Cengiz Bozkurt, Erdal Bakkal rolünden sonra şimdi de çakma karakol komiseri oldu.

Osmanlı’nın büyük dolandırıcılarından Eyüplü Halit’in efsanelerle dolu hayat hikayesi ‘Öz Hakiki Karakol’ filmine hayat verdi.

Senaryosunu İbrahim Güler ve Erdal Bektaş’ın yazdığı, yapımcılığını Arkadaş Yapım (Yusuf Güler) ve Medya Mühendisi’nin (Kayahan Nacar&Ceyhun Büyükbeşe) üstlendiği, yönetmenliğini İbrahim Güler’in yaptığı film, yeni bir kahkaha tufanı yaratacak.
Kamuoyunun Erdal Bakkal olarak tanıdığı Cengiz Bozkurt, Hasan karakterini canlandırdığı filmde bu kez sevenlerinin karşısına sahte bir karakolun çakma amiri olarak çıkıyor.

Osmanlı döneminin meşhur üçkağıtçılarından Eyüplü Halit’in efsanelerle dolu dolandırıcılık hikayesi, Öz Hakiki Karakol filmini beyaz perdeye taşıdı. Eminönü’ndeki köprü başta olmak üzere Dolmabahçe’deki saat kulesini bile satan, Sülün Osman’a atfedilen pek çok üçkağıdın da kaynağı olarak bilinen Eyüplü Halit’in maceralarından en çarpıcı olanından esinlenilen ‘Öz Hakiki Karakol’ filmi, 18 Mayıs 2012’de vizyona giriyor.

Konu:

‘Herkesin içinde bir polis vardır’ ana fikrinden yola çıkan filmin senaryosu ise şöyle gelişiyor: Cezaevinden yeni çıkan üç kağıtçı Hasan (Cengiz Bozkurt), yaptığı soygun planını uygulamak için beceriksiz mahalle arkadaşlarıyla birlikte dolandırıcılığa tövbe etmiş Kuzey Baba’yı ikna etmeye gider. Kısa yoldan zengin olma hayaliyle yanıp tutuşan gençler, birden kendilerini çakma bir köy karakolunda polis olarak bulurlar.

Oyuncular: Cengiz Bozkurt, Emin Maltepe, Oktay Gürsoy, Serkan Genç, Sezgin Cengiz, Hasan Demirtaş    (GÜNEY BABA: EMİN MALTEPE, HASAN: CENGİZ BOZKURT YAKIŞIKLI: OKTAY GÜRSOY, NİYAZİ: SERKAN GENÇ, CENKER: SEZGİN CENGİZ, KENAN: HASAN DEMİRTAŞ)
Yönetmen: İbrahim Güler
Senaryo: Erdal Bektaş, İbrahim Güler
Müzik:  Batuhan Fırat
Süre:   85 dk
Tür: Komedi
Yapım:  Arkadaş Yapım (Yusuf Güler) – Medya Mühendisi (Kayahan Nacar,Ceyhun Büyükbeşe)
Dağıtım: Tiglon

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Frankenweenie (2012) Lietli: Cin Kabilesi (2022) Bir Orduya Bedel - Army of One (2021) Ritüel - Midsommar (2019) Istanbul - Isztambul (2011)

Leave a comment