Genç Oyunculardan Coface Türkiye ve TOG’a Destek Elde Edilen Gelir “Gençlere Değer” Projesine Gidecek

Coface Türkiye çalışanları 6 yıldır, her yıl farklı bir oyunla sahneye çıkıyor. Bu yıl Haldun Dormen’in yazdığı Amphitryon 2000 ile Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yararına perde açacaklar.  Duyarlı sinema ve dizi oyuncuları Arzu Oruç, Burçin Abdullah, Emre Kızılırmak ve Sedef Şahin’in de 20 Aralık Cuma günü saat 20.30’da destek vereceği gecede Coface Türkiye ekibi “gençlere değer’’ diyerek sosyal sorumluluk projesinde eğitime destek sağlayacak.

Güvenli ticaretin Türkiye’deki öncüsü Coface Sigorta ekibi bu yıl yine Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) katkı sağlamak amacıyla tiyatro sahnesinde yerlerini alıyorlar. Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV), Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü Muvaffak Benderli Salonunda 18-19-20-21 Aralık 2013 tarihlerinde saat 20.30’da sahnelenen oyuna bu yıl da her zaman olduğu gibi Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi destek sağlıyor. IBM ve Teknosa’nın da katkıda bulunduğu gösteriye, davetliler arzu ederlerse Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışta bulunarak girecekler.

6 yıldır her kademedeki çalışanlarıyla sahnede ve sahne arkasında görev alan Coface ekibi, bu yıl Haldun Dormen’in yazdığı “Amphitryon 2000” isimli oyunla sahnede olacak ve oyunun geliri, TOG aracılığı ile gençlere aktarılacak. Daha önce yaklaşık 25 gence destek sağlanmıştı ve bu yıl daha fazlasını hedefleyen Coface Türkiye çalışanları, 33 kişilik bir tiyatro ekibi oluşturdu. Kostüm tasarımı ve dikimi dahi Coface Sigorta çalışanları tarafından yapılırken, oyunculuk, makyaj, video çekimi gibi sahne arkası görevleri de Coface ekibi üstleniyor.

Coface Türkiye Genel Müdürü Belkıs ALPERGUN, “Önce haftada 2 gün mesai bitiminden sonra provaya başlıyoruz, sonra oyunun tarihi yaklaştıkça buna hafta sonları da ekleniyor ve tüm ekip büyük bir özveri ile çalışıyoruz. 6 yıldır, müşterilerimizi ve hayatımıza dokunan herkesi daha iyi anlamak, doğru iletişim ve empati kurabilmek için emek harcıyoruz. Bize göre projedeki başarımız da bunu sürdürülebilir kılabilmemiz. Her yıl bir başka oyunla izleyicinin karşısına çıkıyoruz. Her oyunda yaklaşık 1500-2000 kişiye ulaşıyoruz. Bu çalışanların motivasyonu açısından da önemli” diyor ve ekliyor: “Şirket içi ekip çalışması ve eğitimi olarak başlayan tiyatro, çalışanların üzerinde etkili ve verimli sonuçlar doğurdu. Beden dili gelişimi, özgüven kazanımı, dayanışma ve ekip olabilmek, şirket içerisinde performans artışı, departmanlar arasındaki ilişki yönetimi, iç müşteri taleplerinin daha verimli karşılanması, hızlı karar verebilme yeteneği ve risk yönetimi açısından tüm arkadaşlarımızda belli olumlu etkilerini gözlemliyoruz. Doğal olarak bu da müşterilerimize verdiğimiz hizmet kalitesinde güzel sonuçlar doğuruyor. Eğitim amacıyla başlayan bu çalışmanın sosyal sorumluluk projesine dönüşmesi ve gençlerin toplumsal etkileşimlerine katkı sağlayabilmek de ayrıca hepimizi çok mutlu ediyor.”

Coface Sigorta bu yıl ise fark yaratmak ve izleyenleri de bu eşsiz tecrübeye ortak edebilmek için oyunun bahar gösteriminde sahneyi izleyiciler ile paylaşmayı teklif ediyor. Tanrıların tanrısı, romantik çapkın Zeus, özgür köle Bromia, Zeus’un şımarık oğlu Hermes, yazdığı oyunu kaybeden yazar Plautus ya da dedikodunun geçer akçe olduğuna inanan korodaki Tebaili olabilecekler. “Amphitryon 2000”i izleyen 3 izleyici kendilerine bir rol seçerek oyunun bahar gösteriminde Coface Sigorta ile sahneyi paylaşabilecekler.

Yönetmenliğini Uğur Babürhan, Müzik Direktörlüğünü Serpil Günseli, Aranjörlüğünü Uğur Cümbüşel’in yaptığı “Amphitryon 2000”isimli oyun, Haldun Dormen tarafından Plautus’un Amphitryon isimli oyunundan esinlenerek yazıldı.Serpil Günseli bu oyunun müziklerini 2000 yılında besteleyerek “Afife Jale Yılın En İyi Sahne Müziği” ödülüne layık görülürken, oyunun “Hayır Olamaz” isimli şarkısı Rusya’da yapılan sahne müzikleri yarışmasında 23 ülke arasında birinci seçilmiştir.

Oyunda Komutan Amphitryon, kölesi Sosios’u alıp savaşa gider. Karısı Alkmene evde yalnız kalır. Bunu fırsat bilen Tanrı Zeus, oğlu Hermes’i alıp dünyaya iner ve çok beğendiği Alkmene’yle beraber olmak ister. Bu yüzden de kendisini komutan Amphitryon kılığına, oğlu Hermes’i de Sosios kılığına sokarak bir oyuna başlar. Alkmene ve Sosios’un karısı Bromia, hiçbir şeyin farkına varmaz. Ama bir gün önce Sosios, sonra da Amphitryon geri dönünce işler iyice karışır. Her iki taraf da kendini ispatlamaya çalışırken, oyunun yazarı Plautus ortaya çıkar ve oyunun kayıp yarısını tamamlamaya çalışır. Derken Zeus’un karısı Hera çıkagelir ve ortalık iyice karışır.
Oyunda görev alan Coface çalışanları;

Amphitryon: Serhan Peksan, Hasar, Yönetmen Yardımcısı
Zeus: Barkın Baysal, Bütçe ve Raporlama Bölüm Başkanı
Sosios: Serhan Ozan, Satış, Yönetmen Yardımcısı
Hermes: Emre Kalender, Müşteri ilişkileri, Yönetmen
Alkmene: Leyla Zerger Sidal, Pazarlama ve İletişim Bölüm Başkanı
Bromia: Belkıs Alpergun, Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür
Plautus: Kağan Bulca, Müşteri ilişkileri, Müdür
Kadın Koro Başı: Merve Çıtmacı, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdür Yardımcısı
Erkek Koro Başı: Mustafa Kemal Özbay, Enformasyon ve Alacak Yönetimi Direktör
Kaptan: Suat Özgül, İç Denetim Bölüm Başkanı
Hera: Berna Keskin, Kredi Değerlendirme ve Hasar Takipi, Direktör

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157638867837716″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dede Korkut Hikayeleri: Salur Kazan: Zoraki Kahraman (2017) Oyuncak Hikayesi 4 - Toy Story 4 (2019) Sevimli Emojiler 2 - The Mojicons 2 (2018) Cehennem (2010) Saç (2011) Kötü Komşular 2 - Neighbors 2 (2016)

Leave a comment