“YÜZLEŞMEYE TANIKLIK EDİN…”
“LYDIA -TUZLA BUZ”

Tiyatro Açıkça, ilk olarak geçtiğimiz sezon seyirciyle buluşan oyunu

“LYDIA – Tuzla Buz” ile 10 Aralık 2010 Cuma günü saat:20:30’da Kadıköy ÖyküSahne’ de. Lydia’ nın hikayesini izlerken, hayatı boyunca içinde saklandığı sırça köşkü yıkılan bir kadının, hem dış dünyayla, hem de kendisiyle olan yüzleşmesine tanıklık edeceksiniz.
ORADA YABANCI GÖZLER VAR!

Çok zengin bir ailenin tek çocuğu, güzel Lydia, yaşadığı çevreye uyum sağlayamayan, etrafındaki ikiyüzlülüğe, zevk ve çıkar düşkünlüğüne tahammül edemeyen, içine kapanık bir genç kızken tanıştığı iş adamı Kandaules’ te, aradığı bütün doğallığı ve dürüstlüğü bulur. Onunla evlenir, ve kocasına saplantılı bir aşkla bağlanır. Lydia’ yı acımasız dış dünyadan koruyan güvenli kale, mükemmel ve efsanevi aşk, Kandaules’ te cisimleşmiştir. Ta ki, her şeye sahip olduğu halde tatmin olamayan Kandaules, bir fantezi uğruna Lydia için kıymetli olan her şeyi tuzla buz edene kadar. Sonrasında, Lydia için acı dolu bir sorgulama, yüzleşme ve cezalandırma süreci başlayacaktır.

”Gördüğüm her şey. Herkes. Her yer. Sevmiş olduklarım. Tutkuyla bağlandıklarım.Tüm yaşadıklarım. Şimdi hepsi tek bir noktada. Ve tuzla buz.”

OYUNUN KÜNYESİ
Yazan-Yöneten: Burçak Çöllü
Dramaturji / Işık Tasarımı: Onur Sarıgül
Koreografi: Anı Sağkan
Müzik: Burçak Çöllü
Kostüm Tasarım: Ayçiler Aliyeva

LYDIA: Ceren Gücükatalak
KANDAULES: Burkay Dokuyucu
GYGES: Yezdan Kayacan
AMALIA: Itır Zeren

GENEL SANAT YÖNETMENİ: Sertaç Ayvaz

Dilek Türk-Tiyatro Açıkça
0.216.330 53 30
www.tiyatroacikca.com bilgi@tiyatroacikca.com
Kadıköy ÖyküSahne Bahariye Cad. Sakızgülü Sok. No:29 Bahariye-Kadıköy (Burger King Karşısındaki Pasajda)
www.oykusahne.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytanın Doğuşu - First Born (2017) Patron Bebek 2: Aile Şirketi - The Boss Baby: Family Business (2021) İyi Günde Kötü Günde - Love Wedding Marriage (2011) Seninle Yaşıyorum - How I Live Now (2014) Jester: İntikam Gecesi - The Jester (2023) Deccal 2 (2017)

Leave a comment