albümleri ve TV konserleri, BRD, Japonya, Slovenya ve Avusturya’da yayınlandı. Topluluk özellikle “NACHBAR IN NOT”, (eski Yugoslavya) “C F KINDER” ve “DR CHRISTIAN BARNARD STIFTUNG” gibi özel ve önemli angajmanlarda da yer aldı.

Strauss yılı olarak kabul edilen 1999’da topluluk, Londra, Tokyo, Viyana, Taipei, Hollanda ve Belçika gibi yerlerde sahneye çıkarken Roland Neuwirth, (Friedenswalzer) Werner Steinmetz (Kurz und Bündig, Scherzett) Werner Pirchner (Hochzeitswalzer) und Manfred Kammerhofer (Klangszenenwalzer) eserleriyle dinleyicilere yeni Viyana Müziği’ni milenyumun eşiğinde tanıtmak amacıyla “DU DONAU, DU …” gibi programları da çaldı.

Keman solo sanatçıları Joji Hattori, Aleksey Igudesman (Triology), Russel McGregor ve Alfred Pfleger gibi solistlerle ve Martin Sieghart, Christoph Campestrini, Werner Steinmetz gibi orkestra şefleriyle birlikte çalıştı. Mart 2000’de “DU DONAU DU” 4. CD olarak yayımlandı.
Bilet Fiyatları: 51.00-42.00TL

27 Aralık 2009 Perşembe
LOS VIVANCOS
“Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek” diyen Los Vivancos çocukluklarından bu yana hep birlikte dans eden yedi kardeşten oluşuyor. Los Vivancos üyeleri küçükken ailelerine yaptıkları gösterileri birlikte gittikleri Barselona Dans Konservatuarı’yla profesyonel alana taşıdılar. Okul sonrası bir süre solo kariyer sürdüren kardeşler ayrı ayrı da başarılı çalışmalara imza attılar. Eğitim hayatları Madrid’den Londra’ya, Vancouver’dan Hollanda’nın ünlü Bale Tiyatrosu’na uzanan Los Vivancos üyeleri 2004’te bir araya gelip Los Vivancos’u kurdular ve o günden bu yana katıldıkları televizyon programları, festivaller ve A.B.D, Hollanda, Belçika, İngiltere, Kanada, Kolombiya, Fransa ve İspanya’da gerçekleştirdikleri özel gösterileriyle dinamizmleri, teknikleri ve uyumlarıyla izleyenlere unutulmaz ve keyifli anlar yaşatıyorlar.

Los Vivancos… Bağlılık yemini… Okuma yazmayı bile öğrenmeden enstrüman çalmaya başlayan, aynı kanı taşıyan, flamenko ateşiyle sahneleri yakan 7 yakışıklı kardeşin dans yemini!

Flamenko’nun Prensleri Los Vivancos çok özel gösterileri ile 10 Aralık’ta Cemal Reşit Rey’de!.
Bilet Fiyatları: 42.00-32.00TL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024)
Arşivden Seçkiler:
Süperstar: Hayallerinin Peşinden Koş - Secret Superstar (2017) Kurbağa Prens - Ribbit (2015) Geceler Bizim - Wir Sind Die Nacht - We Are The Night (2011) Kördüğüm - Maggie’s Plan (2016) Takip: İstanbul - Taken 2 (2012) Şevkat Yerimdar (2013)

Leave a comment