KARADENİZ FİLMİNE VOLKAN KONAK DESTEĞİ!
SÜMELA’NIN ŞİFRESİ-TEMEL FİLMİNİN EKİBİ GÜNAY’DA EĞLENDİ.

Başlıca rollerinda Alper Kul, Aslıhan Güner, Ruhi Sarı, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Zafer Ergin, Altan Erkekli, Necip Memili, Ali Düşenkalkar ve İsmail Hakkı’nın yer aldığı Sümela’nın Şifresi-Temel filminin tüm ekibi ve oyuncuları Günay Restoran’da düzenlenen Karadeniz gecesinde yorgunluk attılar. Hem filmin başarılı olması için birbirlerine başarılar dileyen, hem de doyasıya eğlenen tüm ekip, gecede sırasıyla sahneye çıkarak şarkıcılık yeteneklerini de sergilediler…Gecenin en sürpriz ismi ise kendisi de Karadenizli olan Volkan Konak’ın sürpriz yaparak ekibin yemeğine gelmesiydi. Konak, filmde Murat İbrahimçaş’la düet yaptığı şarkıyı da sahnede canlı olarak seslendirdi ve herkesi mest etti.

Karadeniz halk kahramanı ‘Temel’ in ilk kez bir sinema filminde izleyiciyle tanışacağı Sümela’nın Şifresi-Temel filmi, 16 Aralıkta vizyona girecek. Pek çok Karadenizli’nin yaşadığı komik olayları tek bir kahramanın bünyesinde toplayan filmin dev kadrosu da gecede hazır bulundu.

Geceden Notlar:
Filmde Alper Kul’un imam babasını oynayan Salih Kalyon, dizi setinden izin alarak yemeğe kısa bir süreliğine katılabildi. Salih Kalyon siyah boyalı saçlarını ise ‘Hemen sete geri döneceğim ve çekime devam edeceğim’ diyerek açıkladı..

Filmde Tarık Ünlüoğlu’nun eşini gerçek hayatta da eşi olan Gülenay Ünlüoğlu oynuyor. Çift, Ruhi Sarı gibi tiyatro oyunundan çıkarak ayaklarının tozuyla geceye katıldılar…

Gecede, tüm oyuncular tek tek sahneye çıkarak şarkıcılık yeteneklerini sergilediler… Temel’i oynayan Alper Kul ve aşık olduğu kızı canlandıran Aslıhan Güner’in birlikte söyledikleri Karadeniz türküleri büyük alkış aldı.

Genç oyunculardan Duygu Şen ise sesinin güzelliği ile herkesi şaşırttı.

‘Adres sorma’teaserinde fenomen haline gelen oyuncu Öetin Altay ve İsrafil Köse hem şarkı söylediler, hem de esprileriyle herkesi güldürdüler…

Gecede toplu röportajdan sonra sahne alan ve zencilerden oluşan Havana Salsa grubu herkese sürpriz oldu ve misafirler daha sonra söyleyecekleri Karadeniz türküleri öncesinde Latin müzikleriyle çoşarak yemeğin tadını çıkardılar…

Volkan Konak önceden bildiği geceye, sürpriz yaparak geldi ve ‘Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Şundan buradayım. Hayata hiç bencil bakmadım. O çoğrafyaya sanatsal anlamda katkı yapan herkesin ellerinden öperim. Bizim orda sessiz bir çığlığımız var. Sinemamız yok. Hani müzikle biraz daha yol aldık gibi ama, sinemada sınıfta kalmıştık. O yüzden Adem Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Bu proje benim de projemdir. Çünkü bu bir başlangıç. Aslında o çoğrafyada müthiş hikayeler var. Bu film de bir bebek, bunu cevahir yüreklerimizle büyüteceğiz. Bu sinemayı adam edeceğiz. Daha yukarıya kaldıracağız. Filmin Trabzon galasında da olmak istiyorum’ dedi.

Bir üçleme olacağı öğrenilen filmin ilkinin sonunda gözüken Zafer Ergin, ‘ikinci filmde daha çok rolüm olacak, hikayeye göre. Çok sürprizlerimiz olacak’ dedi.

Filmde konuk oyuncu olan Altan Erkekli eşinin hamileliği nedeniyle geceye katılamadı.

Neredeyse tamamı Trabzonlu olan ekip gece boyunca horon teptiler ve türkü söylediler…

FİLMİN KONUSU

Temel, Trabzon’un en zengin ailesi Yücesoyların kızı Zuhal’e tek taraflı ve tutkulu bir aşk beslemektedir.
Babası İmam Necati tarafından sürekli ‘bir baltaya sap olamamakla’ eleştirilen Temel, arkadaşlarının da gazıyla Zuhal’i, babası Hıdır’dan istemeye kalkar. Hıdır Yücesoy, yol yordam bilmez gariban Temel’e çok sinirlenir ve acı gerçeği suratına çarpar; “Sen fakir bir adamsın, senin neyine zengin kız?”
Romantik ve naif kahramanımız Temel, herkesin bildiği bu gerçeği yeni öğrenmiş gibi yıkılmış ama acayip de hırslanmıştır. “Para mı lan bütün derdiniz?” diyerek bir an evvel büyük bir para bulmaya karar verir.
Tam o sırada kankası Turgay’ın, Sümela Manastırı’nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır. Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı’nın çatısına çıkan Temel, durumunun Turgay’dan da vahim olduğunu düşünüp, kendisi intihar etmeye kalkar.
Intihardan vazgeçirilen Temel ve Turgay karakola getirilir. Emniyet amirinin uyarıları sırasında Temel’in kafasında şimşekler çakar; Sümela Manastırı’nda hazine vardır. Zuhal’e ulaşmak için gerekli olan paranın kaynağı işte bu hazinedir.
Temel ’in artık tek bir amacı vardır; Da Vinci Şifresi’ndeki gibi, Sümela’nın şifresini çözüp, ‘Kutsal Hazine’ sayesinde zengin olmak ve Zuhal’i almaktır.
Kahramanımız Temel, zorlu ve tehlikeli bir maceraya sürüklenir.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157628348001895″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) Whitney (2018) Herkesin Keyfi Yerinde - Everybody's Fine (2010) 5 Dakkada Değişir Bütün İşler (2016) The Straight Story / Straight'in Hikayesi (2020) Tavşan Okulu - Rabbit School: Guardians of the Golden Egg (2017)

Leave a comment