GİDERİZ VAN’A DOĞRU!
TÜRKÜLERİMİZ VAN İÇİN!

SANATÇILAR ‘TÜRKÜLERİMİZ VAN İÇİN’ DİYORLAR. ZARA, YAVUZ BİNGÖL, VOLKAN KONAK, ZÜLFÜ LİANELİ, KEREM ALIŞIK, ARİF SAĞ…

Şişli Belediyesi ve Gişe Organizasyon’un desteğiyle Yavuz Bingöl, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Volkan Konak, Kerem Alışık, Yeni Türkü, Zara, Belkıs Akkale, Arif Sağ, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan, Cengiz Özkan, Gülay, Sevcan Orhan, Tolga Sağ, Pınar Sağ, Onur Akın, Suavi, Melike Demirağ, Mazlum Çimen, Arzu ve İzzet Altınmeşe, Van’daki depremzedeler için ‘Gideriz Van’a Doğru, Türkülerimiz Van İçin’ diyecekler. 3 Kasım 2011 Perşembe akşamı saat 20.00’de İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan bu konserde toplanan tüm gelirin Türk Kızılayı aracılığıyla depremzedelere bağışlanacağı öğrenildi.

Oktay Kaynarca ve Songül Öden’nin sunuculuğunu üstlendiği gecenin başlangıcında sahneye Can Dündar, 1999 yılı depreminde enkaz altında sekiz saat kaldıktan sonra kurtarılan bir kız ile birlikte çıkacak. 1999 yılından Van depremine kadar neler öğrenmişiz konulu kısa bir film de hazırlayan Can Dündar sırasını daha sonra birbirinden değerli sanatçılara en güzel türkülerini söylemeleri için bırakacak.
Gecenin sahne alacak sanatçılarından Yavuz Bingöl, geceye gelecek olan herkesin yanında depremzedelere göndermek için bir adet battaniye ve çocuk maması getirmeleri için çağrıda bulundu. Toplanan eşyaların kapıda bekleyen tırlara yükleneceğini ve gecenin sonunda hep beraber Van’a uğurlanacağını belirten Bingöl ‘Nerede bir türkü söyleniyorsa oraya gidin. Oradan kimseye kötülük gelmez. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur. Sadece iyi insanların türküleri vardır.  3 Kasım günü dayanışma ve yardımlaşma adına en güzel türküleri dinlemek için tüm iyi insanları bekliyoruz’ dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fırtınanın Ortasında - Strangerland (2015) Yol Kenarı (2018) Antisosyal 2 - Antiscocial 2 (2018) Paranormal Activity (2010) Azaim: Cin Mezarlığı (2022) Nefes: Yer Eksi İki (2023)

Leave a comment