ENKA’DA KOMİK BİR CİNAYET HİKÂYESİ

21. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri, “Lourcine Sokağı Cinayeti”nin izlerini sürüyor! Semaver Kumpanya’nın sahneye koyduğu eğlenceli tiyatro oyunu “Lourcine Sokağı Cinayeti”; 22 Aralık 2009, Salı akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda tiyatro severlerle buluşacak.

Eugène Labiche tarafından kaleme alınan ve ilk kez 1857’de Paris’te sahnelenen oyunu; ünlü Fransız aktör, yazar ve yönetmen Daniel Soulier, Türkiye’ye uyarlayarak Semaver Kumpanya oyuncuları ile sahneye konan oyunu Sibel Arslan Yeşilay Türkçe’ye çevirdi.

“Lourcine Sokağı Cinayeti”nde başarılı oyuncular Serkan Keskin, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, İrem Erkaya ve Uğur Senkeri rol alıyor.

“Lourcine Sokağı Cinayeti”nin baş döndürücü, esrarengiz ve eğlenceli hikâyesi; bir gün öncesine dair yalnızca, kuzeninin yeşil şemsiyesinin kaybolmuş olduğunu hatırlayan zengin işadamı Şeref’in, İstanbul’da akşamdan kalma bir şekilde uyanması ile başlar. Yatağında kendisiyle aynı durumda olan bir yabancı da vardır;

Galatasaray’dan okul arkadaşı aşçıbaşı Argun. O da, isminin baş harfleri olan A. S. işlemeli mendilini kaybetmiştir. Şeref’in karısı kahvaltıda, Lourcine Sokağı’nda işlenen korkunç bir cinayetle ilgili bir haber okur. Katiller cinayet mahallinde, yeşil bir şemsiye ve A.S. harflerini taşıyan bir mendil bırakmışlardır.
ugène Labiche’in, tartışmasız en baş döndürücü ve eğlenceli oyunu olan “Lourcine Sokağı Cinayeti” işte böyle başlıyor. 22 Aralık 2009, Salı akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda izleyicinin karşısına çıkacak olan “Lourcine Sokağı Cinayeti”; izleyenlere kahkaha dolu heyecanlı bir akşam yaşatacak.

21. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri’ne katılmak isteyen sanatseverler, her etkinlik öncesi saat 19.00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor.

Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Semaver Kumpanya

Lourcine Sokağı Cinayetleri

Yazan: Eugène Labiche
Çeviren: Sibel Arslan Yeşilay
Yöneten: Daniel Soulier
Dekor ve kostüm tasarımı: Karina Chérès
Yönetmen asistanı: Ani Haddeler Pekman
Oynayanlar: Serkan Keskin, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, İrem Erkaya, Uğur Senkeri

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Creed: Efsanenin Doğuşu - Creed (2016) Belfast (2022) Aşkın Büyüsü - Water For Elephants (2011) Ölümcül Makineler - Mortal Engines (2018) Tabu - Towelhead (2009) Açlık / Hunger  (2009)

Leave a comment