TOLGA KARAÇELİK’İN
“KELEBEKLER”İ,
SUNDANCE FİLM FESTİVALİ’NDE
AYAKTA ALKIŞLANDI!

Yönetmen Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği yeni filmi “Kelebekler”in dünya prömiyeri, bağımsız filmlerin ‘kalesi’ Sundance Film Festivali kapsamında Prospector Theater’da gerçekleşti. Dünya prömiyerinde salonu tamamen dolduran izleyiciler, ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışan “Kelebekler”in bitiminde filmi ayakta alkışladılar. Tolga Karaçelik’in yanı sıra filmin oyuncularından Tuğçe Altuğ, yapımcı Diloy Gülün ile müzik süpervizörü ve bestecisi Ahmet Kenan Bilgiç’in de katıldığı gösterimin ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde kimi seyirciler, “Kelebekler”in festivalde şimdiye kadar izledikleri en iyi film olduğunu ifade ettiler.

Dünyanın en prestijli festivallerinden biri olan ve bu yıl 32.si düzenlenen Sundance Film Festivali’ne iki sene önce “Sarmaşık” filmiyle katılan Tolga Karaçelik, yeni filmi “Kelebekler” ile festivalde bir kez daha ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışıyor. Üst üste iki projesiyle, dünyanın en önemli beş festivali arasında gösterilen Sundance Film Festivali’ne seçilerek büyük bir başarıya imza atan Karaçelik’in senaryosunu yazıp yönettiği “Kelebekler”; 18-28 Ocak 2018 tarihleri arasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde düzenlenen Sundance Film Festivali 2018’de aynı zamanda dünya prömiyerini de gerçekleştirdi.

“Kelebekler”in Prospector Theater’da gerçekleşen dünya prömiyerine Hollywood ve Amerikan bağımsız sinemasının önemli yönetmen, yapımcı ve oyuncuları katıldı. Salonu tamamen dolduran izleyiciler, film bitiminde “Kelebekler” filmini ayakta alkışladılar. Festival programcısı Hussein Currimbhoy’un sunduğu gösterim sonrasında yapılan soru-cevap bölümünde Tolga Karaçelik’e gelen yorumların çoğu, seyircilerin filmi ne kadar çok sevdikleri hakkındaydı. Bazı seyirciler ise “Kelebekler”in, festivalde şimdiye kadar izledikleri en iyi film olduğunu dile getirdiler.

Çok sayıda ödül kazanan “Gişe Memuru” ve “Sarmaşık” filmleriyle uzun süre gündemden düşmeyen Tolga Karaçelik, “Kelebekler” ile başarı grafiğini yukarıya taşımaya devam ediyor.

Birbirini çok az tanıyan üç kardeşin, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmelerini konu alan “Kelebekler”de; Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncular rol alıyor. “Kelebekler”in Mart 2018’de vizyona girmesi bekleniyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dursun Çavuş (2014) Düşlerin Terzisi - The Dressmaker (2015)  Sonsuz Aşk - Endless Love (2014) Eyyvah Eyvah 2  (2011) Enes Batur: Gerçek Kahraman (2019) Kaçış Planı 3 - Escape Plan: The Extractors (2019)