Filiz Ahmet, trajikomik bir banka soyma macerasının anlatıldığı yeni filmi “Kadın İşi Banka Soygunu”nda çok asi! Filmde, Bilge karakterine hayat veren, genç ve başarılı oyuncu rolü için; “Oldukça neşeli, çılgın, isyankâr, anarşist, kafasına koyduğunu yapan, asi bir kızı canlandırdım ve bu rol, içinden birçok şekil çıkarabileceğim oyun hamuru gibiydi, bana çok şey kattı.” diyor. Senaryo gereği, arkadaşı için bir dakika dahi düşünmeden banka soymaya kalkan Filiz Ahmet; bu ütopik hayali, bir film sayesinde gerçekleştirmenin çok eğlenceli olduğunu belirtiyor.

Filiz Ahmet; başrollerini Meltem Cumbul, Özge Ulusoy ve Esra Dermancıoğlu ile paylaştığı, 17 Ocak’ta vizyona girecek olan yeni filmi “Kadın İşi Banka Soygunu”nun heyecanını yaşıyor! Acemi bir banka soygunu macerasının anlatıldığı filmde Ahmet; arkadaşı için gözünü kırpmadan hayatını tehlikeye atan, biraz düzene isyan eden, biraz asi ruhlu Bilge karakteri ile izleyici karşısına çıkıyor. Banka soymaya karar veren Gülay’a (Meltem Cumbul) hak verdiğini dile getiren Filiz Ahmet düşüncelerini; “Gülay, çok büyük bir çıkmazın içinde bu kararı verdi. Empati yaptığımızda bu durumu özümsemek çok zor değil. Ben de onun gibi kör bir sokağa girseydim, çocuğum, ailem, arkadaşım için, en absürt çare bile olsa yapmayı düşünürdüm.”  şeklinde açıklıyor.

Meltem Cumbul, Özge Ulusoy ve Esra Dermancıoğlu’yla aynı ekipte yer almaktan duyduğu mutluluğu her fırsatta dile getiren Filiz Ahmet, iyi bir iş çıkardıklarına inanıyor ve “Biz, ‘Banka nasıl soyulur?’u göstermiyoruz, bir arkadaşa nasıl omuz olunur, sırt sırta nasıl verilir onu gösteriyoruz.” diye vurguluyor. Örnek bir arkadaşlık hikayesinin anlatıldığı “Kadın İşi Banka Soygunu”ndaki eğlenceli soygun sahneleri için de Ahmet; “Rol gereği de olsa kafama silah dayanması biraz soğuk bir duyguydu ama yine de tatlı ve güzel sahnelerdi”
şeklinde konuşuyor.

TAFF Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini A. Taner Elhan’ın yaptığı, 17 Ocak 2014, Cuma günü beyazperdede sinemaseverlerle buluşacak “Kadın İşi Banka Soygunu”nda Ferit Aktuğ, Erdal Cindoruk, Ayşen İnci, ve Gökçe Eyüboğlu da performansıyla göz doldururken; Sadi Celil Cengiz ve Murat Güven Akpınar konuk oyuncu, Ali Erkin Saltukoğlu ise, çocuk oyuncu olarak izleyici karşısına çıkıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Perisi - The Fairy (2012) Şeytan 1 (2024) Çin Seddi - The Great Wall (2016) Tüp - Meander (2021) VOX LUX (2019) Sekiz Sıfır (2022)

Leave a comment