Ardından

“… Sen bana gülüyorsun. Ve ben sana gülemiyorum. Hayır, gülmek istiyorum ama toplum yapamayacağımı söylüyor, öyle değil mi?”

Japonya’nın ülke dışında en tanınmış ve en saygı duyulan yazarlarından biri olan, Ben Bir Kediyim, Gönül ve Madenci gibi eserlerin yazarı Natsume Soseki, ilk defa Türkçeye çevrilen Ardından’da birincil arzusu “pek bir şey yapmamak” olan Oblomovvari bir karakterin, Daisuke’nin trajikomik hayatını anlatıyor.

Varlıklı bir ailenin aylak evladı Daisuke, hem Meici dönemi sonundaki değişimlerle hem de hayattaki amacı ve kişiliğiyle dertleri olan genç bir adamdır. Günlerini ona tahsis edilen evinde kitap okuyarak, kafelerde vakit öldürerek ya da sokaklarda dolaşarak geçiren Daisuke’nin hayatı, uzun süredir başka şehirde yaşayan arkadaşı Hiraoka dönünce ve onun eşi Miçiyo’ya olan ilgisi tehlikeli bir aşka doğru evrilince tekdüzeliğini kaybeder.

Daisuke, bir yandan onu toplumsal normlara uygun bir yaşam sürmeye zorlayan ailesine karşı kişisel özgürlüğünden ve bağımsız hayatından ödün vermemeye çabalarken diğer yandan da Miçiyo ve Hiraoka’yla girdiği, benliğiyle çelişen umutsuz durumdan yakasını sıyırmaya çalışır.

Çevirmen: Habibe Salğar

Şebeke Etkisi /
Katilbot Günlükleri 5

Hugo En İyi Roman Ödülü
Hugo En İyi Seri Ödülü
Nebula En İyi Roman Ödülü
Locus En İyi Bilimkurgu Romanı Ödülü

Katilbot serisinin ilk uzun soluklu macerası: Şebeke Etkisi!

“Aslına bakılırsa kafamın içinde yapayalnızım ve sorunlarımın
yüzde 90 küsuru orada.”

Kendine Katilbot diyor ama sadece kimsenin duymayacağı zamanlarda.
Zaten bunu başka biri duysa komik bulmaz. Sorun da değil çünkü insanlarla ilişkisinin tamamen profesyonel bir ilişki olduğunu düşünüyor.

İnsan ortakları (arkadaş değil, kesinlikle arkadaş falan değil) yakalandığında
ve eskiden tanıdığı kesinlikle-arkadaşı-olmayan biri onun acil yardımına ihtiyaç duyduğunda Katilbot sert bir aksiyona atılacak.

Hem de bu sefer kendi rızasıyla!

“Katilbot’a bayılıyorum.” – Ann Leckie

“Daha önce hiçbir kitabın ana karakterine böylesine bağlanmamıştım.”
– Patrick Rothfuss

Çevirmen: Cihan Karamancı

Swamp Thing Efsanesi: 2. Cilt

“Swamp Thing Efsanesi çizgi roman tarihine damgasını vurdu.
Okuduğunuz zaman nedenini anlayacaksınız.” – NEIL GAIMAN

“Zekâ dolu, duygusal olarak etkileyici ve evet, çok eğlenceli.
Birinci kalite bir iş.” – ENTERTAINMENT WEEKLY

“Çizgi romanın gerçek klasiklerinden biri.” – IGN

TOPRAĞIN ALTINDAN BOĞUK, GÜRLEYEN SESLER GELİYOR…
OKYANUSUN DİBİNDE KORKUNÇ IŞIKLAR VAR.
VE DALGALAR AMERİKA’YA BÜYÜYEREK DAĞILIYOR
EN KARANLIK ZİHİNLERDE…

1983 ile 1987 arasında, Alan Moore adındaki genç bir İngiliz yazar Amerikan çizgi roman dünyasında devrim yarattı. DC Comics’in Swamp Thing karakterinin yazarlığını üstlenerek görsel hikâye anlatıcılığında çıtayı belirledi ve çizgi roman dünyasındaki yansımaları günümüzde hâlâ devam eden devrimin ilk adımlarını attı. Moore’un sıradışı anlatım tarzı ve bu eşsiz karakterle Gotik korku türünde kaleme aldığı hikâyeler Stephen Bissette, John Totleben, Dan Day ve Rick Veitch gibi isimlerin akıldan çıkmayacak çizimleriyle bir araya geliyor ve ortaya çizgi roman dünyasının başyapıtlarından biri çıkıyor.

Alan Moore’un yazdığı Swamp Thing Efsanesi’nin 2. cildi #28-#34 sayılarını bir araya getiriyor ve Swamp Thing Yıllığı #2’yi, ayrıca SANDMAN’in yazarı
Neil Gaiman’ın önsözü ile HELLBLAZER’ın başarılı yazarı Jamie Delano’nun giriş yazısını içeriyor.

Çevirmen: Yankı Enki

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yangın Gecesi - Prayers for the Stolen (2022) ONE PIECE FILM: RED (2022) Evlenmeden Olmaz (2015) Karanlıktakiler (2009) Igor (2009) Ajanlar İş Başında - Spies in Disguise (2020)