SİYAH ÇAY – BLACK TEA

Usta sinemacı Sissako’nun dikkat çekici, gözlemsel ve duygusal yeni filmi, düğün gününde “hayır!” diyecek kadar cesur bir kadını izliyor. Aya otuzlu yaşlarının başındadır. Nikah masasında nişanlısını reddederek herkesi şaşırttıktan sonra, Çin’de yeni bir hayat kurmak için Fildişi Sahili’nden ayrılır. Guangzhou’da, Çinli bir adam olan Cai’nin sahibi olduğu bir çay dükkânında iş bulur. Dükkânın arkasında, gözlerden uzakta Cai, Aya’yı Çin çay demleme ve sunum usulüyle tanıştırır. Aya bu kadim sanatı öğrenirken, ilişkileri yavaş yavaş duyarlı bir aşka dönüşür. Ancak, filizlenen tutkuları geçmişlerinin ve önyargıların üstesinden gelebilecek midir? Hüznü neşeyle harmanlamakta usta Moritanyalı auteur’ün on yıl aradan sonra çektiği ilk film olan Siyah Çay, Şubat ayında Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarıştı.

Bu film Institut Français’nin katkılarıyla gösterilmektedir.

Yönetmen: Abderrahmane Sissako
Oyuncular: Nina Mélo, Chang Han, Wu Ke-Xi, Michael ChangYapımcı: David Gauquié, Julien Derys, Denis Freyd, Kessen Fatoumata Tall, Jean-Luc Ormières, Charles S. Cohen
Senarist: Kessen Fatoumata Tall, Abderrahmane Sissako
Yapım Şirketi: Cinéfrance Studios, Archipel 35, Dune Vision
Görüntü Yönetmeni: Aymerick Pilarski
Kurgucu: Nadia Ben Rachid
Özgün Müzik: Armand Amar
Dil: Çince, Fransızca, İngilizce, Portekizce; Türkçe, İngilizce altyazılı
Süre: 111’
Dünya Hakları: Gaumont
Türkiye Hakları: Mars Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Batman v Superman: Adaletin Şafağı - Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) Baba Mirası (2016) Sensiz Olmaz - Tengo Ganas De Ti – I Want You (2014) Hanzap (2021) Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2 (2022)