SAMİMİ BİR AİLE KOMEDİSİ

‘Babamın Ceketi’ 5 EKİM’DE VİZYONA GİRİYOR

Hann Medya yapımcılığını üstlendiği, “Babamın Ceketi” filmi, Müfit Can Saçıntı’nın yönetmenliğinde çekimlerini tamamladı. Film 5 Ekim’de vizyona giriyor. Filmin basın toplantısı önceki gün Vadistanbul’ da yapıldı.

Filmde yönetmenliğinin yanı sıra başrolde de yer alan Müfit Can Saçıntı, basın toplantısında film hakkında açıklamalar yaptı. “Baba oğul çatışmasını anlatan bir film oldu” diyen Saçıntı, “En çok vermek istediğimiz mesaj da ‘Dürüstlük en büyük servettir kavramını bozup Dürüstlük en büyük kerizliktir kavramı’ yapanlara mesaj vermek” dedi. İlk kez yayınlanan filmin fragmanı da değerlendiren usta yönetmen, “Bu fragmanda filmde olan sahnelerin oda biri yer alıyor. Her şeyi fragmana koymadık” dedi. Filmdeki oyunculukları da değerlendiren Saçıntı, “Oyuncular o kadar iyi oynadı ki bana bir iş kalmadı, bende yönetmenim diye geçiniyorum ama oyuncular çok iyiydi” diyerek sözü ekip arkadaşlarına devretti.

Erkan Can

Filmde önemli karaktere imza atan Erkan Can ikinci sözü alan isim oldu. ”Kuşak çatışması mı deriz, eskiyle yenini çatışması mı deriz. Filmin ana omurgası bu. Bunun üzerinden komediyle bir sürü problemin altını çiziyoruz” dedi.

Mert Turak

Sözü alan başrol oyuncularından Mert Turak, “2014 yılından beri bir sinema filminde rol almak nasip olmamıştı. Müfit abiyi çok seviyorum, hayat duruşu, bilgisi, yeteneği her özelliğine bayılıyorum. Filmde de başıma gelenler gerçek hayata başıma geldi. Aslında kendimi oynadım” dedi.

Elif Nur Kerkük

Filmde rol alan diğer bir isim Elif Nur Kerkük, “Bir komedi filmi ama içinde bir o kadar da dram içeren bir film. Rol arkadaşlarım da yetenekleriyle, işe olan saygılarıyla ortaya çok güzel bir iş çıkmasını sağladı” dedi.

Samimi sıcak ve bir o kadar da eğlenceli bir aile komedisi olan “Babamın Ceketi“, uzun bir ön hazırlık döneminin ardından “motor” dedi. Çekimleri 4 hafta sürdü. film için İstanbul’un farklı semtlerinin yanı sıra Ağva ve Dalyan’da seçilen mekanlar, senaryonun geçtiği döneme uygun biçimde özel olarak dekore edildi. Profesyonel bir teknik ekiple yola çıkan Hann Medya’nın yeni projesi Türk sinemasında son dönemin en iddialı yapımlarından ve Yeşilçam tadında bir yapım olmaya aday.

“Babamın Ceketi” filmi, hikayesi kadar zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor

Ayşen Gruda, Suat Sungur ve Yalçın Menteş gibi usta isimlerin yer aldığı kadroda, aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturan Müfit Can Saçıntı’nın yanı sıra Mert Turak, Erkan Can, Elif Nur Kerkük, Banu Manioğlu, Ahmet Arıman, Tuncay Akça, Sami Aksu, Ünal Yeter veUğur Demirpehlivan gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

Para her şey değil

Filmin senarist ve yönetmenliğini yapan Müfit Can Saçıntı Babamın Ceketi için; “Her şeyin değerinin parayla ölçüldüğü bu dünyada en değerli şeyin sevmek, sevilmek, aile ve dostluk olduğunu anlatan bir film” dedi.

Babamın Ceketi, 5 Ekim’de sevenleriyle buluşacak…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şipşak Anadolu (2014) Yumurtalar Firarda: Afrika Macerası - Un Rescate de Huevitos - Little Eggs: An African Rescue (2023) Soraya’yı Taşlamak - The Stoning Of Soraya M. (2010) Köksüz (2014) John Wick (2014) Tuzak - Wrecked (2011)