Oyunun Konusu: İki masalın birleşiminden hijyenle ilgili bir oyun. Asıl olay örgüsü tamamen Alice Harikalar Diyarında adlı romanda olduğu gibi bir gelişim gösterirken, arada karşılaşılan öğelerle Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalından da alıntılar paylaşılmıştır.
Annesinin temizlik kavramını bir türlü öğretemediği, tembel, pasaklı, hijyene önem vermeyen “Pamuk”, bir gün – zorla da olsa-okul ödevini yaparken uyuyakalır.
Rüyasında; “Saat Efendi”, bir adet “Cüce”, “Prens”, “Sabun Adam”, “İkizler“, “Mikroplar Kraliçesi” ve “Mikroplar”la karşılaşır.
Rüyasında karşılaştığı herkesin, “pis olmasını” eleştirdiği Pamuk, uyandığında hasta olmuştur. Annesi onu doktora götürmeye çalışırken, o çoktan “temiz olmaya“ karar vermiştir bile…
Gelin bizde rüyasına dahil olup bir köşeden Pamuk’un bu macerasını hep birlikte izleyelim!!!

Oyunun Amacı:
Mizahi bir dilde, Alice Harikalar Diyarında ve Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler adlı iki öykünün kesişiminden; düzenli olmak, el yıkamak ve özellikle hijyen kavramı üzerine giden bir oyun yaratmak ve sanatın dilini kullanarak, eğitim ve eğlencenin bileşkesinden yararlanarak eğitimin sağlanması hedeflenmiştir.
Oyunun Sosyo-Kültürel Gelişime Katkısı:
Aslında bir masal olamPamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile LewisCarroll’unAlice Harikalar Diyarı’nda olarak dilimize kazandırılmış eserlerinin modern bir yorumuyla iki klasiğin günümüz yazınıyla buluşması.
Oyunun Kültür,Sanat ve Turizm Değerlerini Yaşatıcı, Yayıcı, Tanıtıcı, Destekleyici Olma Niteliği Yeterliliği ve Önemi: Aslında bir masal olan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile LewisCarroll’unAlice Harikalar Diyarı’nda olarak dilimize kazandırılmış eserlerinin modern bir yorumuyla iki klasiğin günümüz yazınıyla buluşması.
Künye
YapımYılı:2012–2013tiyatrosezonu
Perde:1veya2perde
Süre:60dakika
YaşGrubu:+3yaş
YAZAN:Gülen İpek ABALI
YÖNETEN:Birol ENGELER
YAZAR TEMSİLCİSİ:TEM Yapım (Mitos-Boyut
Yayınları)
GEN. SAN. YÖN.:Suha UYGUR
YAPIMCI:Filiz SENGER
MÜZİK:Ozan ÖZKÖK
KOREOGRAF:Ayşe NilayÇAĞLAYAN
KOREOGRAFİ ASİSTANI:Müge ÖZZEYBEK YILMAZ
DEKOR-KOSTÜM:Aslıhan PEKÜN
KREATİF DİREKTÖR:Hande Dilek AKÇAM
SES –IŞIK:Irmak UZUN
OYUNCULAR:Funda DÖNMEZ, Gamze DURMUŞ, Göksel ILGI, Reyhan KAÇMAZ, Tolga NURAY, Ümit KILIÇ

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alcatraz (2019) Krzysztof Kieślowski'nin Yönettiği Üç Renk Üçlemesi (2022) Hayalimdeki Aşk - Ruby Sparks (2012) Beyaz Diş - White Fang (2018) Kolpaçino: Bomba (2011) Alborotadores: Belalılar (2017)

Leave a comment