“CADI KAZANI”
2 ARALIK’TA KAYNAMAYA BAŞLIYOR!

Tiyatro Tatavla’nın 3. oyunu “Cadı Kazanı”, 2 Aralık Salı akşamı 20:30’da Tatavla SAHNE’de
prömiyerini yapıyor! Arthur Miller’in iki kez beyazperdeye de aktarılan oyunu “Cadı Kazanı”; 45 yıl sonra ilk kez Tatavla SAHNE’de İstanbullu tiyatroseverlerle buluşuyor!

İstanbullu tiyatroseverlerin en son 45 sene önce, Cüneyt Gökçer rejiisiyle izlediği “Cadı
Kazanı”; şimdi Tiyatro Tatavla’nın üçüncü, kendi sahnesi Tatavla SAHNE’nin ise ilk yeni oyunu olarak seyirciyle buluşuyor.

Geçtiğimiz yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Arthur
Miller’ın toplumsal eleştirileri, Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi’nin dikkatini
çekmişti. Miller, 1952’de kaleme aldığı “Cadı Kazanı” oyununda, bu komitenin başkanı Joseph R. McCarthy’yi eleştirmişti. 1950 McCarthy dönemini, Salem’de cadı olmakla ve şeytanla işbirliği yapmakla suçlanan insanların idam edilmeleriyle anlatan Miller; aynı komite tarafından, pek çok sanatçıyla birlikte hapis cezasına mahkum edilmişti.

Yönetmenliğini, Tiyatro Tatavla ve Tatavla SAHNE’nin kurucusu, ödüllü oyuncu Eraslan Sağlam’ın yaptığı “Cadı Kazanı”; usta oyuncularla genç oyuncuları aynı sahnede buluşturuyor. 15 kişilik kadrosuyla gerçek bir tiyatro şöleni sunan oyunda, Aysan Sümercan ve Ersan Uysal gibi deneyimli isimlere Erhan Tuna, İrem Erkaya, Ömer Akgüllü, Kaan Songün, Tuba Zehra Sağlam, Yasemin Yeşilgöz, Hürol Balakoğlu, Şebnem Usanmaz, Erhan Özkoç, Gülnara Golovina, Hande Elaman, Yeşim Gül ve Elif Öztürk eşlik ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çağrı: İslamiyet’in Doğuşu - The Message: İslam’ın Doğuş Hikayesi (2022) Çavdar Tarlasındaki Asi - Rebel in the Rye (2017) Behzat Ç.: Ankara Yanıyor (2013) Zaman Yolcuları - Safety Not Guaranteed (2013) Üç, İki, Bir… Kestik (2014)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment