TEPENİN UŞAKLARI 1980

Hemen girişte belirteyim ki filmin bir kısmını hazırlık aşamasında görmüştüm. Sonrasında seyretmedim ve protesto ederek seyretmeyeceğim. Neden mi? Filmin galası geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yapıldı. Bilin bakalım kim davetli değildi? Ben. Üzüldüm…

Filmle ilgili bir yazı hazırlamayı da planlamıyordum. Facebook sayfamda gezinirken Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın İsmail Kansız’ın filmle ilgili yorumunu görünce yazmaya karar verdim. İsmail bey aynı görevini yıllar evvel Çanakkale’de yürütürken o dönemde ben de Çanakkale’de öğrenciydim. Kendisinin bana desteği çok olmuştur. Ailemden uzaktayken öz amcam gibi benimle ilgilenmiştir. Benim için çok önemli bir insandır… Kendisi Tepenin Uşakları galasına gitmiş ve filmi beğenmiş. Facebook’taki yorumunu okuyunca duygulandım. Filmin olması gerektiği gibi, çok sıcak ve samimi bir Karadeniz dönem filmi olduğundan bahsediyordu. Düşündüm ki, her ne kadar galaya davet edilmemiş olsam da şehrimizin tanıtımına olumlu katıkları bulunacak bir filmi hiçe saymamalıyım. Yüzlerce yıllık Trabzonlu ailelerin bir çocuğu olarak şehrimize değer katan, katacak herşeyin arkasında ve zarar verecek herşeyin karşısındayım. Hergün onbinlerce kişi tarafından takip edilen, Türkiye’nin en çok okunan kültür-sanat sitesinde köşe yazıyorsam, film ekibine küsmüş olsam da bir Trabzonlu olarak filmden bahsetmeliyim.

Tepenin Uşakları 1980  filminin detaylı tanıtımı zaten siz değerli okurlarımızla daha önceden web sitemiz habercilik ayrıcalığı ile paylaşılmıştı. Film, 12 Eylül darbesinin yaklaştığı günlerde geçiyor. Birbirinden doğal birbirinden sıcak karakterlerle dolu. Her karakterin kendi hikayesi. Yukarıda da bahsettiğim üzere, film ekibinde yer alan bazı arkadaşlarım ‘sağolsunlar’ daha projenin çok başlarında benim de nacizane fikirlerimi almışlardı ve filmin ham halinden bazı kısımları seyretme şansım olmuştu. Gerçekten çok büyük emek harcadılar. Eminim ki epeyce başarılı bir iş ortaya çıkmıştır. Lütfen şehrinizde gösterime girer girmez seyredin.

Sevgi ve saygılarımla…

GÖKSEL AKSEL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cehenneme Bir Adım 2 - The Descent: Part 2 (2010) Kahraman Miçolar - (Ooops! Noah is Gone)… (2015) Orman Çetesi - Les As de la Jungle (2017) Muna (2016) Annelerimiz - Nuestras Madres (2020) Conan - Conan The Barbarian (2011)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment