Clive Barker’dan Kan Kitabı / Clive Barker’s Book of Blood

Yönetmen: John Harrison
Oyuncular: Sophie Ward, Jonas Armstrong, Paul Blair, Romana Abercromby
Senaryo: Clive Barker, John Harrison
Tür: Gerilim, Korku
Süre: 105 dk.
Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2009
Firma: Özen Film – Umut Sanat
Özet: Doğa üstü olayların varlığını kanıtlamaya çalışan Dr. Florescu, teorilerinin gerçekliğini kanıtlayabilmek için Reg ile birlikte nasıl olduğu açıklanamayan cinayetlerin işlendiği bir eve yerleşir, yanlarına içgüdülerine güvendiği Simon’u da alır. Evin, yolunu kaybetmiş ruhların buluşma noktası olduğunu anladıklarında artık çok olacaktır.

Milk

Yönetmen: Gus Van Sant
Oyuncular: Sean Penn, Emile Hirsch, Diego Luna, James Franco
Senaryo: Dustin Lance Black
Tür: Dram
Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2009
Firma: Medyavizyon Film
Özet: 1977’de, Harvey Milk, San Francisco Şehir Meclisi’ne seçilerek Amerika’da eşcinselliğini saklamadan bir devlet kadrosunda üst düzey yöneticiliğe seçilen ilk kişi oldu. Zaferi, sadece eşcinsel hakları adına önemli değildi. Yaşlı vatandaşlardan sendikalı işçilere kadar herkes için, Harvey Milk bir uğurda savaşmanın anlamını değiştiren, Amerikalıların kahramanı haline gelen biri oldu.

Web Sitesi: http://www.filminfocus.com/focusfeatures/film/milkwww.filminfocus.com/focusfeatures/film/milk

Star Trek

Yönetmen: J.J. Abrams
Oyuncular: Eric Bana, Chris Pine, Jennifer Morrison, Simon Pegg
Senaryo: Roberto Orci, Alex Kurtzman
Tür: Bilim-Kurgu, Macera
Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Galaksinin kaderi iki sıkı rakibin elindedir. Bir tarafta Iowa’daki çiftlikte doğup büyümüş, serseri ruhlu, heyecan ve macera arayan genç James T. Kirk, diğer tarafta ise her türlü duygusallığı reddeden mantık bazlı bir toplumda yetişmiş olan Spock vardır. Daha önce hiç gidilmemiş, tehlikelerle dolu yolculukta mürettebatı yönetebilmek, ikisi arasında oluşacak sıra dışı güçlü dostluğa bağlıdır.

Web Sitesi: http://www.startrek.com.tr

Tetikçi 2: Yüksek Gerilim / Crank 2: High Voltage

Yönetmen: Brian Taylor, Mark Neveldine
Oyuncular: Jason Statham, David Carradine, Dwight Yoakum, Efren Ramirez
Senaryo: Brian Taylor, Mark Neveldine
Tür: Aksiyon, Gerilim, Komedi, Macera
Süre: 115 dk.
Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2009
Firma: Warner Bros. dağıtımıyla Fida Film
Özet: Çin mafyası tarafından kaçırılan Chev, üç ay sonra gözlerini açar ve kalbinin ameliyatla çıkartılıp, yerine çalışabilmesi için düzenli olarak elektrik takviyesi gerektiren pilli bir aletin takıldığını görür. Chev bu kez Meksika çete lideri El Huron’dan ve Çin Suç Örgütü’nün başı Poon Dong’dan kaçmaya başlar.

Web Sitesi: http://www.crank2.com

Igor

Yönetmen: Anthony Leondis
Oyuncular: John Cusack, Myleene Klass, Robin Walsh, Matt McKenna  Türü: Animasyon
Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2009
Firma: Tiglon Film – Film Pop
Özet: Çılgın bilim adamlarının ve onların şeytani icatlarının el üstünde tutuldukları bir ülke düşünün. Burada doğan bir kamburun kaderi sizce nedir? Cevabı biz verelim; Igor olmak!

Igor klasik canavar filmlerine farklı bir bakış getiren, son derece eğlenceli bir komedi. Film sürekli aşağılanan bir laboratuvar asistanı olmaktan bıkmış Igor’un hikâyesini anlatıyor.

Kendisiyle aynı kaderi paylaşan adaşlarından farklı olarak, bu Igorun gerçekleştirmek istediği hayalleri var; mesela bir bilim adamı olmak gibi. Başarısız efendisi bir deney sırasında beklenmedik şekilde ölünce, Igor da yıllardır beklediği şansı yakalamış oluyor.

Ali’nin Sekiz Günü

Yönetmen: Cemal Şan
Oyuncular: Serdar Orçin, Begüm Birgören, Ufuk Bayraktar, Uğur Polat
Türü: Dram
Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2009
Firma: Medyavizyon Film – Şan Film
Özet: Ali’nin hayatı, evi ve bakkal dükkânı arasında geçmektedir. Mahalleye gelen Zeynep’e duyduğu platonik aşk, hayatına beklenmedik bir heyecan katar. Ali, Zeynep’i takip etmeye başlar ve hayatında Mehmet adında birisinin olduğunu öğrenir. Bir bar çıkışında Mehmet, Zeynep’i dövmeye başlar. Onları takip etmekte olan Ali sevdiği kızı korumak için saldırır. Ama Zeynep, Mehmet’i çok sevdiğini ve vurmamasını söyleyince Ali yıkılır.

Usta

Yönetmen: Bahadır Karataş
Oyuncular: Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Hasibe Eren, Şevket Çoruh
Türü: Komedi, Dram
Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2009
Firma: Cine Film – Filmpark
Özet: Usta, 2008 Avrupa’sının güneydoğusunda, çağdaş uygarlık hayallerinden kopmak istemeyen Türkiye’nin ruhunu, tutkulu bir oto tamircisinin gözünden anlatıyor. Filmde tek başına bir uçak yapma hayaline inatla sarılan Doğan Usta, bunu hayatının merkezinde görecek, bu tutku ve bencillik onu ailesinden ve eşinden koparacaktır. Doğan’ın kendi uçağını yapma sevdası, film boyunca aşkı ile tutkusu arasında da bir ikilem oluşturacaktır.

Nokta

Yönetmen: Derviş Zaim
Oyuncular: Mehmet Ali Nuroğlu, Serhat Kılıç, Mustafa Uzunyılmaz, Settar Tanrıöğen
Türü: Dram
Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2009
Firma: Tiglon Film – Maraton Film – Sarmaşık Sanatlar
Özet: Film, işlediği bir suç yüzünden çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Ahmet, yakın bir arkadaşının ön ayak olması ile tarihi değeri yüksek bir Kuran’ın çalınmasına istemeden bulaşır. Ancak kalkıştığı iş onu hiç istemediği bir noktaya sürükler. Geleneksel Osmanlı hat sanatının da organik bir biçimde dahil olduğu film, tek ve kesintisiz bir plândan oluşuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Olur Olur: Bal Gibi Olur (2014) Katliam Gecesi - You’re Next (2013) Sihirbazlık Okulunda Bir Türk (2015) Aşk Başkadır - Love is Strange (2015) Can Feda (2018)

Leave a comment