Sabancı Vakfı’nın “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle bu sene üçüncüsünü düzenlediği Kısa Film Yarışması’nda bu yılın kazananları belli oldu. “Ayrımcılık” temasıyla düzenlenen yarışmanın ödül törenine Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın ev sahipliğinde, iş ve sanat dünyasından bir çok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşti.

Ayrımcılık sorununu ele alan 200’e yakın filmin başvurduğu yarışmada finale 10 eser kaldı. Ödüle hak kazananlar Aida Begic, Rebecca O’Brien, Sergei Dvortsevoy, Derviş Zaim ve Ceyda Düvenci’nin bulunduğu jürinin değerlendirmesiyle belirlendi. Yarışmaya Avusturya, Belçika, Fransa, Hindistan’ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden sinema tutkunları katıldı.

Birincilik ödülü “Gülizar” isimli filmiyle Yahya Ozan Çalışkan’ın oldu. “Gülizar” filmiyle birinci olan Yahya Ozan Çalışkan’a ödülünü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı takdim ederken “Biilaç” filmiyle ikinci olan Furkan Han Mert’e ödülünü Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ve “Afaf-Günahsız” filmiyle üçüncü olan Ercan Akan’a ödülünü yarışmanın Sanat Yönetmeni Zeynep Atakan verdi.

Ayrıca mansiyon ödülüne layık görülen “Çentik” filminin yönetmeni Ahmet Kızıl ödülünü Kısa Film Buluşmaları’nda genç sinemacılarla bir araya gelen Alman Film ve Televizyon Akademisi Berlin Direktörü (The German Film and Television Academy Berlin Direktörü) Ben Gibson’dan aldı.

Dereceye giren filmlerin birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 5 bin TL ile ödüllendirildi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cüceler Devlere Karşı: Gizli Oda / Gnomes and Trolls: The Secret Chamber (2009) Yugo & Lala (2015) Leo da Vinci: Mona Lisa Macerası - Leo da Vinci: Mission Mona Lisa (2018) Yeti Efsanesi (2019) Belalı Tanık - The Hitman’s Bodyguard (2017) Yolculuk (2016)