Scarlett Johansson: “Telefonumla bir aşk düşünemiyorum.” – Aşk Sinemalarda
“TELEFONUMLA BİR AŞK YAŞAYABİLECEĞİMİ DÜŞÜNEMİYORUM.”

Yakın gelecekte olası aşk halimiz, sıradışı yönetmen Spike Jonze tarafından kaleme alındı ve  5 Dalda Oscar adayı olan film “AŞK” (Her) sinemalarda.   
Yalnız bir yazar olan Theodore’un (Joaquin Phoneix) hayatına giren “Samantha” (Scarlett Johanson) isimli işletim sistemi onu kendine hayran bırakıyor ve hayatına neşe katıyor. Hiç görmeden ve dokunmadan yaşanan bu aşkta Samantha’ya sesiyle hayat veren Scarlett Johanson, bu film ile fiziken bulunmadığı bir yerde sesiyle olmanın değişik ama keyifli bir deneyim olduğunu söylüyor.
“Performansımı daha farklı noktalara götürecek rollerle ilgilenmeye başladım. Bunun fiziksel ya da sesim ile olması fark etmiyor. Spike ile senaryo okuması için ilk buluştuğumuzda 9 saat çalıştık ki bu harikaydı ama sonunda çok yorulmuştum. ‘Filmin süreci de böyle mi devam edecek?’ diye sordum. Aslında henüz onun için uygun olduğumu bile bilmiyordum.”
Teknolojiyi yakından takip etmediğini itiraf eden Johansson bir işletim sistemi ile duygusal bir bağ kuramayacağını söylüyor: “Filmde Samantha Theodore’a tekrar sevebileceğini gösterdi. Ama ben hiçbir şekilde telefonumla bir aşk yaşayabileceğimi düşünemiyorum. Sanırım teknolojinin hayatımda değişiklik yarattığı ya da pozitif olarak etkilediği tek şey görüntülü konuşma. Ailen, partnerin ya da arkadaşlarınla yapabildiğin tüm görüntülü konuşmalar aylar boyu çekim için uzaktaysanız hayat değiştiriyor. Birini görmeniz dünyada ki en önemli şeylerden biri. Birine nerede yaşadığını, ne yediğini gösterebilmek harika.”
SİNEMALARDA

FRAGMAN

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Avuç Deniz (2011) Ölümcül Oyun - Good People (2014) Eş Anlamlılar - Synonyms (2019) Rüzgarın Hatıraları (2015) Kar Beyaz (2011) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024)

Leave a comment