İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NDA OCAK AYINDA 37 OYUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Ocak ayında 37 oyunla seyirciyle buluşuyor.
Ocak ayında sahnelenecek oyunlar şöyle; Zengin Mutfağı, Şark Dişçisi, Dar Ayakkabıyla Yaşamak, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Büyünün Gözleri, Doğum Günü Partisi, Perşembenin Hanımları, Toros Canavarı, Vişne Bahçesi, Buluşma Yeri, Kabare, Türkiye Kayası, Çığ, Arka Bahçe, Mutfak Söyleşileri, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Surname 2010, Sevgili Doktor, Ateşli Sabır (Postacı), Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, Yüzleşme, İstanbul Hatırası, Dünyanın Ortasında Bir Yer, İstanbul Efendisi ve çocuk oyunları; Fareli Köyün Kavalcısı, Pırtlatan Bal, Boncuk, Cambazhane, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Kedi ile Palyaço, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, Karagöz Balıkçı, Denizkızı, Çiçek Prenses, Karagöz Tatlıcı, Uğurböceği…

Ocak Ayında sahnelenecek oyunların konuları şöyle;

İBB Şehir Tiyatroları’nın diğer yeni oyunu Zengin Mutfağı’nda 1970’ler Türkiyesi’nde zengin köşkündeki hizmetlilerin, o yıllardaki toplumsal kavga içinde taraf olup olmama konusunda yaşadıkları olaylar trajikomik bir anlatımla sunuluyor. Ayrıca Epik Tiyatro’nun ülkemizdeki önemli örneklerinden olan oyun, alt sınıf insanlarının yaşamsal ve düşünsel seçimlerini sorguluyor. Oyunda; Murat Garibağaoğlu, Ozan Gözel, Ali Mert Yavuzcan, Selçuk Yüksel, Irmak Örnek rol alıyor. Oyun, 2-6 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; 16-20 Ocak 2013 tarihleri arasında ise Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

Şark Dişçisi adlı müzikalde, tarihin belirsiz bir zamanından çıkıp gelen gezici bir tiyatro kumpanyası, 19. yüzyıl Osmanlı mizah yazınının en önemli kalemlerinden olan Hagop Baronyan’ın eğlenceli komedisini; müzikli, danslı, şenlikli bir gösteriyle bugünün seyircisiyle buluşturuyor. İstanbul Ermenileri arasında geçen; birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikâyesini konu alan oyun, izleyenleri “bir arada güldüğümüz zamanları hatırlamaya” davet ediyor. Engin Alkan’ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan’a ait. 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; 30 Ocak-3 Şubat 2013 tarihleri arasında ise Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak oyunda; Selçuk Borak, Çağlar Çorumlu, Sevil Akı, Selin Türkmen, Ümit Daşdöğen, Sevinç Erbulak, Hüseyin Tuncel, Salih Bademci, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Özge O’Neill, Z. Ceren Gedikali, Reyhan Karasu, Murat Üzen, Serkan Bacak, Okan Patırer, Y. Arda Alpkıray rol alıyor.

Dar Ayakkabıyla Yaşamak, özelleştirme yapılarak kapatılan bir ayakkabı fabrikasında, 5 işçinin haklarını almak için başlattığı açlık grevi ve sonrasında medyanın bu direnişi bir tür ölüm-kalım oyununa dönüştürmesini anlatıyor. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M.
Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda; Bora Seçkin, Müge Akyamaç, İbrahim Can, Nihat Alpteki, Yeliz Gerçek, Bennu Yıldırımlar, Tankut Yıldız, Volkan Ayhan, Çağrı Hün, Uskan Çelebi rol alıyor. Oyun 16-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; 30 Ocak-3 Şubat 2013 tarihleri arasında ise Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde sahnelenecek.
Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye’de Savaş Dinçel, Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik’in öykülerinden, anılarından, yazılarından yola çıkarak bir İstanbul turu yaptırıyor seyircilere… Ergün Işıldar’ın yönettiği, Naşit Özcan’ın rol aldığı oyun, seyircileri, önce Burgazada, ardından Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı’na götürüyor. Oyun,  23-24 Ocak  2013 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında ise Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir.

Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Ziya Osman Saba’nın 1940’lı yıllarda farklı zamanlarda yazılmış öykülerinin bir araya getirildiği “Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi” adlı kitabından aynı adla sahneye aktarıldı. Hilmi Zafer Şahin’in kolaj yaklaşımıyla sahneye aktardığı oyun, Can Doğan’ın rejisiyle, Ziya Osman Saba’nın İstanbul’a duyduğu özlemi, sevgiyi, daha ötesi saygıyı sahneye taşıyor. Oyunda 1952 yılında Varlık Yayınları’ndan yayımlanan öyküler yazarın yazdıklarına sadık kalınarak ekleme yapılmaksızın sahneye aktarılırken diğer yanıyla da 60 yıl öncesinden geçmiş ve o günler bağlamında İstanbul, kaybolan ve yaşayan değerler yönünden anlatılıyor. Uğur Arda Aydın, Can Doğan-Uğur Dilbaz’ın rol aldığı oyun, 25-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

Büyünün Gözleri’nde, borç batağına düşen Kont Monteverdi, eski günlerine dönebilmek ve tek varlığı olan kızını zengin bir tüccarla evlendirebilmek için büyü yaptırır. Ancak hiçbir şey planladığı gibi gitmeyecektir. Entrika, bencillik ve çıkar ilişkilerinin sevgi üzerinde kurduğu tahakkümü hicveden oyun, genç yazar Mehmet Murat İldan’a Kadıköy Belediyesi Oyun Yazma Yarışması’nda birincilik ödülü kazandırmış ve ABD’de “Absinthe-New European Writing” edebiyat dergisinde yayınlanmıştır. Mehmet Murat İldan’ın yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda; Kutay Kırşehirlioğlu, Murat Coşkuner, Nazan Yatgın, Hülya Karakaş, Ömer Barış Bakova, Özgür Dağ, Pınar Demiral rol alıyor. Oyun, 30 Ocak-3 Şubat 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesinde…

Doğum Günü Partisi, Nobel ödüllü Harold Pinter’ın başyapıtı. Bir sahil kasabasında yaşayan karı-koca ve pansiyonlarının tek müşterisi olan bir genç adam… Dışarıdan gelen iki adam ve orada yaşayan bir genç kız. O gün doğum günü olmayan genç adam için, bir doğum günü partisi düzenlerler. Ve korkunç eğlence başlar. Yıldıray Şahinler’in yönettiği oyunda Cem Davran, Bahtiyar Engin, Jülide Kural, Özge Borak, Mert Tanık, Yıldıray Şahinler rol alıyor. Oyun 2-6 Ocak 2013 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, 30 Ocak-3 Şubat 2013 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde…

Perşembenin Hanımları’nda geçmişlerinin gölgesinden kurtulamamış üç kadının her perşembe toplandıkları çay saatinde pişmanlıkları, geçmiş aşkları, yitirdikleri ve özlemleri anlatılıyor. Loleh Bellon’un yazdığı Engin Gürmen’in yönettiği oyunda Ayşe Kökçü, Enes Mazak, Vildan Gürelman, Oya Palay, Cem Uras‘ın rol alıyor. Oyun, 2-6 Ocak 2013 tarihleri arasında ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde; 23-27 Ocak 2013 tarihleri arasında  ise Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir.

Toros Canavarı, Türk mizahının ve ulusal tiyatromuzun usta ismi Aziz Nesin’in yazdığı Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği bir oyun… Kurumları yozlaşmış, değerleri altüst olmuş bir toplumsal yapı içinde, yaşadığı koşullara karşı çıkamayan insanların çaresiz halleri, Aziz Nesin’in taşlama üslubuyla sahneye taşınıyor. Aziz Nesin’in deyimiyle “izahı olmayan şeylerin mizahının yapıldığı” oyunda, Nuri Sayaner isimli mülayim bir memur emeklisi, ailesiyle birlikte monoton bir hayat sürmektedir. Aile bir taraftan geçim sıkıntısıyla diğer taraftan onları apartmandan atmak isteyen ev sahibiyle uğraşmaktadır. Tahliye davasını kazanan Sayaner ailesinin sevinci çok uzun sürmez. 30 Ocak-3 Şubat 2013 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde; 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde oynanacak oyunda Şevket Avşar, Binnur Şerbetçioğlu, Gökhan Eğilmezbaş, Ceylan Çete, Naci Taşdöğen, İskender Bağcılar, Murat Bavli, Rahmi Elhan, İbrahim Şirin, Tarık Şerbetçioğlu, Funda Köseoğlu, Berna Oğuzutku Demirer, Abdullah Topal, Tuğçe Açıkgöz rol alıyor.

Vişne Bahçesi, 19. yüzyıl sonu Rus aristokrasisinin çözülüşüne ve çöküşüne tanıklığa çağırıyor. Çağın ekonomik gelişmeleri ve toplumsal istekleri karşısında yok edilen doğanın da anlatıldığı “Vişne Bahçesi”, “değişim” denilen sürecin sorgulanışını sunuyor. Rus edebiyatının ve tiyatrosunun önemli ismi Anton Çehov’un yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Hümay Güldağ, Aslı Nimet Altaylar, Berna Adıgüzel, Zafer Kırşan, Engin Alkan, Emre Şen, Hüseyin Tuncel, Işıl Zeynep Tangör, Murat Üzen, Selin Türkmen, Erhan Abir, C. Ahhan Şener, Çağlar Polat, Samet Hafızoğlu, Başak Erzi – Zeynep Ceren Gedikali, Destan Batmaz rol alıyor. Oyun 2-6 Ocak 2013 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde; 16-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde…

Buluşma Yeri adlı oyundaki şehrin insanları, öldükten sonra gittikleri “Buluşma Yeri”nde, hayattaki yakınlarının küçük hesapların peşinden koştuklarını görürler. Yaşarken gerçekleştiremedikleri hayallerini, burada gerçekleştirmeye çalışırlar. Gerçeği ve hayatı anlamak için ölmek mi gerekir sorusunu sorduran bu oyun, Buluşma Yeri’ndekiler tarafından cevaplanır: “Burada her şeyi anladık, her şeyi ama çok geç ”Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda; Rıdvan Çelebi, Zümrüt Erkin, İbrahim Can, Müge Akyamaç, Selçuk Soğukçay, Bennu Yıldırımlar, U. Arda Aydın, Volkan Ayhan, Çimen Baturalp, Gürol Güngör, Bora Seçkin, Tankut Yıldız, İlhan Kilimci, Nihat Alpteki, Hülya Arslan rol alıyor. Oyun 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde…

Kabare (Cabaret), bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkını ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosu anlatıyor. Kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare, 1972’de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazandı ve “Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi” listesine girdi. Joe Masteroff’un yazdığı Yücel Erten’in yönettiği oyunun unutulmaz müziği John Kander imzasını taşıyor. Oyunda; Mert Turak, Özge Borak, Can Başak, Ergun Üğlü, Selma Kutluğ, Hakan Arlı, Nurdan Kalınağa, Mehmet Soner Dinç, Eraslan Sağlam, Özge Midilli, Pelin Budak, Özge O’Neill, Pınar Aygün, Ayşem Yağmur Ulusoy/Ceren Hacımuratoğlu, Deniz Evrenol, Arda Alpkıray, Doğan Şirin, Berk Samur rol alıyor. Oyun, 23-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde…

Türkiye Kayası, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aileyi, Türkiye sınırında kötü bir sürpriz beklemektedir. İlk olarak 2010 yılında İBB Şehir Tiyatroları’nda gerçekleştirilen “Yazarlık Seminerleri” kapsamında okuma tiyatrosu olarak sunulan “Türkiye Kayası” bu sezon seyircimizle buluşacak. Oyunda; Hikmet Körmükçü, Nevzat Çankara, Sevtap Çapan, Selim Can Yalçın, Hakan Yavaş, Kubilay Penbeklioğlu rol alıyor. Oyun 2-6 Ocak 2013 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde; 16-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde; 30 Ocak-3 Şubat 2013 tarihleri arasında ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde…

Çığ, yalnızca bir doğa olayının anlatımına dayanmadığı gibi; adeta bir yaşam biçimine dönüşmüş sessizliğin etrafında gelişen, güçlü bir gerçeklik ile temelleniyor. Çevresi dağlarla çevrili bir yerde yaşayan insanlar yüksek sesle konuşamasalar, gönüllerince kahkaha atamasalar da sessizlik içinde esir oldukları yaşamlarını sürdürmeye çabalarlar. Hayatın tüm coşkusunu hissedebilmeleri ve yaşayabilmeleri için sadece üç ayları vardır… Tuncer Cücenoğlu oyunun önsözünde “yalnızca bir doğa olayı değildir Çığ; belki de biz yarattık bu korkuyu beyinlerimizde” diyerek evrensele giden yolda özgür düşüncenin gücünü sorguluyor. Kemal Başar’ın, Tuncer Cücenoğlu’nun 40. sanat yılında sahneye koyduğu oyunda; Erhan Abir, Alev Oraloğlu, Sevtap Çapan, Caner Çandarlı, Orhan Hızlı, Nergis Çorakçı, Berrin Akdeniz Kortidis, Zeki Yıldırım, Vildan Türkbaş, Hüsnü Demiralay, Göksel Arslan rol alıyor. Oyun, 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Arka Bahçe’de, yıllardır yığınlarca çöpün biriktiği bir arka bahçesi olan evde yaşayan yaşlı hanım, noeli yalnız geçirmek istememekte ve hizmetçisini gittikçe miktarını arttırdığı parayla yanında tutmaya çalışmaktadır. Kendini Amerikan Özgürlük Anıtı gibi hisseden kadın çöplerin ortadan kaldırılmasını istemektedir. Sanki çöp yığınları onu suçlamaktadır. Sistem sorgulamasının iyi örneklerinden olan oyun, güçlü dünyanın Arka Bahçe’sinde çöp muamelesi gören milletlerin varlığını dile getiriyor. Bilgesu Erenus’un yazdığı Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği oyunda; Güzin Özyağcılar/Oya Palay, Şenay Saçbüker, Zümrüt Erkin, Özge Midilli, Mevlüt Demiryay, Deniz Evrenol, Nur Saçbüker, Berk Samur, Doğan Şirin, Melisa Demirhan rol alıyor. Oyun, 16-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Mutfak Söyleşileri… “Gerçeküstü feminizm”in önde gelen eserlerini vermiş olan İzlandalı yazar Svava Jakobsdottir’ın (1930-2004) beş kısa öyküsünden, Vala Thorsdottir tarafından oluşturulmuş oyun, beş kadının hikâyesini anlatıyor. Sıradan kadınların; sıradan saydıkları hayatlarının, aslında son derece sıra dışı olan öykülerini, kendine özgü bir mizahla dile getiren oyun, ana teması kadın olan absürd bir tiyatro klasiği… Vala Thorsdottir’in yazdığı Yeşim Koçak’ın yönettiği oyunda Aslıhan Kandemir, Buket Yanmaz Kubilay, Mert Tanık, Seda Fettahoğlu, Aslı Aybars, Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun 23-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı müzikal oyun, 2-6 Ocak 2013 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde izleyicisiyle buluşuyor… Aziz Nesin’in kaleminden birey-devlet ilişkisini sorgulayan oyunu, Y. Kenan Işık yönetiyor. Oyunda; Derya Kurtuluş,
Ezgim Kılınç,  Nur Saçbüker Otan,  Hasibe Eren,  Ergün Işıldar, Şevket Avşar,  Mehmet Bulduk, Can Doğan, Savaş Barutçu, Tuğrul Arsever, Mert Turak, Yalçın Avşar, Mevlüt Demiryay, Osman Gidişoğlu, Volkan Ayhan, Murat Güreç, Serkan Bacak, Hamit Erentürk,
Reyhan Karasu, Deniz Evrenol, Senem Oluz, Melisa Demirhan, Nurdan Kalınağa, Tankut Yıldız, Özgürefe Özyeşilpınar, Göksel Arslan, Cihan Kurtaran, Özge O’Neill,  Okan Patırer, Doğan Şirin, Berk Samur, Yılmaz Arda Alpkıray rol alıyor. Oyunun müzikleri Timur Selçuk imzasını taşıyor.

Surname 2010 adlı oyunda kocasının ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü “sözde şenliğe” dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul’u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur. Oyunda; Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Ceren Hacımuratoğlu, Derya Keykubat, Derya Yıldırım, Elyesa Çağlar Evkaya, Engin Akpınar, Eraslan Sağlam, İrem Erkaya, Mana Alkoy, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul, Özgür Atkın, Özgür Tanık, Seda Fettahoğlu, Semah Tuğsel, Seza Güneş, Uğur Dilbaz, Yiğit Sertdemir, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Proje tasarımını Candan Seda Balaban ile Yiğit Sertdemir’in yaptığı oyunu, Yiğit Sertdemir yazıp yönetti. Oyun, 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyredilebilir.

Sevgili Doktor’da çeşitli sınıflardan kişilerin varoluşları, ilişkileri, çelişkileri ve hayatta kalma çabaları trajikomik durumlarla seyirciye aktarılıyor. Anton Çehov’dan Neil Simon’un uyarladığı oyunun yönetmeni Taner Barlas… Oyunda; Funda Postacı, Meriç Benlioğlu, Nagehan Erbaşı, Emin And, Aziz Sarvan, Kubilay Penbeklioğlu, Yalçın Avşar rol alıyor. Oyun, 23-27 Ocak 2013 arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyredilebilir.

Ateşli Sabır (Postacı), Şilili ozan Pablo Neruda’nın, Kara Ada’da (Isla Negra) yaşadığı günlerden bir kesiti anlatıyor. Neruda ile postacı Mario, Mario’nun sevgilisi (sonra karısı) Beatriz ve Beatriz’in annesi Rosa arasında yaşanan öykü, seyirciyi şiir, aşk, sürgün, doğa, özlem, sınıf kavgası ve faşizm gibi kavramlarla buluştururken, Şili’de Allende’nin iktidar olması, Neruda’ya Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi ve faşist Pinochet darbesi gibi tarihsel olaylara da tanıklık ediyor. 1994’te “Il Postino / Postacı” adıyla sinemaya da uyarlanan “Ateşli Sabır” beş dalda Oscar adayı oldu ve “En İyi Sinema Müziği” dalında Oscar’la buluştu. Antonio Skármeta’nın yazdığı Ragıp Yavuz’un yönettiği oyun, 30 Ocak-3 Şubat 2013 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde… Oyunda; Levent Öktem, Mert Turak, Ayşegül İşsever, Derya Çetinel, Hamit Erentürk, Cihan Kurtaran, Derya Yıldırım, Derya Keykubat rol alıyor.

Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kurucusu Osman Hamdi Bey’in hayatını sahneye taşıyor. Ünlü ressamın hayatından önemli kesitler sunarken, onun hiç bilinmeyen yönlerini, sanatçı kişiliğini, aile yaşantısını,
arkadaşlık ilişkilerini ve aşklarını anlatıyor. Gülsün Siren Kınal’ın yazdığı, Engin Gürmen’in yönettiği oyun, 16-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Aslı Narcı, Ayşen Sezerel, Tolga Yeter, Engin Gürmen, Vildan Gürelman, Emre Narcı, Enes Mazak, Nurseli Tırışkan, Cem Uras, Ceysu Aygen, Özgür Dağ, Yağız Pala rol alıyor

Yüzleşme, deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanları anlatıyor. Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişini irdeleyen Züleyha, diğer yanda tek derdi para olan, yaşamı basit sorularıyla anlamlandırmaya çalışan ve umudunu yitirmeyen Yadigâr… İki farklı kültürün insanları olmalarına rağmen, Yadigâr ile Züleyha arasında giderek bir iletişim kurulur ve bir süre sonra her ikisi de yaşadıkları içsel yolculuklarındaki büyük yüzleşmenin farkına varırlar. Arslan Kacar’ın yazdığı oyunu Ali Karagöz yönetiyor. 23-27 Ocak 2013 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde oynanacak oyunda; Perihan Savaş, Zeki Yıldırım, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezer rol alıyor.

İstanbul Hatırası’nda bir martının kanadında, bir dalganın kıvrımında İstanbul’da yaşanmış kırık bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği oyunda, mekân İstanbul, zaman yüzyıl, aşk her yerde… Meddah hikâyesini anlatmaya başladığında artık sadece söz vardır. Söz, Ali Amca’nın hikâyesine dönüşür. Zamanın imbiğinden süzülür. Gözlerimizin önüne serilir. 20. yüzyılın başlarında İstanbul’dayızdır artık. Yüzyılın başlangıç telaşı, dönüşümün eşiğinde bir imparatorluk, savaşlar, acılar, neşeler… Hepsi iç içe geçiyor. Yürekler heyecanla çarpıyor, heyecanlar Direklerarası’nda alkışlara karışıyor. 2-6 Ocak 2013 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak müzikli oyunda; Toron Karacaoğlu, İbrahim Şirin, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Ergun Üğlü, Binnur Şerbetçioğlu, Rahmi Elhan, Selma Kutluğ, İskender Bağcılar, Gökhan Eğilmezbaş rol alıyor.

Dünyanın Ortasında Bir Yer, erkeklerin koşullarını belirlediği bir dünyada sıkışmış kadınların öykülerini konu ediniyor. Özen Yula’nın yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyun, törelerin, söylencelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor. 16-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak oyunda; Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Yonca İnal Eğilmezbaş, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Pınar Aygün rol alıyor.

İstanbul Efendisi’nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Musahipzade Celâl‘in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Engin Alkan, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Çağlar Çorumlu, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Sevil Akı, Berna Adıgüzel, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz rol alıyor. Oyun 23-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde…

Ocak Ayında Çocuk Oyunları

Adrian C. Mitchell’in yazdığı, Gülsün Siren Kınal’ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya’nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı, 5-6-26-27 Ocak / 2-3 Şubat 2013 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde;

Aziz Nesin’in yazdığı Haşmet Zeybek’in yönettiği Pırtlatan Bal, 12-13-19-20 Ocak 2013 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde;

Güneş Han’ın yazdığı Sibel Topaloğlu’nun yönettiği Boncuk 5-6-12-13-19-20-26-27 Ocak / 2-3 Şubat 2013 Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde;

Seza Güneş’in yazıp yönettiği Cambazhane, 5-6 Ocak 2013 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde;

Can Doğan’ın yazıp yönettiği Ali Baba ve Kırk Haramiler, 12-13-19-20-26-27 Ocak / 2-3 Şubat 2013 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde;

Erhan Özçelik’in yazıp yönettiği Kedi ile Palyaço, 5-6-12-13-19-20-26-27 Ocak / 2-3 Şubat 2013 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde;

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği diğer yeni çocuk oyunu Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, 5-6-12-13-19-20 Ocak 2013 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde; 3-4-10-11-17-18-31 Ocak / 1 Şubat 2013 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde; 24-25-26-27 Ocak / 2-3 Şubat 2013 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde;

Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu’nun birlikte yazdığı Özgür Atkın’ın yönettiği Karagöz Balıkçı, 26-27 Ocak / 2-3 Şubat 2013 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde; 5-6-12-13-19-20 Ocak 2013 tarihlerinde ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde;

Aylin Çalap’ın yazdığı Ebru Kara’nın yönettiği Denizkızı, 3-4-10-11-17-18-31 Ocak / 1 Şubat 2013 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde;

Hasan Erkek’in yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Çiçek Prenses, 5-6-12-13-19-20-26-27 Ocak / 2-3 Şubat 2013 tarihlerinde Ümraniye sahnesi’nde;

Caner Bilginer’in yazıp yönettiği Karagöz Tatlıcı, 3-4-17-18-24-25 Ocak 2013 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde; 5-6-12-13-19-20-26-27 Ocak / 2-3 Şubat 2013 tarihlerinde ise Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde;

Güneş Han’ın yazdığı Sibel Topaloğlu’nun yönettiği Uğurböceği, 10-11-31 Ocak 2013 / 1 Şubat 2013 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi’nde 24-25 Ocak 2013 tarihlerinde ise Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde seyredilebilir.

Ocak ayı biletleri 17 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 11:00’den itibaren tüm gişelerimizden ve www.ibst.gov.tr adresinden satışa sunulacaktır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dehşetin Dişleri - The Reef (2012) Acı Bir Hayat Öyküsü - Precious (2010) Eyvah Annem Dağıttı 2 - A Bad Moms Christmas (2017) KIZ KARDEŞİMİN HİKAYESİ / “MY SISTER’S KEEPER” (2009) Yalan Labirenti - Im Labyrinth Des Schweigens – Labyrinth of Lies (2016)

Leave a comment