Bu sabah kahvaltı öncesi sabah sporuna çıkan sinema ve tiyatronun ünlü siması sanatçı Tuncel Kurtiz, kahvaltı masasına oturduğunda bir anda sandalyeden düşmesi üzerine başını çarpması sonucunda hayatını kaybetti.Ailesi tarafından yetkililere haber verilmesinden sonra merhum sanatçı Kurtizin evine gelen sağlık ekipleri sanatçının vefat etmesi üzerine eve gelen cumhuriyet savcısı, Tuncel Kurtiz’in ölümüyle ilgili incelemelerde bulundu.

Tuncel Kurtiz Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı, ve senarist olarak görev almıştı. Babası Selanik doğumlu bir Türk bürokratı.

1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü Gül Hasan filminin senaryosuyla kazanan merhumun sanatçı Tuncer Kurtiz, Birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011’de 48. Altın Portakal Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülüne layık görülmüştü.
1959 yılında Dormen Tiyatrosu’nda oyunculuğa başlayan ve Sürü filmiyle zirveye çıkan Tuncel Kurtiz bir çok sinema filminin yanı sıra, dizi filmlerinde yer alırken, bir çok uluslararası belgesele de sesisyle katkı sağlamıştı.

Merhum sanatçı Tuncer Kurtiz’in evine gelen Şişli Belediye Başkanı Musatafa Sarıgül,sanatçının eşi ile yaptığı görüşme sonucunda Kurtiz’in cenazesinin 29 Eylül pazar günü öğle namazına mütakip Balıkesir Güre’de toprağa verileceğini,belediye olarak tüm tedbirlerin alındığını cenazeye gelmek isteyen vatandaşları belediyenin otobüsleriyle Balıkesir’e götüreceklerini söyledi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
QUEEN ROCK MONTREAL (2024) Kırmızı Kaplumbağa - La Tortue Rouge – The Red Turtle (2017) Şeytani Ruhlar - Demonic (2015) Mavi Bisiklet (2016) Cin Gelini (2023) Kaptan Phillips - Captain Phillips (2013)

Leave a comment