YOĞUN İSTEK ÜZERİNE VANİLYALI İLİŞKİLER, YENİDEN ZEYTİNBURNU’NDA…

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen tüm tiyatro oyunlarına Zeytinburnuluların yoğun ilgisi sürüyor. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, geçtiğimiz ay Asuman Dabak Tiyatrosu tarafından sahnelenen Vanilyalı İlişkiler adlı oyunu, 600 kişilik salonun tamamı dolduğu halde izleyemeyen seyircilerin yoğun talebi üzerine Kasım ayında bir kez daha tiyatro severler için sahneleyecek.

Usta tiyatrocu Asuman Dabak ve televizyonda yayınlanan “Geniş Aile” adlı dizideki Cevahir rolüyle büyük beğeni toplayan Ufuk Özkan’ın başrollerini paylaştığı “Vanilyalı İlişkiler” adlı oyun, izleyemeyenler ya da bir kez daha izlemek isteyenler için 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde perdelerini bir kez daha aralayacak.

Asuman Dabak ve Ufuk Özkan’ın yanı sıra Zuhal Yalçın, Romina Özipekçi ve Atila Irgılata gibi tanınmış oyuncuların yer aldığı bir kadroya sahip Vanilyalı İlişkiler adlı oyun, şehir yaşamının kadınlı-erkekli, gürültülü-patırtılı, itişli-kakışlı gerçeklerinin tanıklığını bir kadın karakter gözüyle anlatan sosyal içerikli romantik bir komedi.

Yönetmenliğini ünlü oyuncu Ziya Kürküt’ün yaptığı ve geçen sezonun en keyifli oyunlarına imza atan Asuman Dabak Tiyatrosu’nun sahnelediği “Vanilyalı İlişkiler” adlı oyunun konusu: Sema günlük bir gazetede çalışırken işine son verilmiş bir yazardır. İşsiz geçen günlerin ardından 900’lü hatlarda çalışmaya başlar. Daha önce yazdığı dizi senaryosu, arkadaşı Pelin (Romina Özipekçi) sayesinde yapımcılar tarafından beğenilmiştir. Projedeki aksaklılarıPelin’in bulduğu yazarın (Atila Irgılata) düzeltmesini bekleyen Sema bu sırada eve gelen tesisatçı Halim’i ( Ufuk Özkan ) yazar sanıp tam bir karışıklığın içinde buluvermiştir kendini. Tüm bu kaos yaşanırken Sema’nın tipik bir ev kızı olan yan komşusu Fidan’ın (Zuhal Yalçın) da gelmesiyle işler arapsaçına döner.

2007 Afife Jale Tiyatro Ödülleri ve 7. Lions Tiyatro Ödülleri alan Asuman Dabak Tiyatrosu’nun yeni sezon oyunu olan “Vanilyalı İlişkiler” 21 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 20.00’de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir kez daha tiyatro severlerle buluşacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Rüya / Bi-Mong / Dream (2008) Şeflerin Savaşı - Comme Un Chef (2014) Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü (2017) Şeytan Tohumu - The Possession (2013) Diana (2013) Pasifik Savaşı - Pacific Rim (2013)

Leave a comment