Müzik dünyasında adını söz yazarı ve besteci olarak duyuran Adnan Fırat, bu kez “Gerçekten sevdiysen” isimli albümüyle müzikseverlere merhaba dedi. 14 eserin yer aldığı albümde şarkıların hepsinde Adnan Fırat imzası var. Bu albümü geç kalınmış bir albüm olarak nitelendiren Fırat, “Geç ama güzel oldu” dedi. Yorumculuğu kadar yaptığı bestelerle de iddialı olduğunu söyleyen Fırat, “Taşıma suya mahkum nehir sonunda kurur, kendi eserlerini yapamayan, yapılan güzel eserleri layıkıyla yorumlayamayan çok geçmeden yok olur” iddiasıyla birazda müzik dünyasına solist olarak geçişinin nedenini vurguladı. Besteci ve söz yazarlığıyla; Bengü’nün albümüne Unut Beni, Ağız Alışkanlığı, Yalan gibi önemli şarkılarını veren ayrıca Kutsi’nin albümünde bulunan; Olay Olay, Bomboşum Buralarda, gibi eserler Adnan Fırat imzasını taşıyor. “Gerçekten Sevdiysen” isimli albümünün ilk klipini, Eksi 1 (-1) isimli şarkısına Senem Bay yönetmenliğinde yapan Adnan Fırat,son dönem en çok beğenilen şarkılar arasında yerini alan eser için” Bu şarkımın talibi çoktu ama kendi evladımla beraber büyümek istedim” dedi. Adnan Fırat’ın 14 şarkılık ilk solo albümü Doğan Karakaya yapımcılığında, Kaya Müzik etiketinde müzikseverlerle buluştu.
2006 yılında Erol Köse ile ortaklık kuran Adnan Fırat  “Üçüncü Göz” isimli müzik firmasının etiketi altında, Hande Yener, Bengü, Kutsi, Tan, Asuman Krause gibi birçok ismin albümünü müzik piyasasına sundu. 2010 yılında ortaklıklarının bozulmasıyla Adnan Fırat, yapımcı kimliğinden sıyrılıp solist olarak yoluna devam etme kararı aldı. Erol Köse ise asıl mesleği olan doktorluğa geri döndü. Biten ortaklıkları hakkında yorum yapmak istemeyen Adnan Fırat “Eski ortağımla mahkemelik olduğumuzdan dolayı, yargıyı etkileyecek bir açıklama yapmak istemiyorum” dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Senin Hikayen (2013) Kötülük İçinde - The Bad Nun (2018) İntikam - The Witch (2019) Louis Tomlinson: All Of Those Voices (2023) Canım Dayım (2022) Rec: Ölüm Çığlığı / Rec (2008)

Leave a comment