Okul bitse de kurtulamazsın…

Okul yıllarında yaşadığımız olaylar peşinizi bırakmadıysa bu film sizi anlatıyor…

Okul çağlarında yaşadığımız olaylar, o dönemdeki ilişkilerimiz hayatımız boyunca hep aklımızın bir köşesindedir. Özellikle lise çağlarında yaşadığımız olaylar. İşte “Yine mi Sen? / You Again”i izlerken zaman tüneline girecek, eğer liseyi bitireli uzun yıllar olduysa o döneme dönüş yapacaksınız.

“Yine mi Sen? / You Again”

YapımTarihi/Ülkesi: 2010 ~ ABD (TR Altyazılı)
Türleri: Dram, Komedi, Romantik
Senaryo: Dave Johnson
Yapımcıları: John J. Strauss, Andy Fickman, Eric Tannenbaum, Betsy Sullenger
Görüntü Yönetmeni: David Hennings, Moe Jelline
Müzik: Nathan Wang
Yönetmen: Andy Fickman
Süresi: 1 saat 45 dk
Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2010

Kaç yaşında olursanız olun, lise yıllarınızı unutamazsınız. Başarılı halka ilişkiler uzmanı Marni (Kristen Bell) ağabeyinin (Jimmy Wolk) düğünü için memleketine gider ve onun lisedeki baş düşmanı (Odette Yustman) ile evlendiğini görür. Kız, yıllar önce yaptığı tüm kötülükleri unutmuştur. Daha sonra gelinin sosyetik teyzesi (Sigourney Weaver) içeri girer ve Marni’nin pek de sosyetik olmayan annesi de (Jamie Lee Curtis) kendisinin lise yıllarındaki düşmanıyla yüz yüze gelir.

Pençeler çıkmıştır ve unutmak istediğin tek insanla tekrar karşı karşıya gelince olanların anlatıldığı bu çılgın komedide, eski yaralar bir bir tekrar açılmıştır.

Andy Fickman’ın yönettiği, Betty White, Kristen Bell, Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver ile Odette Yustman’ın oynadığı “Yine mi Sen?”, 26 Kasım’da ülkemizde vizyona girecek.

Romantik-Komedi türünde karşımıza çıkan filmde 1 saat 45 dakika boyunca keyifli saatlerler geçirebilirsiniz. Yine mi Sen? sayesinde belki de okul yıllarına yeniden döneceksiniz. Genç ve deneyimli oyuncuları bir arada bulacağınız “Yine mi Sen?” ile gerçek hayattan kesitler bulacaksınız. Okul yıllarındaki rekabetin ileri ki yıllara yansımasını insan hayatındaki olumlu ve olumsuz yansımalarını göreceksiniz.

Nasıl Türk sinemasında zengin kız, fakir oğlan konusu sıkça işleniyorsa, Hollywood sinemasında da güzel kız, çirkin kız çekişmesi sıklıkla filmlere konu olmuştur.

Özellikle Amerika’da okullarda öğrenciler arasındaki acımasız rekabet filmlere sıklıkla konu olmuştur. ‘Yine mi Sen?’ de bu filmlerden bir tanesi. Bu tarz filmlerden sıkılmadıysanız bu hafta “Yine mi Sen? / You Again”e zaman ayırabilirsiniz.

İyi seyirler…

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Merkezi İstihbarat - Central Intelligence (2016) Yaşamaya Değer - The Hedgehog (2010) 5. Dalga - The 5th Wave (2016) Dehşetin Dişleri - The Reef (2012) Mutluyum, Devam Et - Happy Thank You More Please (2011) Fatih’in Fedaisi: Kara Murat (2015)

Leave a comment