SANAT TUTKUNLARI İÇİN
İŞTE VAN GOGH,
İŞTE WARHOL!

Yayıncılık dünyasının yepyeni üyesi hep kitap; dünyanın seçkin sanat yayıncılarından Laurence King’in hazırladığı “İşte” adlı benzersiz diziyi sanat tutkunlarıyla buluşturuyor. Sanat tarihi konusunda şimdiye kadar benzeri yapılmamış bir çalışma olan diziden ilk olarak İşte Van Gogh ve İşte Warhol kitapları raflarda yerini aldı.

Bacon, Caravaggio, Cézanne, Dalí, Gaudi, Gauguin, Goya, Kandinsky, Leonardo da Vinci, Magritte, Matisse, Monet, Pollock, Rembrandt, Van Gogh, Warhol, Frank Lloyd Wright. Farklı ülkelerden, farklı akımlardan, sanat dünyasında iz bırakmış 17 sanatçı. Ödüllü çizerlerin kitaplara özel çizdikleri illüstrasyonlarla her biri kendi başına da bir sanat eseri adayı olan 17 kitap.

Serinin ilk kitabı İşte Van Gogh’la The Guardian tarafından “2014’ün En İyi Grafik Kitapları” arasında gösterilen İşte adlı dizi, sanat tarihi konusunda şimdiye kadar benzeri yapılmamış bir çalışma. hep kitap, İşte dizisiyle sanatseverleri keyifli bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Özgün çizimlerle de desteklenen diziden, ilk önce İşte Van Gogh ve İşte Warhol Türkiye’deki okurlarla buluşuyor.

Bugünkü popülerliğinden uzak, yalnızlığa boğulmuş bir hayat, bütün dünyanın gizemini çözmeye çalıştığı kesik bir kulak, inançta ve doğada aranan teselli, alıcı bulamayan tablolar ve delilik şüphesi altında kalmış bir deha: İşte Van Gogh. Sanat tarihçisi George Roddam’ın bilgi birikimi ile ödüllü çizer Sława Harasymowicz’in bu kitaba özel çizimleri birleşiyor ve insanlık tarihinin kimilerine göre en önemli ressamına ışık tutuyor.

Alışılagelmişin dışında saç rengi, sanatının bir parçası olan gösterişli yaşamı ve herkesin hafızasında yer etmiş çalışmaları ile Andy Warhol, popüler kültürün en önemli isimlerinden biri. Sanat tarihçisi Catherine Ingram ve İşte Warhol kitabına özel çizimleri ile Andrew Rae, daha fazlasını merak edenler için sahne ışıklarının gölgede bıraktığı yerlere dalarak, hastalıklarla geçen bir çocukluk, mağaza vitrinleri, gece kulüpleri, New York ve ölüm korkusu arasında sizi bir sanatçının adımlarını takip etmeye çağırıyor.

İşte Van Gogh ve İşte Warhol 18 Kasım’dan itibaren hep kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mumya - The Mummy (2017) Ferahfeza (2014) Çıkış Yok - No Way Up (2024) Faust (2012) Uzun Yol (2014) 44. Çocuk - Child 44 (2015)

Leave a comment