ALTINCI ÇANAKKALE RESİM YARIŞMASI: TÜRKİYE VE AVUSTRALYA ORTAK SERGİSİ
Önümüzdeki hafta Atatürk ve Çanakkale Savaşı konulu ortak bir resim sergisi açılacak.
Basın -Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Avustralya Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenledikleri “Atatürk ve Çanakkale” fotoğraf sergisi ve “Altıncı Çanakkale Resim Yarışması” sergisi açılışı 1 Kasım 2011 Salı günü saat 18:30’da Balgat’taki Basın – Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sergi Salonu’nda gercekleşecek.
Çanakkale Resim Yarışması Sydney ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesindeki Gelibolu Anma Kulübü’nün bir girişimi. Her yıl, 1915 Çanakkale Savaşı’nda yer alan askerlerde vücut bulmuş değerleri ve gelenekleri en iyi şekilde yansıtan iki ressama ödül verilmektedir – ödüllerden bir tanesi Avustralya’lı ya da Yeni Zelanda’lı bir ressama, diğeri de bir Türk ressama verilecek.
Büyükelçi Ian Biggs konuyla ilgili şunları kaydetti: “Bu 10 yıllık bir projedir. Bu proje sayesinde iki ülke arasındaki halihazırda güçlü olan bağları daha da kuvvetlendirmeyi arzu ediyoruz. Yüzüncü yıl özel anma törenlerinin gerçeklerştirileceği 2015 yılında birincilik ödülü kazananların eserleri Türkiye’de, Avustralya’da ve Yeni Zelanda’da sergilenecek.”
Bu yılki yarışmada, Sema Sevgen Birincilik Ödülü’nü, Nebi Yavaşca Çanakkale Valisi Ödülü’nü, Tayfun Gülnar Büyükelçi Ödülü’nü ve Ufuk Ülker de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ödülü’nü aldı.
Sergi, 18 Kasım 2011 Cuma gününe kadar Pazar günleri hariç 9:00 ve 17:00 saatleri arasında gezilebilir.