‘’KÖPRÜDEKİLER’’
34.TORONTO FİLM FESTİVALİ İLE
ULUSLARARASI YOLCULUĞUNA DEVAM EDİYOR
Dünya prömiyerini 7 Ağustos’ta “Locarno Film Festivali”nde yapan “Köprüdekiler”,“Saraybosna Film Festivali”in ardından uluslararası yolculuğuna 34.‘’Toronto Film festivali’’nde devam ediyor.
Dünyanın en prestijli film festivalleri arasında olan ‘’Toronto Uluslararası Film Festivali’’, bu yıl 10 – 19 Eylül tarihlerin de gerçekleştirilecek olup,”Köprüdekiler” filmi ise festivalin ” Contemporary World Sinema Bölümü”nde 15 – 16 ve 18 Eylül tarihlerinde dünya seyircisiyle buluşacak.
Toronto Film Festivali’nin en ilgi çekici filmleri arasında yer alan Köprüdekiler ile ilgili film festivali resmi sitesinde Selanik Film Festivali direktörü Dimitri Eipides’in açıklamaları dikkat çekti.
“Düşünün ki dünyanın en renkli şehrinde yaşıyorsunuz ve size göre diğer herkes bir şekilde buna ulaşabilirken siz bu hareketli cazibenin içine asla giremiyorsunuz.Parıldayan günbatımının kentteki çürümeyle harmanlandığı İstanbul’da yaşamak, mutluluk erişilmez olduğunda çok acı verici olabilir.
Köprüdekiler böylesine ezici ikilemlerle yüzleştiren, Aslı Özge’nin memleketinin farklı yönlerini ortaya çıkarmak için belgesel formatında tasarladığı bir film.Özge, orijinal temalarını kullanarak ve onların hayatlarını kendi fikirleriyle eşleştirerek senaryolaştırmış, herkes kendi hayatını oynuyor. Diğer bir değişle, Köprüdekiler gerçek hayatlar olduğu kadar, olabildiğince de kurmaca.
Avrupa ile Asya’nın tam orta yerinde Boğaziçi Köprüsü üzerinde çalışmakla Özge umutsuzluğa odaklanıyor.’’
“28. Uluslararası İstanbul Film Festivali” ve “16. Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Film Yarışması”nda “En İyi Film” ödülünü alan, yönetmenliğini Aslı Özge’nin yaptığı “Köprüdekiler” ‘’Toronto Film Festivali’’n den sonra Ekim ayı içerisinde yine ‘’Londra BFİ Festivali’’ile yolculuğuna devam edecek.
“Yeni Sinemacılar” ve “Endorphine Production”ın yapımcılığını üstlendiği Türk-Alman yapımı “Köprüdekiler” Türkiye’de Kasım ayında izleyiciyle buluşacak.