Yürek Telinden Sazın Tellerine…

Yürek telinden sazın tellerine…
Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu 13 Aralık’ta CRR’de!

CRR Konser Salonu, Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu, 13 Aralık 2009 saat 20.00
de sahneye çıkıp enstrümanlarını ellerine aldıklarında tek olan, iki usta sanatçı, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 13 Aralık’ta Cemal Reşit Rey (CRR)’de sahne alacak olan İki üstat verecekleri konserde; çoğu eski, bazıları ise çok eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuarla hayranlarının karşısına çıkacak.
CRR’de gerçekleşecek bu konser, sanatçıların kendi ifadeleriyle, “bir birlikte hatırlama çabası”. Sanatçılar, düet formatında gerçekleştirecekleri, benzersiz ve ustalıklı türkü yorumları ile Türk halk müziğinde yeni bir tarz oluşturuyorlar.
17 ve 26 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!
Erkan Oğur Hakkında:
1954 yılında Ankara’da doğan ve Elazığ’da büyüyen sanatçının müzik anlayışına bu bölgenin çok büyük etkisi oldu. 5 yaşındayken keman çalmaya başlayan Erkan Oğur daha sonra bağlama (balta) ve cümbüş çalmaya başladı.

Ankara Üniversitesi’nde başladığı üniversite eğitimine, Almanya’da, Münih Üniversitesi’nde Fizik dalında devam etti. Burada geçirdiği 3 senenin sonunda tamamen müzikle ilgilenmek istediğini anlayan Erkan Oğur, üniversiteyi terk ederek yaşamını sadece müzikle devam ettirmeye başladı. Bu dönemde Türk müziği seslerine olan ihtiyacı nedeniyle perdesiz gitarı yaptı.

1980’de başladığı İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nden 1984 yılından mezun oldu. Konservatuarda sınıf arkadaşı olan İsmail H. Demircioğlu ile birlikte halk müziği çalışmalarına ağırlık verdi. Bu birliktelik günümüzde de devam etmektedir
Erkan Oğur, Harput folklorü ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Oğur’un müziğinin kökenini kendi içinde, yaşantısında ve Anadolu’da aramak gerekir. Sanatçı “sadece müziği seven birisiyim” demektedir.

Diskografi
2005 Telvin (İlkin Deniz ve Turgut Alpbekoğlu ile)
2004 Yazı Tura (film müziği)
2001 Fuad (Djivan Gasparyan ile)
2000 Anadolu Beşik (İsmail Hakkı Demircioğlu ile)
1999 Hiç (Okan Murat Öztürk ile)
1998 Gülün Kokusu Vardı (İsmail Hakkı Demircioğlu ile)
1997 Eşkiya (film müziği)
1996 Bir Ömürlük Misafir

İsmail H. Demircioğlu Hakkında:

1957`de Rize’de doğdu. 1980 yılında İ.T.Ü Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’ne girdi, 1984’te mezun oldu.

1984-1985 yıllarında Ruhi Ayangil’in Türk Müziği Orkestra ve Korosu’nda bas olarak yer aldı. Bu dönemde 2 yıl İstanbul Müzik Festivali’ne katıldı. 1986’de Timur Selçuk ile Sarper Özsan’ın çalıştırdığı dönemde, Ruhi Su Dostlar Korosu’na yine bas olarak katıldı.
Aynı yıl “Türkülerimiz” ve 1987’de “Sırdaş Türküsü” adlı iki albüm çıkardı. Erkan Oğur ile birlikte 1998’de “Gülün Kokusu Vardı” ve 2000’de “Anadolu Beşik” adlı türkülerden oluşan iki albüm çıkarttılar.
Sanatçının solo albümü “Nasibolsa” Ocak 2004’te çıkmıştır.
Solo olarak ve Erkan Oğur ile beraber yurtiçinde ve yurtdışında konserler vermektedir.
Diskografi
2004 Nasibolsa
2000 Anadolu Beşik (Erkan Oğur ile)
1998 Gülün Kokusu Vardı (Erkan Oğur ile)
1987 Sırdaş (solo albüm)
1986 Türkülerimiz (solo albüm)
Toplama albüm:
2002 Asker Türküleri