CONTEMPORARY ISTANBUL’DA
SANAT ve OTOMOBİL
BİR ARADA!

Bu yıl 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında 12.’si gerçekleşecek olan Contemporary Istanbul (CI), sanat ve otomobili buluşturuyor. Borusan Otomotiv’in BMW markasıyla co-sponsor olduğu CI kapsamında; Güney Afrikalı sanatçı Esther Mahlangu’nun tasarladığı BMW Art Car/Sanat Otomobili, İstanbul Kongre Merkezi B1 katında sanatseverlerle buluşurken, dış alanda ise iki adet BMW i8 sergilenecek.

İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek Contemporary Istanbul’da; sanatçı Esther Mahlangu’nun BMW Art Car Projesi için bir sanat eserine dönüştürdüğü 1991 model BMW 525i Türkiye’de ilk kez sergilenecek. Etkinlik mekanının girişinde ise sanat ve otomobil tutkunlarını iki adet BMW i8 karşılayacak.

BMW Art Car Projesi’nde yer alan ilk kadın sanatçı olan Mahlangu’nun BMW parçaları üzerine yaptığı desenler, Afrika geleneği ile BMW ruhunu buluşturuyor. Esther Mahlangu’nun da üyesi olduğu, Güney Afrika’daki Ndebele kabilesinin kadınları; evlilik ve diğer kutlamalarda evlerinin dış duvarlarını ince desenlerle ve grafiklerle süsleyerek adeta aktif bir iletişim panosu olarak kullanıyorlar. 10 yaşında, annesinin ve büyükannesinin rehberliğinde resme başlayan Mahlangu ise, evlerin dış duvarlarıyla sınırlı bu geleneksel sanatı çeşitli kaplardan halılara, gündelik yaşamda kullanılan farklı objelerin yüzeylerine taşıyarak yepyeni bir boyuta taşıyor.
25 yıl önce BMW Art Car Projesi’ne katılan ilk kadın sanatçı olan Esther Mahlangu; 1991 model bu aracın gövdesini Ndebele sanatının tipik özelliği olan parlak renkler ve benzersiz motiflerle süsleyerek bir BMW Sanat Otomobili’ne dönüştürdü.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yalan Labirenti - Im Labyrinth Des Schweigens – Labyrinth of Lies (2016) Deadpool 2 (2018) Mutlu Et Beni - Hysteria (2012) Elfland: Yeni Yıl Dedektifleri - Elfland (2019) Recep İvedik 3 (2010)