Café Tango, Arp Sanatı Derneğinin Arp ile Her Telden projesi kapsamında 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansının katkılarıyla hazırlanmış olup prömiyeri 25 Aralık 2010 tarihinde İş Sanatta gerçekleştirilen orijinal bir tango gösterisi ve projesidir. Projenin konsepti arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu tarafından geliştirilmiştir.

Şirin Pancaroğlu klasik müziğin yanı sıra dünya müziklerine olan tutkusunu bugüne kadar çeşitli işbirlikleriyle sahneye taşıdı. Café Tango son onbeş yıllık bir birikimin, bir rüyanın ürünü… Bugüne kadar konserlerinde pek de bilinmeyen tangolara zaman zaman yer veren sanatçı Café Tango’da, tangoyu Arjantin ve Türkiye kollarıyla kucaklıyor. Eskiden yeniye uzanan zengin bir yelpazede sözlü, enstrümantal ve danslı tangolar ile aile geçmişi;  sanatçının 1. Dünya Savaşı yıllarında Develi’den (Kayseri) kalkıp Buenos Aires’e giderek orada birkaç yıl yaşayan büyükbabasının hikayesinde yankılanıyor.

Valslerden milongolara, tangolardan candombe gibi türlerin çok renkliliği içinde canlanan hayali kafe Café Tango’da Şirin Pancaroğlu, farklı kulvarlarda müzik yaptığı müzisyenleri de buluşturuyor. İstanbul’da yaşayan Arjantinli efsane gitarist Ricardo Moyano ve bandoneon üstadı Carlos Gustavo Battistessa, bireysel projelerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvar ‘ında öğretim görevlisi olan flütist Halit Turgay  ve Akbank Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası gibi çeşitli oda müziği toplulukları ve orkestralarda viyolacı olarak yer alan Evrim Baştaş, klasik arp repertuarının yanı sıra doğaçlama ve caz müziği gibi farklı müzik türleri içerisinde arpın kullanımına yönelik projeler üretmeye başlayan Meriç Dönük ve diğer yandan Türkçe tangolarda TRT Türk Sanat Müziği Korosu’nda görev yapıp aynı zamanda 1996’da kurulan “İncesaz” grubunun solisti olarak yer alan ve grubun kurucu üyelerinden olan ses sanatçısı Dilek Türkan, kontrbasta icracı kimliğinin yanı sıra orkestra şefliği, aranjör, besteci gibi çok yönlü müzikal kişiliği ile Arda Agoşyan ve danslarda Melin – Selim çifti minimal teatral öğeler içeren bu çok hareketli dinletide yerlerini alıyorlar.

Salgan, Piazzolla, Troilo, Discepolo, Aieta,  Bardi ve Gardel’in yanı sıra unutulmaz Türk tangoları Gerardo Dirié, Hasan Uçarsu ve Tevfik Akbaşlı’nın yepyeni düzenlemeleri ile karşımıza çıkarken doğaçlamalarla içiçe geçiyor.

Solistler
Şirin Pancaroğlu – Arp
Dilek Türkan – Vokal
Ricardo Moyano – Gitar
Carlos Gustavo Battistessa – Bandoneon
Halit Turgay – Flüt
Evrim Baştaş – Viyola
Meriç Dönük – Arp
Arda Agoşyan – Kontrbas

Dansçılar: Melin & Selim

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Karanlıktan Gelen - Dark Skies (2013) Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı (2014) Eat Your Catfish (2022) İçimdeki Şeytan - The Devil Inside (2012) Hayalimdeki Düğün - Shotgun Wedding (2022) Dövüşçü - The Fighter (2011)

Leave a comment