6 Mart’ta Dünya Sinemaları’yla aynı anda Türkiye Sinemaları’nda gösterilmeye başlanıyor
Çok katmanlı, karmaşık yapılı bir macera filmi olan “Watchmen”in konusu, 1985 yılı Amerika’sının alternatif evreninde geçer. Bu dünyada süper kahramanlar artık gündelik toplum yaşamının ayrılmaz bir parçası olmuştur. “Kıyamet Saati” adı verilen ve ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki gerilimi ölçen saat, sürekli olarak geceyarısına 5 kala’ya ayarlanmıştır.
Eskiden yasadışı olarak güvenliği sağlayan maskeli güvenlik görevlisi Rorschach aklandıktan sonra herşeyden elini ayağını çekip köşesine çekilmiştir. Eski meslektaşlarından birisinin öldürülmesi üzerine geçmişin ve bugünün süper kahramanlarını öldürmek ve gözden düşürmek üzere bir komplo hazırlandığını keşfeder. Suça karşı beraber mücadele ettiği eski dostlarıyla yeniden iletişim kurar. Emekliye ayrılmış eski süper kahramanlardan oluşan bu grubun içerisinde sadece bir tanesinin gerçek anlamda süper güçleri vardır.
Bundan sonrasında Rorschach ve ekibi, kendi gölgeli geçmişleriyle bağlantıları olan, geleceğe yönelik felaket sonuçlar doğuracak geniş çaplı ve rahatsız edici bir gizli ittifakın peşine düşerler. Onların misyonu insanlığı gözetleyip korumaktır ama Gözetleyicileri kim gözetleyecektir?
1986 €“ 1987 yıllarında DC Comics tarafından 12 kitaplık çizgi roman serisi olarak yayınlanan “Watchmen”, edebiyat dünyasının en saygın ödülleri arasında kabul edilen Hugo Ödülü’nü alan tek grafik roman olurken Time dergisinin hazırladığı “1923’ten Bugüne En İyi 100 İngilizce Roman” arasında da yer almayı başarmıştır.

Oyuncular: Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Carla Gugino, Jackie Earle Haley, Stephen McHattie, Jeffrey Dean Morgan, Patrick Wilson
Yönetmen: Zack Snyder
Senaryo: David Hayter, Alex Tse
Yapımcılar: Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Deborah Snyder
Yapım Stüdyosu: Paramount Pictures, Warner Bros. Pictures

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Benim ve Roz’un Sonbaharı (2009) Öteki Kadın - The Other Woman (2014) Sibirya - Siberia (2018) Korku Gecesi - Fright Night (2011) Adalet 3: Son - The Equalizer 3 (2023) Kar (2018)

Leave a comment