BİR FİLM
THE MISFORTUNATES – ÇÖLDE KUTUP AYISI
14 OCAK 2011’DE SİNEMALARDA


KONU

Film, küçük bir kasabada fakir ve cahil babası ve üç amcasıyla birlikte yaşayan on üç yaşındaki Gunther’in ıstıraplı ergenliğe geçiş hikâyesini anlatıyor. Gunther baba evinde her gün fazlaca alkol, kadın, uygunsuz durum ve aylaklıkla karşı karşıya kalır. Görünüşe göre o da gelecekte aynı kaderi paylaşacaktır. Acaba bu talihsizlikten kurtulmayı başarabilecek midir? Oyuncuları ve teknik ekibinin deniz kenarında bisiklete çıplak binerek Cannes’ı çalkaladığı bu komedi, bu korkunç ailenin hiçbir berbat anını ıskalamıyor.

Film, 2010 senesinde, İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma’da En İyi Film ödülünü kazanarak Altın Lale ödülünün sahibi oldu.
Gösterim Tarihi: 14 Ocak 2011
Dağıtım: M3 Film
İthalat: Bir Film
Yönetmen: Felix Van Groeningen
Oyuncular: Kenneth Vanbaeden, Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve
Yapımcılar: Dirk Impens, Frans van Gestel
Senaryo: Christophe Dirickx, Felix Van Groeningen
Roman: Dimitri Verhulst
Müzik: Jef Neve
Görüntü Yönetmeni: Ruben Impens
Sanat Yönetmeni: Kurt Rigolle
Kurgu: Nico Leunen
Yapım Yılı: 2009
Ülke: Belçika, Hollanda
Süre: 108 dk.
Web Sitesi: http://www.themisfortunates.com
Fragman: http://www.youtube.com/watch?v=lrYi4kYc-fA

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Tepenin Uşakları 2: Zifin (2025)  (2025) Son - The End (2025) Öldürdüğün Şeyler (2025) Pink Floyd: Live at Pompeii (2025) Until Dawn: Şafağa Kadar (2025) Ucuz Roman (2025) KAYIP DÜNYA (2025) Star Wars: Bölüm 3 - Sith'in İntikamı - Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2025)
Arşivden Seçkiler:
Göktaşı (2018) Gece ve Gündüz - Knight and Day (2010) Şüphe - Kindred (2023) Bir Ses Böler Geceyi (2012) Oğlan Bizim Kız Bizim (2016) Laz Vampir Tirakula (2012)

Leave a comment