PHILOMENA / UMUDUN PEŞİNDE en çok izlenen film oldu

86. Akademi Ödülleri’nde En İyi Film de dahil olmak üzere dört dalda Oscar adayı olan PHILOMENA / UMUDUN PEŞİNDE İstanbul Uluslararası Film Festivali’nin en çok izlenen filmi oldu. Film 9 Mayıs’ta vizyona giriyor.

Yılın en etkileyici filmlerinden biri olarak gösterilen ve Oscar adaylıklarının yanı sıra 3 dalda Altın Küre, 4 dalda BAFTA adayı olan ve Venedik Film Festivali’nde En iyi Senaryo ödülü kazanan PHILOMENA / UMUDUN PEŞİNDE, kayıp oğlunu arayan bir annenin gerçek öyküsünü anlatıyor.

Gazeteci Martin Sixsmith’in yaşadığı gerçek hikayeden kitaplaştırdığı “The Lost Child of Philomena Lee”den uyarlanan filmde Oscar’lı Judi Dench, 50 yıl önce henüz bebekken elinden alınarak evlatlık verilen oğlunun izini bulmaya çalışan Philomena’yı canlandırıyor. Jeff Pope ile birlikte filmin senaryosuna da imzasını atan Steve Coogan ise Philomena’ya bu dramatik, hüzünlü ve aynı zamanda eğlenceli yolculukta yardımcı olan gazeteci Martin Sixsmith rolünde. Filmin yönetmen koltuğunda ise The Queen, High Fidelity, Dangerous Liaisons filmlerinin Oscar adayı usta yönetmeni Stephen Frears oturuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Siyah Karga (2016) Lanet: Uyanış (2016) Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış - Boonie Bears: A Mystical Winter (2016) Bu İşte Bir Yalnızlık Var (2013) Hayat Avcısı - The Imposter (2013)

Leave a comment