Senaryo yazmak büyük ve maceralı bir yolculuktur. Yolu bir kez öğrenince sürekli çıkmak isteyeceğiniz bir yolculuk…

İyi hikayeler dünyaya hükmederler. Din kitapları, mitolojiler, efsaneler, büyük dünya klasikleri, Shakespeare… Hepsinin ortak noktası güçlerini hikayelerinin, dramatik yapılarının sağlamlığından alıyor olması. Sinemaya asıl gücünü veren, onu “hikaye anlatma sanatı”na dönüştüren ilk materyal olan senaryo nedir? Nasıl yazılır?

Senaryo Atölyesindeki uygulamalı temel eğitimde fikir aşamasından başlayarak senaryo yazım pratiği gerçekleştirilmesi hedefleniyor.Bir fikir bulma, geliştirme ve onu senaryo aşamasına götürme… ‘İyi fikir’den iyi senaryo çıkartmak…

“Dramatik yapı” nedir, nasıl oluşturulur? Karakterlerinizi nasıl yaratırsınız, onlara nasıl soluk aldırırsınız? Olaylar nasıl birbirini takip eder? Türk sinemasında çok da iyi yapılamayan bir şey: Diyalog nasıl yazılır? Film karakterleri birbirleriyle nasıl konuşurlar…

Sevdiğimiz filmleri neden severiz? Başarılı senaryolar neden başarılıdır?

Bir senaryo nasıl görünmelidir, yapımcıya nasıl sunulmalıdır? Yazdıklarınızı okutmayı başarmanın yolları…

Seminer süresince, Türk ve dünya sinemasından klasik, modern, avangard film örnekleri gösterilecek ve birçok farklı senaryo örneği incelenecek.

Eğitmen: Burak GÖRAL
Kurs Başlangıcı: 27 Nisan 2011
Kurs Süresi: 10 hafta (haftada 2 saat)
Saatler: Çarşamba günleri 19:00-21:00 arası
Yer: YapımLab / Yapım Labaratuvarı / Cihangir

Katılım için:  Seminere katılmak için öncelikle ön kayıt yaptırmalısınız.

Ön kayıt işlemi ücretsizdir. Kontenjan sınırlı olduğundan, kayıt yaptırmak isteyenler

0 212 252 4556’dan Ayşegül Yeşim’i arayabilirler.

Burak GÖRAL kimdir?

17 yıldır aralıksız film eleştirmenliği yapan Göral bu süre içinde internet editörlüğü, TV yapımcılığı, senaryo danışmanlığıyla da uğraşmıştır. TRT radyosunda üç yıl boyunca süren ve haftalık olarak canlı seslendirilen “Aynı Çatı Altında” adlı bir aile dramasını kaleme aldıktan sonra 2004’ten 2008 yılına kadar Posta gazetesinde düzenli olarak ve çeşitli dergi ve yayınlarda film eleştirmeniğini sürdürmüştür. Senaryosunu yazdığı ve başrollerinde Feridun Düzağaç, Yelda Reynaud ve Yiğit Özşener’in olduğu, yönetmenliğini Ercan Durmuş’un yaptığı “Gece 11.45” adlı sinema filmi 2005 yılında vizyona çıkmıştır. Yazarın 2002 Ekim ayında “Dostlarım Al Pacino ve Sadri Alışık” adlı ilk kitabı, 2003 Ekim’inde “Hollywood” adlı ikinci kitabı ve 2008’in Ekim ayında da “Neden Bazı Filmler Daha İyi?” adlı üçüncü kitabı çıkmıştır. Göral, iki yıldır haftalık yayımlanan Arka Pencere adlı online sinema dergisinin editör ve sahiplerinden biri olup çeşitli yayınlarda film eleştirmenliği ve muhtelif sinema festivallerinde jüri üyeliği yapmasının yanısıra 2011’de vizyona çıkacak kendisine ait yeni sinema filmi ve televizyon dizilerinin senaryoları üzerinde çalışmaktadır.

Göral 3 yıl Sadri Alışık Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 1 yıldır da Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde düzenli senaryo dersleri vermiştir…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bire Bir - Il Dae Il – One On One (2014) Derisini Satan Adam - The Man Who Sold His Skin (2021) Kod Adı: Venüs - Code Name: Venus (2012) Frankenstein (2015) Testere 3D - Saw 3D (2010) Sessiz Bir Yer - A Quiet Place (2018)

Leave a comment