Oscar ödüllerinin bu seneki en iddialı filmlerinden olması beklenen, Paul Thomas Anderson’ın yönettiği THE MASTER’ın Türkiye afişi yurtdışında övgüler topluyor. Calinos Films tarafından Türkiye için özel olarak tasarlatılan ve Koray Doyran imzası taşıyan afişler internette yayınlandıktan kısa bir süre içerisinde özellikle Amerikan sinema sitelerinde kayda değer bir sansasyon yarattı. Thefilmstage, Firstshowing.net, The Hollywood News, Collider  gibi birçok sitede övgüler altında haber yapılan afişler Tumblr, Twitter gibi sosyal medya mecralarında dünyanın dört bir yanından sayısız insan tarafından paylaşıldı. Haber sitelerinde ‘mutlaka görülmesi gereken muhteşem posterler’ olarak lanse edilen afişlerin THE MASTER’ın orijinal ABD afişinden çok daha güzel olduğu vurgulandı. Birçok Paul Thomas Anderson hayranı ‘keşke ABD afişi olarak bu kullanılsaydı’ şeklinde yorumlar yaptı.
THE MASTER afişleri Calinos Films ile Koray Doyran’ın ilk ortaklığı da değil üstelik. Koray Doyran’ın daha önce Calinos Films için tasarladığı “Yeryüzündeki Son Aşk”, “Elena”, “Vampir Cehennemi” afişleri Rusya, Meksika, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerdeki dağıtımcılar tarafından ilgi görmüş ve satın alınmıştı. THE MASTER afişini de şimdiden birçok ülkenin sinema afişi olarak kullanmak üzere istediği belirtiliyor. Koray Doyran’ın renkli ve siyah beyaz iki versiyon olarak tasarladığı THE MASTER afişleri, çalışmalarındaki titizliği ile tanınan Paul Thomas Anderson’ın da aralarında bulunduğu bir ekip tarafından onaylanmıştı. THE MASTER ülkemizde 9 Kasım’da Tiglon dağıtımıyla vizyona giriyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Düşmanı Korurken - Safe House (2012) Oppenheimer (2024) Kahran (2022) Tüp - Meander (2021) Blue Jasmine - Mavi Yasemin  (2013) Son Kale Hacıbey: Osmanlı’nın Son Kalesi (2020)

Leave a comment