Müzik dünyasında emin adımlarla zirveye yükselen sanatçı Baha, tüm hayallerini ve müzik dünyasındaki yükselişini ilk kez elektronikgazete.com‘a açıkladı.

Nalan Ersoy’un sanatçı Baha ile yaptığı bu özel röportajdan ilginç satır başları:

Öncelikle sizi tanıyalım. Baha kimdir? Hayattaki amacı nedir?

Baha, yüreği sevgi dolu bir müzik adamıdır. Hayatta herşeyden önce ailemin, tüm sevdiklerimin ve tüm insanların sağlıklı olmasını isterim ve dilerim. Müzikal anlamda ise bir müzik okulu açıp yetenekli ve imkanı kısıtlı çocukları, gençleri yetiştirmek istiyorum.  

Müzik kariyeriniz nasıl başladı? Engeller oldu mu?

Profesyonel anlamda, 1999 yılında ‘’Aşkın Tebessümü’’ albümü ile başladı. İlk klip şarkımız da ‘’Boşver Üzülme’’ idi. Sonrasında ikinci olarak ‘’Kutupta Yaz Gibi’’ şarkımıza klip çekmiştik. Derken bugünlere geldik.

Tabiki çok engeller oldu. O dönemde albüm yapmak çok zordu. Epey mücadele ettik. Ankara-Unkapanı arasında mekik dokuduk.

Sizce bir şarkıcı için önemli olan nedir? Satış rakamları mı yoksa dinleyicilerin sevgisi mi?

Tabiki dinleyicilerin sevgisi. Bir sanatçıyı ayakta tutan ve daha iyi şeyler üretmesi için itici güç olan tek unsur dinleyicisi ve onların sevgisidir.

Yeni bir albüm veya single çalışması varmıdır?

Evet var. Şu an stüdyo aşamasındayız. 4 Şarkılık bir maxi single yapıyoruz inşallah yaz öncesi.

Bütün şarkılarınız çok özel ama sizin için ayrı bir önemi, değeri olan parçanız varmıdır, varsa hangisidir?

Bir sanatçı için bu ayırım çok zor gerçekten. Benim içinde öyle. Ama  ‘’Boşver Üzülme’’ biraz öne çıkıyor sanırım belki de ilk klip şarkımız olduğu için.

En son 2013 yılında çıkardığınız Aşk Bahane Albümünüz istediğiniz ilgiyi gördümü?

Dinleyicilerimizden gelen tepkiler gördüğü yönünde. Bu yüzden 5 şarkılık albümün 3 şarkısına klip çektik zaten. Kalan ikisinede düşünüyoruz.

Baha’nın internetten ya da medyadan kendisini göstermediği herhangi bir yanı var mıdır? Varsa da açıklayabilir misiniz?

Hayır yok. Tüm dinleyicilerimiz bilirler zaten ne olursa onlarla anında bir şekilde paylaşır ve haberdar ederiz. Müzik dışında eski bir futbolcu olduğumu ve 3 bant bilardocu olduğumu beni takip eden herkes bilir.

İnternetten herhangi bir sosyal ağ platformundan gerçekten takip ettiğiniz ünlüler kimlerdir ve onlarla nasıl bir etkileşim içerisindesiniz?

Kimseyi takip etmiyorum. Açıkcası sosyal medya konusunda pek aktif değilim. Yeni yeni kullanmaya başladım. Dostlarımla telefonla yada yüz yüze görüşüyoruz fırsat buldukça.

Cadde Sorti Yıldızlar Geçidi Konseri için son eklemek istedikleriniz düşüncelerinizi alabilirmiyiz?

Son derece nezih ve kaliteli bir mekan.  Nalan Ersoy’un bu projesinde yer almak çok keyifliydi. Sanırım bundan sonra da Cadde Sorti Club de fırsat buldukça sahne alacağız.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çanakkale Çocukları (2012) Alita: Savaş Meleği - Alita: Battle Angel (2019) Bizim Köyün Şarkısı (2018) Allah Yazdıysa Bozsun (2022) YANGIN YERİ / WILDLIFE (2019) Popüler - Populaire (2013)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment