Kuruluşundan bugüne,her zaman ilklerin ve yeniliklerin temsilcisi olan Yakın Doğu Üniversitesi 25. yılını etkinliklerle kutluyor. Kurucu Rektör Suat Günsel’in sloganı “Adada kıtalı gibi yaşamak” Hem eğitim ve öğretim alanında hem de sanat, bilim, spor ve kültürel alanlarda öncü adımları atmanın gururunu yaşamak olduğunu belirten rektör; “Bu anlayışımızın temelinde, sizin de çok yakından bildiğiniz Yakın Doğu Üniversitesi vizyonu ve evrensel bakış açısı yatmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi, dünyada gelişmeleri takip eden değil, önüne geçmeyi hedefleyen bir kurumdur. Global değerleri benimseyen; öğrencisi, öğretim üyeleri ve tüm fertleriyle fark yaratmayı amaçlayan bir eğitim-öğretim ve araştırma merkezidir. Yakın Doğu Üniversitesi, dünya standartlarındaki eğitim olanakları ve yetkin öğretim kadrosuyla uluslararası ve çokkültürlü bir kimlikle, kendine güvenen, sorumluluğunu her şeyin üzerinde tutan, akılcı, yaratıcı, araştırmacı ve özgür düşünceye sahip bireyler yetiştirerek Kuzey Kıbrıs’ın bilimsel, sanatsal ve kültürel dokusunu dünya ile bütünleştirmektedir. Ulaşılan bu çok değerli noktanın temelinde güçlü bir ideal ve global çapta bir vizyon yatmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin vizyonu sadece bir üniversite inşa etmek değil, bir yaşam tarzı oluşturmaktı. “Yaşam boyu eğitim” felsefesiyle, KKTC halkının ayakları üzerinde durabilmesi ve eğitim, kültür, sağlık ve spor alanlarında dışa bağımlılığını azaltabilmesi adına üniversiteye hastane, laboratuarlar, atölyeler, bilgisayar merkezleri, kütüphane, yurtlar, olimpik kapalı yüzme havuzu ve diğer sosyal ve sportif tesisleri ile Yakın Doğu Kreşi, Yakın Doğu Okul Öncesi, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Koleji’ni de kattı. Böylece, binlerce çalışanı ve on binlerce yerli-uluslararası öğrencisiyle yalnızca Kıbrıs’ın değil, çevre coğrafyanın da en büyük eğitim ve kültür merkezine dönüşmüş oldu.

Yakın Doğu bir kültürdür, üretmektir, gelişmektir… Yakın Doğu insanlığın yarınlarına değer katmaktır… Yakın Doğu sadece bireyler için değil, ülkesi için de düşünmektir, var etmektir…

Üniversitemizin özellikle sanat ve müzik alanındaki atılımları, son dönemde herkes tarafından dikkatle ve takdirle izlenmektedir. 24 Mayıs 2014’te yapmayı planladığımız Deep Purple konseri de bu adımların en önemli etkinliklerinden biridir. Biz Yakın Doğu Üniversitesi olarak tüm dünyada yankı uyandıracak olan bu konseri sadece üniversitemiz ve çevresini düşünerek organize etmedik” dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Arı Maya 3: Altın Küre - Maya The Bee 3: The Golden Orb (2023) Maşa ile Koca Ayı: Sonsuz Eğlence - Masha and the Bear: Twice the Fun (2023) Umut Üzümleri (2013) Gölge Savaşçı - Shadow (2019) Davetsiz Gelen 2 / No Man's Land: The Rise Of Reeker (2009) Sofra Sırları (2018)

Leave a comment