Avrupa Birliği’nin simgelerinden biri olan, klasik müziğin en önemli ve ünlü eserlerinden Beethoven’ın “9. Senfoni”si, 9 Mayıs Avrupa Günü’nde Rengim Gökmen yönetimindeki CRR İstanbul Senfoni Orkestrası tarafından yorumlanacak. Orkestraya Ankara Devlet Çok Sesli Korosu eşlik edecek. Bu anlamlı gecenin solistleri ise; soprano Görkem Ezgi Yıldırım, mezzo soprano Bilge Yılmaz, tenor Murat Karahan ve bariton Cem Beran Sertkaya.
29 ve 19 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!
9. Senfoni AB’nin en önemli simgesi
9 Mayıs 1950′de, Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schumann yayınladığı bildiride, “Dünya barışı, kendisini tehdit eden tehlikelerle orantılı çabalar olmaksızın korunamaz. Örgütlü ve diri bir Avrupa’nın uygarlığa yapabileceği katkı, barışçıl ilişkilerin korunması ve sürdürülmesi için elzemdir” dedi ve tüm Avrupa’yı ortak hareket etmeye davet etti. 1985 yılında Milano Zirvesi’nde bir araya gelen AB
liderleri, 9 Mayıs’ın her yıl ‘Avrupa Günü’ olarak kutlanmasına karar verdi. Türkiye bu kutlamalara birliğe üyeliği ile birlikte 1999 yılında dahil oldu.
9 Mayıs Avrupa Günü, mavi zemin üzerindeki 12 sarı yıldızdan oluşan bayrağı ve Avrupa Marşı (Beethoven’in Dokuzuncu Senfonisi) ile birlikte Avrupa Birliği’nin simgelerinden biri oldu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Fena Halde Fiorella (2025) Cesur Yaga ve Sihirli Dünya (2025) Çakallarla Dans 7 (2025) ARMANDA (2025) Drop: Kabul Et veya Reddet - Drop (2025) Amatör - The Amateur (2025) Başlangıç - Inception (2025)
Arşivden Seçkiler:
Mezuniyet - Bacalaureat – Graduation (2016) Biri Beni Isırdı - Vampires Suck (2010) Şaşkınlar Çetesi (2018) The BFG - The Big Friendly Giant (2016) Gördüğüm En Güzel Kadın - La Prima Cosa Bella - The First Beautiful Thing (2011) Ayı Kardeşler: Sirkte Curcuna - Boonie Bears III – Boonie Bears: The Big Top Secret (2017)

Leave a comment