Mezarcı filmi, ilk dünya prömiyerini 16. Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nde yapacak…
Yönetmen Talip Karamahmutoğlu’nun usta yazar Osman Şahin’in öyküsünden sinemaya uyarladığı “Mezarcı” filmi, ilk dünya prömiyerini bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek olan Boston Türk Film ve Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirecek.
26 Türk filminin ABD’deki uluslararası sinema izleyicilerine ve film eleştirmenlerine ulaşacağı festival, 16 Mart-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mezarcı filmi ise 23 Mart 2017 saat 19:00’da izleyicilerin ve eleştirmenlerin karşısına çıkacak.
Türkiye’de ağustos ayında vizyona girecek olan Mezarcı’nın oyuncu kadrosunda, Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Turan Özdemir, Orhan Aydın, Mustafa Uzunyılmaz, Sadık Gürbüz, Hikmet Karagöz, Adem Yılmaz, Hakan Eksen ve Bülent Çiftçi gibi isimler yer alıyor.
Geçtiğimiz yıl 53’ncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Film Festivali’nin “Rengahenk” seçkisinde finale kalan film, 4. Uluslararası Antakya Film Festivali’nde de “En İyi Sanat”, “En İyi Yardımcı Oyuncu” ve “Halk Jürisi En İyi Film Ödülü”ne layık görülmüştü.
Filmin müzikleri ise usta sanatçı Erkan Oğur’a ait…
Filmin konusu:
Yeni bir hayat kurmak umuduyla işçi olarak gurbete gittiği Almanya’da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babasının ölümü üzerine memleketi Dalaman Şerefler Köyü’ne döner. Ejder’in köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder’in mezarcılık konusununda ki birikimlerine yeni ufuklar açar.
Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, “Aslan yattığı yerden bellidir”  felsefesi ile yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.
Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete giden bu yolda müşterilerine eşlik eden Ejder ve şirketi “Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak…” sloganı ile işler yolunda giderken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş’ın travmatik hikayesi ile yüzleşir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Her Şey Yolunda - Everything Went Fine (2021) Cafe Society (2016) Kral Lear - King Lear (2023) Eşitlik Savaşçısı - On The Basis of Sex (2018) Babamın Kemikleri (2019) Viral (2016)

Leave a comment