“RED 2” 2 AĞUSTOS’TA SİNEMALARDA!

RED 2, AKSİYONUN TANIMINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN GELİYOR…
Çok dinamik bir aksiyon-komedi ve gişe başarısı olan ilk filmin devamı olan RED 2’de, emekli CIA ajanı Frank Moses, kaybolan ve dünyanın güç dengesini değiştirebilecek yeni jenerasyon öldürücü bir cihazı bulmak için, eşi benzeri olmayan ve seçkin operasyoncu ekibiyle yeniden biraraya gelir. Başarmak için, hepsi aynı teknolojik silahın peşinde olan acımasız teroristler, güç delisi hükümet adamları ve amansız katillerle karşı karşıya gelmek zorundalardır. Görev için Frank ve birbirinden çok farklı kişiliklerden oluşan ekibi Paris, Londra ve Moskova’ya gideceklerdir. Silahsız ve az kişiyle, ellerinde sadece tilki gibi zekaları, eski usül becerileri ve dünyayı kurtarmak üzere güvendikleri sadece birileri vardır.
Eski CIA operasyon ajanı Frank Moses (Bruce Willis) hayatını kötü adamlarla mücadele ederek geçirmiştir. Göğüs göğüse muharebe, diplomatik entrika ve hareket eden şeylerin üzerinden atlamada onun üzerine yoktur. Ne zaman ki Sarah Ross (Mary-Louise Parker) ile ilişkisi aniden gelişir, o zaman sarsak bir hal alır.
Frank şimdi sessiz sakin hayatlarıyla mutludur fakat Sarah endişelidir çünkü Frank aylardır kimseyi öldürmemiştir ve bu da ilişkilerini bayatlatmaktadır. Olayları biraz karıştırmak ister ki, hayatları yeniden macera, romantizm ve tehlike dolsun – bir çift olarak yapabildikleri şeylerdir bunlar.
Sarah “ekipten biri olma” isteğini yerine getirmek üzeredir ve bu arada Frank de bir kadını elinde tutmanın, onu elde etmekten daha zor olduğunu öğrenir, ve de bunun dünyayı kurtarmaya çalışırken zor olabileceğini, ilişkilerin saçma derecede zorlaşabileceğini de.
Red 2’nin yıldız oyuncuları Bruce Willis, Oscar® adayı John Malkovich, Mary-Louise Parker ve Oscar® sahibi oyuncular Anthony Hopkins, Helen Mirren ile Catherine Zeta-Jones. Dean Parisot’ın Jon Hoeber & Eric Hoeber’ın senaryosunu yönettiği filmin karakterlerinin yaratıcıları ise Warren Ellis ve Cully Hamner. Filmde yine yıldız oyuncular Byung Hun Lee, Brian Cox ve Neal McDonough da yer alıyor. Yapımcılar Lorenzo di Bonaventura ve Mark Vahradian.
İlki 2010’da yüksek gişe yapan bu heyecan yüklü aksiyon-komedi serisinin devamında, Frank Moses ve eski ortağı Marvin Boggs (John Malkovich) halen sakin emeklilik hayatına alışamasalar da onların görev aldığı Soğuk Savaş zamanı kaybolan ve şimdi ortaya çıkan yeni nesil bir silah olan Nightshade’in peşinden sürüklenmektedirler. Ve herkes bu ikilinin silahın yerini bildiğine inanmaktadır.
MI6 Frank ve Marvin’in yanına yakın arkadaşları olan ölümcül keskin nişancı Victoria(Helen Mirren)’yı vererek bu ikiliyi yalnız koymaz. Fesat bir Amerikan görevlisi (Neal McDonough) de yanlarına diğer bir kiralık katil olan Han (Byung Hun Lee)’ı gönderir ki bu da Han’ın tam istediği şeydir çünkü Frank’le geçmişten gelen bir hesabı vardır.
Görevleri onları dünyanın etrafında, Londra’dan Paris’e, oradan Moskova’ya sürüklerken Frank’in eski aşkı Katja (Catherine Zeta-Jones) ile de yolları kesişiyor ve hep beraber Nightshade’in gizemini çözmek, kendilerini ve dünyayı kurtarmak için, uzun zaman önce ortadan kaybolan dahi bilim adamı Edward Bailey (Anthony Hopkins)’i bulmaya çalışırlar.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634326818732″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hannas 2 (2024) Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo (2010) Köfte Yağmuru 2 - Cloudy With A Chance Of Meatballs 2 (2014) 91,1 (2016) Pinkfong: Baby Shark - Pinkfong Sing-Along Movie 2 (2023) Limit Yok - Limitless (2011)

Leave a comment